donderdag 25 oktober 2012

vakantie!

We zijn al weer thuis sinds zondagmorgen (03.30 uur), maar ik heb nog geen tijd gehad om erover te bloggen. Druk met wassen, opruimen van de zomerspullen (het was gemiddeld zo'n 29 graden, echt heerlijk!) en eerlijk gezegd ook wat bijkomen. Het was een geweldige vakantie! Hotel Long Beach in Alanya Turkije. All inclusive (voor de eerste keer), jeetje, als je wilde, kon je de hele dag door eten! Heerlijk voor een weekje, maar daarna verlang je wel weer naar een cracker met jam! ;-) In onderstaande collage heb ik geprobeerd een kleine impressie van de vakantie weer te geven. 
We hebben gezwommen, in de vele zwembaden (waaronder eentje recht voor ons 'huisje', een zoutwaterzwembad en nog andere) uiteraard in de zee (vanaf het strand en de pier waar je echt geweldig lag en een heerlijk zeebriesje voelde). Mijn jongste dochter wilde graag parasailen en niemand wilde met haar mee, dus offerde ik mezelf wel op. Nee hoor, ik heb het 16 jaar geleden gedaan en vind het ontzettend leuk. Het 'hangen' in de lucht, totaal geen geluid, helemaal niets, zo mooi, of zoals dochterlief zei 'gewoon gaaf!'. Vanuit de lucht zagen we nog een schildpad! Ik dacht eerst dat het een zeehond was, maar bij nog eens goed kijken zien die er toch wel anders uit. We zijn een dag met een boot mee geweest en naar de 'love cave' gezwommen. Op volle zee tussen de haaien (volgens de kapitein en ach heeeeeeeeeeeeel ver in zee zullen ze vast gezeten hebben ;-). We hebben gewinkeld in Alanya (continue nice family, mijn moeder, manlief, 2 blonde dochters van 14 en 20, zoonlief, die ook erg in trek was, even werd gedacht dat hij David Beckham was, eh.. jongen loopt al zo naast zijn schoenen, nee hoor ;-) schoonzus met aantrekkelijke 16-jarige dochter en ikzelf, ook zo blond als maar zijn kan. Kun je er wat bij voorstellen? Ik vond het niet echt leuk, maar ja, doorlopen en maar niet te veel zeggen.) En vooral niet te lang naar iets kijken! Het kopen liet ik aan manlief over. Maar veel heb ik niet gekocht, weinig creatiefs te vinden, had ik ook niet verwacht natuurlijk. 
Het enige 'handwerk' dat ik heb gezien, was deze mevrouw die de hele middag overheerlijke 'pannenkoeken' zat te bakken! Het was een soort brooddeeg waar ze suiker op deed, op een gigantische bolle plaat, dubbelvouwen en bakken, eraf, flink wat boter erop (ik weet het, zo slecht!) en eten maar! Mmmm.. echt zo lekker!!! En petje af voor haar, wat een werk! 
Ik had mijn haakwerk meegenomen, maar ik heb niets gedaan!! 's Avonds was ik zo moe dat ik als een blok in slaap viel, overdag sliep ik ook nog al eens een uurtje ;-) of ik zat in het water. Ik had gewoon geen tijd! Erg hè?! ;-) Nee hoor, we hebben echt een super vakantie gehad!!! Ik wilde wat zon meenemen, is een paar dagen gelukt, maar nu is het maar troosteloos! Enfin, tijd om terug te keren naar het ritme van alledag! Verwarming aan, dikke trui en weer aan de haak! 
liefs, Nancy

12 opmerkingen:

Angélique zei

Dat klinkt echt als een heerlijke onderbreking van het allerdaagse. Fijn dat jullie zo hebben genoten en alle familieleden weer veilig terug zijn, zonder dat er een blondine is gekidnapped ;-)

Nikki zei

Dat klinkt echt heerlijk zeg! Ik kan me voorstellen dat je geen tijd had om te haken!

sabine zei

Oh wat ben ik jaloers zeg. Ik moet nog tot mei wachten tot ik weer naar alanya kan gaan. Het weer, het eten en het luieren gaat me daar toch het beste af. Liefs Sabine

Anoniem zei

dat klinkt echt als een supervakantie
heerlijk zeg !! prachtige collage en de foto van de dame an het werk helemaal geweldig!!!
nu weer in de kou trui aan jas aan , kachel of verwarming aan, ach vooruit ook dat heeft ook wel weer wat brrrrr

lieve groet en welkom thuis jenneke

Angeline zei

Ziet er goed uit allemaal en klinkt nog beter!;-)

groetjes
Angeline
www.mijnplekkie.tk

bobbeez-8r1id zei

welkom thuis!! klinkt heerlijk ontspannen allemaal

lien zei

Haha veiliger in de lucht aan het parasailen dan met je blonde haar flaneren over de boulevard...Mooie foto's, nu lekker nagenieten!

Loves to Create by Jacqueline blog zei

Heerlijk ziet het eruit!!!
Wat leuk om te parasailen ik zou het niet durfen (heb hoogtevrees)
Ja het is echt heel erg in Turkye ja.
Heb ik ook gedaan naar de lovecave was leuk om te doen ben je ook van de rotsen afgesprongen??
Lekker nagenieten zou ik zeggen.
Groetjes Jacqueline

" m(i)e " zei

ik ben jaloers!!!!!!!!!!

Anoniem zei

Wat een leuke vakantie! Mooie foto's!
Ben blij dat je weer thuis bent. :)
En dan nu maar aan de haak? ;)

ria zei

Lekker he die gözleme!! en jammer dat je niet meer handwerk hebt gezien, het wordt hier in Alanya volop gedaan hoor!! Mocht je weer in de buurt zijn, kom een bakkie doen!!

groetjes uit Alanya, Ria!

Kathy Shea Mormino zei

I would like to invite you to join me at the Clever Chicks Blog Hop this week! http://www.the-chicken-chick.com/2012/11/clever-chicks-blog-hop-10.html

I hope you can make it!
Cheers,
Kathy Shea Mormino
The Chicken Chick