zaterdag 30 juni 2012

'Tussendoortje'

Nou ja.. pff.. het was wel iets meer werk dan voor een 'tussendoortje' ;-) Maar omdat het ook iets is wat op pinterest staat, vandaar de naam. Enfin, wat is het dan.. nou, dit speldenkussen dus! Ik zag het op pinterest, maar er stond geen patroon bij. En dan 'pin' ik het niet, want ja, zonder patroontjes kan ik (meestal) niet zoveel. Of ik gebruik het als inspiratie natuurlijk, maar dat is weer een ander 'board'. Enfin, na 2 pogingen (de eerste was echt mega en heb ik weer uitgehaald, jammer genoeg zonder een foto te maken omdat dochterlief mijn batterijen 'gepikt' heeft en ik nu een foto met de telefoon moet maken, dus de kwaliteit is niet zo..)
Leuk hè?! De linkse is dus te groot (kun je nagaan, de eerste was eens zo groot, beetje maat halter 5 kilo ;-)
Ik ga er nog meer maken, en ik denk dat de bovenkant nog een beetje 'platter' mag.. Maar al met al.. ben ik niet ontevreden! Oh ja, hier vind je het origineel! 
Fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

dinsdag 26 juni 2012

Week 3 pinterest

deze week een niet zo'n groot project, maar wel schattig! Het komt van dezelfde site als de 'oortjes- portemonneetjes' (met nog meer leuke patroontjes overigens) namelijk een 
hartjesportemonneetje (patroon)!

Dan heb ik de originele uilentas gemaakt. Zie het verschil ;-) 
en ben ik vorige week donderdag met mijn moeder naar mijn dochter in Utrecht geweest om een dagje te winkelen! Uiteraard moesten we even langs de Tiger winkel! Om jullie een kleine impressie te geven, heb ik wat foto's gemaakt.. (en ja, ik heb wat gekocht, maar het zijn vooral kadootjes, dus kan ik ze helaas niet op de foto zetten ;-) 


Zoals ik al zei, een kleine impressie.. het leuke aan de winkel is dat alles een leuke prijs heeft! Wel zo fijn voor mijn (hartjes ;-)portemonnee! 
liefs, Nancy 

maandag 18 juni 2012

Week 2 pinterest

Mooi hè?! Maar niet door mij gemaakt hoor ;-) Zo iets vind ik dus echt veel te ingewikkeld!! Dit prachtige speldenkussen is gemaakt door Wanda. Afgelopen zaterdag waren Nicole (op haar blog staat nog een leuk kadootje!) en ik bij haar voor een gezellig dagje kletsen en uiteraard ook wat freubelen ;-) Onderstaand zie je de andere kant, nog een mooi stukje stof dat ik gekregen heb en een super mooi portemonneetje van Nicole met speldjes en mini-kamsnaps! Al met al was het weer een supergeslaagde dag!!! Dank jullie wel dames!!
en niet alleen door de kadootjes, ook door de heerlijke, (rijkelijk gekleurde ;) taart die de man van Wanda gemaakt had....
en natuurlijk hebben we ook echt wat gedaan.. 
dan mijn pinterest creatie van deze week! 

een uilentas! Volgens dit patroon (niet gratis, $5,00), maar je kunt het patroon schalen en dan verschillende groottes maken! Dit is namelijk niet het originele, maar een heel stuk kleiner! Allereerst wilde ik eerst eens kijken of het wat is, en dat is het ;-) en nu lijkt het me erg leuk verschillende maten te maken! Benieuwd wat jullie er van vinden!  
de achterkant moet nog even gestreken worden ;-) voorkant ook wel trouwens..
liefs, Nancy

vrijdag 15 juni 2012

sunshine award

van Joke kreeg ik deze mooie sunshine award
Dank je wel, Joke! Ik ben er heel erg blij mee! 
De regels voor deze award zijn:
-Bedank degene(n) waarvan je de award hebt ontvangen
-Geef antwoord op de 10 vragen
- Nomineer 10 nieuwe blogs en laat ze weten dat ze de award hebben gekregen.

