maandag 26 april 2010

Blog en nieuwe glaskralen

Dank jullie wel allemaal voor jullie reacties!!! Ontzettend leuk om te horen wat jullie van mijn blog vinden!! Zoals jullie zien, ben ik al een beetje aan het experimenteren met de achtergrondkleur! Ook heb ik al een leuke collagefoto gemaakt voor achter mijn blog-naam, alleen de afmeting wil nog niet lukken ;-) Maar de 'hulptroepen' zijn ingeroepen! Morgen ga ik proberen via de randomizer iemand (hopelijk ;-) te verblijden met een paar glaskralen van mij en als dat niet lukt, ga ik gewoon ouderwets briefjes maken en mag mijn jongste dochter er eentje uit halen ;-) En om te 'oefenen' heb ik vast wat glaskralen gemaakt...Deze is wel heel erg 'krom' zul je misschien zeggen ;-) maar hij is helemaal hol van binnen! Dat is best moeilijk om te maken, omdat als glas zacht is, je moet voorstellen dat het net stroop is. Je laat het glas om een mandrel (ijzeren staafje) 'lopen' en dan draai je voorzichtig tot hij rond wordt. Maar bij een holle kraal mag het glas de mandrel dus niet raken! Ik zal wel eens iemand hier vragen wat foto's te nemen als ik bezig ben!!! Dan hebben jullie een beetje een beeld hoe nou zo'n kraal gemaakt wordt.
De laaste, daar ben ik wel heel erg trots op, dat is een 'vessel', een mini-kruikje zeg maar! Juist omdat ik geen oven heb, is het extra lastig grote kralen te maken, dus dit was echt een uitdaging! Er zijn er ook 3 gebarsten helaas, maar deze is gelukt!!

7 opmerkingen:

Kimminita zei

Hoi Nancy,

Als je reactie niet wordt geplaatst is dat meestal omdat je niet bevestigt met de beveilingsletter die je moet intypen. Althans...dat gebeurt mij dan. Dan zap ik al door naar mijn volgende blog en dan wordt de reactie niet geplaatst. Maar je laatste is gelukt hoor ;)

Mooie kralen weer. Ze doen me denken aan mijn pendel. Misschien een leuke nieuwe categorie voor in je shop: Pendels ?

nicollie zei

Mooie kralen! Vooral die vessel, die lijkt op een zwarte aardbei, hihi... of misschien ligt dat aan mij. ;)

Anni zei

Ohw wow, die zijn ook weer super! Deze kleuren vind ik ook mooi! En scheef is juist grappig!!

Nancy zei

Pendels? ja, dat is mooi! Daar ga ik me eens in verdiepen, dank je Kimminita!! En Nicollie, een aardbei met spikkels haha!! Nu moet ik dat natuurlijk weer gaan proberen ;-) (een rode dan hè?!)
Blij dat je ze mooi vind, Anni, want er zitten er een paar voor jou bij ;-))

Anni zei

Joehoe!!!!

8r1id - Bobbeez zei

dit lijkt me eeen heel gevaarlijke hobby voor mij. Zou volgens mij heel verslavend zijn, zoooooo mooi!!!

Naja zei

Prachtig! Wat knap dat je dat zelf kan maken!