vrijdag 24 september 2010

Canvas borduren

Ik ging dus gisteren naar de Hobbyhoeve voor Zpagetti en kwam dus met iets heel anders thuis..
Ze had overigens wel een heel leuk motiefje, roze met een bruin hartje.. maar ja, andere keer ;-)
Naast de Zpagetti lag dus dit materiaal..
Stukken plastic in verschillende vormen met gaatjes erin. Dus wij vroegen ons af waar dat voor was. Ministeck ofzo of voor van die kraaltjes???
Om te borduren dus!!
Ik weet niet of jullie het kennen, maar ik had het nog nooit gezien?! Maar het is ontzettend leuk! Vooral toen ik op internet dus deze site tegenkwam: Groenlands Kralenwerk met ontzettend veel leuke gratis patronen!! En niet geheel onbelangrijk :), heel veel Matroesjka's!! 
voorkant
Wat je dus nodig hebt, is dit materiaal, canvas heet het, wat wol, niet eens zo heel veel, een stompe naald en een leuk patroontje! Ik heb kruissteken gebruikt, maar je kunt ook andere steken gebruiken. Het fijne van dit materiaal is, dat je het kunt knippen, zonder dat het uit elkaar valt. Elk gewenst figuurtje. Ik heb er hier twee aan elkaar genaait, maar je zou bijvoorbeeld ook aan de achterkant een stukje vilt kunnen doen. Of een lapje stof.  Kijk maar eens op haar site voor nog veel meer voorbeelden en ideeën! Je kunt er namelijk tissueboxen, memobloks en zelfs tasjes mee maken! Ik houd het maar even bij hangers ;-) 
achterkant

15 opmerkingen:

Fenny zei

Wat gaaf zeg! Dat is ook wel wat voor mij om te doen! Maar goed, ik vind ook bijna alles leuk!
veel plezier ermee!

CreAnoes zei

Wat leuk!!! Ik ben een tijdje geleden ook begonnen met borduren, maar dit kende ik nog niet... Heel gaaf!

studiowit zei

Je durft het wel aan met de kruissteekjes op canvas, ik doe alleen maar halve.
Maar er zijn zoveel mogelijkheden om er iets mee te doen.
Zie ik nu goed dat je wit canvas hebt gebruikt?
Dat is iets stugger dan de transparante.
Hier is er niet aan te komen, alleen de hele groffe, voor met 2 draden wol.
Maar op mijn blog komt ook je foto, bedankt nog daarvoor!

Dietlinde zei

heel leuk doet me denken aan vroeger op school daar maakte we ook zulke dingetjes heel tof :)
groetjes Dietlinde

" me " zei

da's weer iets tof en ik kende het niet !

Anni zei

Hai, ik ken het wel van vroeger. Ik heb geen idee mee wat we er mee maakte, maar ik herken het wel. Leuke dingetjes heb je gemaakt.
gr joyce

Anni zei

Ik kan je nog wel even een mini uitleg geven over de boxpouch, als je dat wilt. Hij is nl. helemaal niet moeilijk. Wil je dat ik wat stofjes mee neem? Ik zal eens kijken of ik wat Nancy stofjes heb... ;-)

Haakmuts zei

Weer eens iets anders dan haken maar ook heel leuk.

Clara zei

Yes, it is very common here. Lots of things to make with it...coasters, tissue box holders, etc.

Anoniem zei

Wat is dit leuk zeg!!! En wat gaaf dat je matroesjka patroontjes hebt. Dit wil ik ook, maar waar haal ik de tijd vandaan :-(

Michaja zei

Wat ontzettend leuk! IS dit ook te doen met kinderen van 4-6 jaar?
Groetjes Michaja

Anni zei

Ja, gaaf was het he? Gelukkig ben je net zoals je op je internet overkomt! Ik vond vooral het einde van de avond zo bijzonder, wat een rake dingen kan een mens zien in een tekening met een strijkbout! Ik hoef echt niets voor de stofjes enzo terug, het is helemaal goed zo! Echt! En leuk dat je het zo lang vol hebt kunnen houden, vandaag voor pampus? Of juist vol energie?? ;-)

Anoniem zei

Hey! Ik ben op uw blog terechtgekomen omdat ik opzoek ben naar info ivm borduren op canvas. Mijn moeder is dit beginnen doen en heeft al hele leuke dingetjes gemaakt. Maar er is volgens haar zo weinig info over te krijgen zoals boeken met modelletjes in. Misschien dat u ons wat raad kan geven? Leuk gedaan van u trouwens :-)

Nancy zei

Hoi 'Anoniem',
Toen ik eraan begon (heb er niet zo heel veel mee gedaan, eerlijk gezegd) viel mij ook op dat er heel weinig over te vinden was. Het is meer Amerikaans. Daar zijn heel veel tijdschriften enzo te krijgen. Maar op deze site kun je ook terecht voor veel patronen: http://www.hobbytrend.nl/#pageid_1 Succes!
En dank je wel ;-)
Groetjes, Nancy

Anoniem zei

Hartelijk dank! En een gelukkig knutseljaar! :-)