1. Wat is je favoriete dier?  een hond
2.Wat is je favoriete getal?  4 is mijn geluksgetal
3. Wat is je favoriete non-alcoholische drank? spa fruit 
4.Facebook of twitter? facebook (voorlopig nog)
5.Wat is je passie? wisselt nogal, dan haken, dan naaien in ieder geval, creatief bezig zijn!
6. Krijgen of geven? allebei, al vind ik het makkelijker om te geven :)
7.Wat is je favoriete patroon? cupcakes blijven mijn favoriet!
8. Wat is je favoriete dag van de week? vrijdag de dag dat mijn oudste weer naar huis komt van kamers, ik 's middags met de jongste gezellig op de bank wat programma's terug kijk, en manlief bijna weekend heeft! Mijn zoon moet dan jammer genoeg het hele weekend werken, maar die is vaak vrij door de week ;)
9. Wat is je favoriete bloem? tulp
10.Wat is je favoriete land? Nederland, omdat wij alle seizoenen hebben, ik houd van de winter, de zomer, de lente, maar kan ook genieten van de herfst!

Nu nog 10 blogs nomineren voor de Sunshine Award,waar ik graag langs kom:

Ik kan er nog wel minstens 10 opnoemen, want ik gun hem jullie allemaal, maar ik weet zeker dat hij zo ook wel bij jullie terecht komt! 
fijn weekend!
liefs, Nancy

dinsdag 12 juni 2012

mijn 1e pinterest creatie

een zakdoekjeshouder, maar dan eens anders! Makkelijk om te maken (niet te moeilijk beginnen ;-) en snel klaar! En als je de maten aanpast, kun je allerlei formaten maken. Ikzelf heb er nog een klein zakje bijgemaakt voor bijvoorbeeld maandverband ofzo. Bij het oorspronkelijke patroon (hier) gebruiken ze deze (maar dan wat groter) als onderzetter, ach ja, kan ook!  

dan kan ik nu laten zien wat ik gemaakt heb voor de koelkastmagneetwap op swapbot voor Marieke. Het is een mini-uitgave van deze.. (ongeveer 7 cm hoog en 5 cm breed).  
Nog even om te laten zien hoe groot de teckel nu eigenlijk is, heb ik vast een hoofdje gehaakt volgens het oorspronkelijke patroon (links dus haaknaald nr 4 en rechts haaknaald nr 2,5):
en iedereen die gereageerd heeft op mijn vorige blogpost, dank jullie wel voor jullie lieve reacties! Ik kon het niet laten dit mooie plaatje met quote nog te plaatsen.. uiteraard ook van pinterest ;-) Op naar de volgende.. 
liefs, Nancy

zaterdag 9 juni 2012

van alles wat

Ze is af. Ik vind haar een 'ze', mijn dochter vind haar maar niets ;-) Het is een grote uitvoering namelijk en zij vindt de kleine leuker of 'als je er nu zand in had gedaan, had ik hem (!) als deurstopper kunnen gebruiken!' Zij, is mijn oudste dochter die op kamers zit. Geeft niets, ik vind haar leuk en houdt haar dus lekker zelf!  
Zo tussendoor heb ik steeds wat gedaan. Verder komt er niet zoveel uit mijn handen. Zoonlief is geslaagd voor zijn rijbewijs vorige week en ja, weg auto dus! Twee kinderen thuis (althans de ene alleen in het weekend) met een rijbewijs.. ;-) 
Voor een swap op swapbot en ook een beetje als 'afscheidskadootje' voor de laatste mandalales van Kim heb ik onderstaande chakra-mandala gehaakt. 
Het patroon (enigszins aangepast omdat ik het met haaknaald 3 gedaan heb) komt hier vandaan. Gelukkig was ze erg blij mee. Het was ook erg leuk om te doen, moet ik zeggen. 
Voordat zoonlief zijn rijbewijs had, ben ik weer eens naar de Kringloper geweest. Dat was al weer een tijd geleden en eigenlijk had ik mezelf voorgenomen geen 'rommel' meer te kopen, maar.. kijk eens wat een schat ik daar vond.. alles in één zak voor slechts € 5,95!  
De 'paddestoelen' staan al op mijn kamertje, de andere zullen hun weg wel vinden.. ik ga ze niet allemaal houden, al zijn ze wel erg schattig.. 
Verder zag ik bij Elisanna een heel leuk initiatief! Zoals jullie wel weten, pin ik heel veel leuke ideetje op pinterest! Zoveel dat ik minstens een jaar bezig zou zijn om alles te maken! Elisanna heeft dus besloten iedere week één ding van haar pinterest te maken! En eigenlijk, vind ik dat wel een heel leuk idee! 
Dus vanaf volgende week, iedere week...............

