vrijdag 17 december 2010

Piramide tasjes

Zoals ik gisteren al schreef, was ik dus begonnen met het maken van de piramide tasjes à la eloleo. Op haar blog noemt ze twee sites met twee verschillende tutorials. Hieronder mijn twee verschillende tut's, eentje van SofFilles (de linkse, alleen is die van mij verkeerd om, maar dat vind ik niet zo erg) en eentje van Between the Lines (de rechtse)
Het grootste verschil is (buiten de maat, maar die kun je zelf aanpassen) dat de linkse toch wel een stuk gemakkelijker is, maar dat de rechtse mooier is, vooral door de mooie afwerking aan de ritsen.
Eigenwijs als ik ben, of misschien gewoon slim ;-) of lui.. doet er ook niet toe, heb ik een combinatie van beiden gebruikt, wat dus deze oplevert:
 Al heb ik deze nog iets groter gemaakt, in plaats van 6 inch, heb ik 8 inch genomen (8 x 8 inch, een vierkant dus). Het is erg leuk om te doen, al bljift die rits altijd wat lastig! Hij komt er toch weer altijd anders uit dan ik wil! Maar je kunt dus allerlei maten nemen, zoals bijvoorbeeld deze:
Ik vind hem zo leuk geworden, maar dat komt natuurlijk ook door het leuke kerststofje ;-) Echter is hij te klein voor mijn breinaalden.. te groot voor mijn haaknaalden.. ik denk dat hij precies groot genoeg is voor een blokfluit! Jammer genoeg speel ik geen blokfluit, maar ik vind er nog wel een bestemming voor. Tot nog toe zijn al mijn etuitjes (die ik nog in mijn bezit heb!) rijkelijk gevuld met van alles en nog wat! Toch was eentje voor mijn breinaalden wel handig geweest... nog maar eentje doen dan.. ;-)

14 opmerkingen:

Lique zei

Wat onwijs leuk!

Het driehoek zakje is geweldig! Je hebt hem maar mooi gemaakt! Heel tof!

plukdedagsandra zei

Zo'n mooie zakjes. Echt geweldig!

rozemie zei

Ik heb net hetzelfde probleem met die ritsen. Nu begin ik ermee : eerst de rits tussen de stofjes leggen en vaststikken. Dan pas knippen en afwerken. Maar het blijft altijd een verrassing...
Leuke stofjes trouwens !
Rozemie

Mirjam zei

Leuk joh! Vooral die met dat kerststofje!

Carolien zei

Leuk! Ik moet het zelf ook nog eens proberen, zon'n leuk modelletje!

Anoniem zei

Ooh, nou heb je me al ingehaald! :D Ik heb er pas 3... hihi. En de eerste deed ik ook fout met de rits in de lengte. ahem... ;)
Leuke stofjes heb je er voor gebruikt! :D
Knuf!

Maaike zei

Mooooi!!! En wat een leuk stofje! Die grijze! (Heb ik ook hihi) Knap gemaakt
Ja ik ga verder oefenen met etuitjes maken. En maar duimen dat het nu wel lukt :)

Clara zei

Very pretty and love the design!

Anni zei

Leuke tasjes! Flockfolie snij je uit en strijk je op stof, het is een beetje velours-achtig spul. Ziet er altijd er profi uit vind ik zelf.

Katrientje vanalles zei

toffe tasjes. :-)

Juliette zei

Leuk die piramide tasjes! Lijkt me best ingewikkeld om te maken, knap!
Liefs Juliette

Michaja zei

Te leuk gewoon. Die moet ik ook gaan uitproberen al lijkt het me niet heel makkelijk!!!
Lieve groet
Michaja

elisanna zei

Leuk, die variaties op het pyramidetasje. Het stofje van het langwerpige tasje is echt prachtig!

JufKrul zei

He, wat een supercool idee! En mooie kleuren, dat roze en grijs. Ik ben het naaien nog aan het leren, maar zal deze zeker onthouden voor als ik wat gevorderder ben!