zondag 23 mei 2010

Zpagetti


Omdat ik nog niet genoeg hobby's heb ;-) .. ik het hier en daar tegen kwam ( LittleZ heeft een prachtige 'vaas' ervan gemaakt, die overigens ook in het boekje staat) en toch wel wat nieuwsgierig werd, heb ik het boekje 'Haken met zpagetti' van Geesje Mosies gekocht! Er zat een bamboe haaknaald van 12.0 mm bij (al zit die bij de nieuwe druk er niet meer bij), alleen moest ik nu nog de wol hebben! Ik had het boekje namelijk gewoon bij de boekhandel gehaald. Ik gaan zoeken op internet. Bij Hoooked kun je het kopen en bij Lavira, uiteraard ook bij gewone winkels (even op de site van Hooked kijken), maar helaas geen winkel hier in de buurt. Dus ik dacht, ik bestel een 'paar bolletjes'.. mijn vriendin, ondertussen ook nieuwsgierig, kocht het starterspakket (had de tweede editie waar dus geen haaknaald bij zat).. nou, en toen werd er dus een doos bezorgd.. ik vond de bollen ook best duur eerlijk gezegd, zo'n 6 à 7 euro voor een bol wol! Best veel, als je Amigurumi wol gewend bent voor 2 à 3 euro ... enfin.. ik zal jullie even het verschil laten zien tussen die twee..


en nu het verschil tussen een gehaakt bloemetje..

en het 'project' waar ik mee bezig ben, een tas.. heel simpel, heel snel (daar houd ik van ;-) maar, dat vind ik wel: heel zwaar! Je moet er niet teveel meer in doen, want de tas zelf weegt al een kilo of zo! Maar ik moet eerlijk toegeven;
I'm hooked on zpagetti!!

Oh ja, nog een leuke site, waar ze ook workshops geven: Liques-handmade.nl ;-)

5 opmerkingen:

Lieve Lyntje zei

Leuk! Je kan niet genoeg hobby's hebben toch! ^_^
Ik heb ook een kleine blauw zpagetti tas van zuslief gekregen die ze gemaakt had, jammer is wel dat die tasjes inderdaad snel wat zwaar zijn...maar wel heel mooi!

Naja zei

Ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Ik heb een patroontje van hen gebruikt met gewoon garen, maar in die tas kan je niks steken want het zakt helemaal door. Is het met echte zpagetti dus wel stevig?

Lisette zei

Leuk! Leuk! Leuk!! Het is ook superverslavend spul. Lollig die bloemetjes naast elkaar :) Ik kan me voorstellen dat het duur klinkt voor een 'bolletje wol' maar je krijgt een aardige berg (de prijs is per kilo). Ik zie trouwens ook steeds meer plekken waar je het kunt kopen, zoals boekhandel Wagner... (tip: gooi oude t-shirts niet meer zomaar weg, maar knip ze spiraalsgewijs in slierten - en dan haken maar!)

8r1id - Bobbeez zei

oooohhh, je bent voor de bijl gegaan. Ik heb het nog niet gekocht, maar als ik het nu weer zie is het zo verleidelijk!!!! veel plezier ermee!

Anni zei

Ja, grappig is het he? Ik heb ook een lap tricot in zigzag repen geknipt, werkte ook prima!