pinterest-button2
met het resultaat hier op mijn blog natuurlijk!
Kleine mijmering nog.. ik schrijf niet vaak meer iets persoonlijks op mijn blog, er zijn veel bloggers tegenwoordig op facebook. Dat is heel leuk, want je kunt snel en kort reageren. Maar facebook heeft ook zijn 'tegenkanten', die ik jammer genoeg ook heb ervaren. Niet zelf, maar via anderen. Ik heb er daarom over nagedacht mee te stoppen. Maar ja, geef je dan niet die 'anderen' hun zin, denk ik dan.. door mijn blog heb ik ook mensen leren kennen en weer 'laten gaan'.. ik denk dat je in de loop van de tijd verandert, ik tenminste wel. Het meest duidelijk werd me dat tijdens de laatste mandalales. Zonder er te veel over te zeggen; er werd me iets heel erg duidelijk gemaakt, wat diepe indruk gemaakt heeft en wat me nog steeds bezig houdt, op een positieve manier! Nogmaals, dank je wel, Kim.. 
Onderstaande quote vond ik die dag en vond ik wel heel erg toepasselijk.. niet alleen voor die dag, maar eigenlijk voor altijd.. 
daaraan heb ik toegevoegd: 'and some as both' .. en ja, dan heb je er ook nog eentje waarin staat waarom sommige mensen er nog wel zijn en sommige niet.. veel van jullie zullen die ook kennen.. maar genoeg 'gemijmerd', vandaag wil ik alleen denken aan de mensen die er 'zijn'..  
liefs, Nancy

vrijdag 1 juni 2012

Een (andere) tas..

Ik weet het.. mijn 'echte' ;) gehaakte tas ligt nog te wachten.. maar het wil maar niet lukken.. ik vind hem zo klein worden, dat ik hem maar even opzij heb gelegd.. misschien dat het toch een kussen wordt, ik weet het nog niet. 
Enfin, ik zag dus dit tafelzeil bij de Expo en was gelijk verkocht. 
Gehaakte bloemetjes op zeil!!  
Zo leuk!!! De achtergrond is wat grijs/bruin linnen achtig van kleur (vandaar dat ik voor de binnenkant en het hengsel de linnenstof van Ikea (Eline's huis) heb gebruikt, met een leuk randje op het hengsel..)
Ik heb een halve meter genomen, dus nog genoeg over om een haaktasje, portemonneetje, eh.. te maken ;-)
Vorige week zaterdag was ik weer eens bij Nicole (het liefst ging ik iedere dag even langs, maar jammer genoeg is dat net iets te ver weg :) en hebben we grappige bloemen/lolly's gehaakt. 
Ze heeft de tutorial op haar blog staan. Uiteraard zijn ze nog leuker met zo'n grappige button, maar met een knoopje zijn ze ook erg leuk! 
Dan had ze voor mij nog dit ontzettend lieve 'doosje' meegenomen uit Frankrijk.. 

Leuk hè?! 
En van Petra kreeg ik onderstaande pompoms, die ik zo graag wilde hebben, maar hier niet meer te krijgen waren.  
Ik had voor een kennis van haar onderstaande tekkels gehaakt (haaknaald 4 en 3). Natuurlijk had ze dat niet hoeven doen, maar ik ben er stiekem wel heel erg blij mee ;-) 
Voor aan de tas ga ik natuurlijk nog wat gehaakte bloemen (hanger) maken, want ja, dat 'moet'  natuurlijk wel ;-) 
fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy