zaterdag 14 april 2012

work in progress ;)

mijn gehaakte bloemen! Het valt nog niet mee! De bloemen zijn niet zo moeilijk, echt overal ontzettend leuke bloemenpatroontjes te vinden, bij LINDEVROUWSWEB, bij Grietjekarwietje heb ik een deel van een ontzettend leuk patroon gebruikt omdat ik graag de bloem in één keer wil maken (aaneen bedoel ik dan ;-) maar waar ik dus niet tevreden over raak, is de steel
IJzerdraad, van die dingetjes die je ook voor amigurumi gebruikt (kan er nu dus niet op komen, je weet wel, die je kunt buigen en in alle kleurtjes hebt!), stokjes. Niets is naar mijn zin. Misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen ;-)
Hieronder nog wat probeersels (links) die dus nog een steel moeten hebben (en inderdaad niet aaneen zijn gemaakt ;-) Ik haak overigens met haaknaald 4 (zie het verschil tussen de rode bloem (haaknaald 3) en de roze (patroon echtstudio). Mijn favoriet is overigens  dit patroon van Crochet & Knitting Adventures. Erg leuk om in verschillende kleurtjes te maken! Alleen heb ik er dus geen vilten kraal in geplakt, maar zelf een knop in gehaakt.
Niet zo moeilijk, waar je stopt bij haar, ga je verder met alleen de binnenste rand 12 steken, dan nog een keer (ligt eraan hoe groot/dik je de knop wilt), dan minderen tot 6, dan weer minderen (ik doe eerlijk gezegd altijd maar wat hoor ;) tot je een mooie knop hebt, afhechten. En dan begin je met een andere kleur aan de 12 die je 'over' heb van de buitenste lijn (zeg je dat zo?). Maar natuurlijk kan een vilten kraal ook :)
Ik ga nog even verder, tips voor een mooie steel zij heel erg welkom!!!
Het rokje is overigens aangekomen en de eigenaresse is er heel erg blij mee! Gelukkig, een pak van mijn hart! Ik heb al een foto van haar gezien met het rokje en hij staat haar prachtig! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet zelf in elkaar heb gezet omdat ik niet zeker zou weten of hij zou passen of niet, dus Susan, dank je wel ;-)
als laatste, wil ik nog een foto laten zien van Ivonne, die druk aan de slag is geweest met de knopen en ringen! Het resultaat is echt prachtig!!
Moet ik toch ook weer eens doen.. ik 'moet' nog veel eigenlijk ;-) Ik wil nog veel! 
fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

30 opmerkingen:

Janny zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Janny zei

Wat een leuk, vrolijk geheel zo Nancy, die bloemetjes! Krijg er zelf gelijk zin in. Maar, ik 'moet' eerst ook nog zoveel andere dingen doen van mezelf ;-)
Fijn weekend, liefs
Janny

Klaske v.d Bij zei

LEUK..ziet er nu al mooi uit, van al die bloemen wordt je heel vrolijk en die stokjes die jij bedoelt is Chenille draad of pijperagers
Je knopenringen zijn ook weer TOP

Cinderell@'s wereld zei

:)....IK KRIJG GEWOON ZIN OM TE GAAN HAKEN...maar ik heb jammer genoeg geen tijd...x x x

Jacqueline zei

Gezellig.. bloemetjes haken, ziet er vrolijk uit. Een steeltje vind ik ook moeilijk. Bij mijn tulp heb ik een saté-prikker gebruikt. Stevig.. maar als je hem knakt... Toch stevig ijzerdraad omhaken, denk ik. Pijpe-rijgers zijn eigenlijk weer een beetje te slap, toch?
Leuk, dat het rokje prachtig staat.
Groetjes Jacqueline

Meetje Lief! zei

Wat een gezelligheid! De bloemen zien er erg leuk uit. Ik denk dat je de pijpenragertjes bedoelt als steel ;-)
Ik vind de steeltjes zoals je ze nu hebt erg mooi hoor, niks meer aan doen!

lien zei

Wat een ontzettend lief boeketje heb je gehaakt, erg vrolijk!! En ze kunnen gelukkig niet verwelken :-) Fijn weekend!

Ilonka zei

Hoi Nancy dat ziet er prachtig uit.
Erg leuk om je bloemen zelf te maken.

Groetjes Ilonka

Van Agnes. zei

Je kunt ook zo'n soort van bloemisten draad gebruiken voor de steel. Je kunt die in allerlei diktes kopen en zo ook de steel nog in elke gewenste vorm buigen.

Dit komt zeker op mijn (alzo) lange lijst met dingen die ik wil gaan maken.

Het Knuter Huuske zei

Aaahh... Lieeffff... Dank je voor voor het stukje over de knoopringen :) .....
Was erg Leuk om te doen! En dankzij jou super DIY pakketje met Veel Plezier gemaakt!

Ik vind het rokje (had hem al even voorbij zien komen in vorige blogje) heel erg Mooi!

Je bloemmetjes zijn lekker vrolijk ♥ en wat de stelen betreft....
Ik heb laatst eeen roos gemaakt daar had ik een stukje ijzerdraad in.
Dat is heel stevig ijzerdraad kun je niet echt mooi buigen....
Het is volgens mij hetzelfde als die ook gebruikt wordt voor plantenstekers... Je kent ze vast wel... Deco planten stekters, vlindertjes en dat soort dingen die je bij een bloem kan steken of in een boeket.... Je kan dit ook los kopen, gaat denk ik per 10 of 20? ....
Ik zit alleen te denken, waar ik het nu vandaan heb....
Denk intratuin, vast tijdens kerst.... Maar dit soort materiaal hebben ze volgens mij altijd wel....

Zal eens zoeken naar een afbeelding of link wat ik bedoel....

Ik heb overigens dan eerst een rond gehaakt met bijvoorbeeld vier vasten net zo lang tot de steel naar mijn zin was wat lengte betreft en dan het draad in de steel....

Ik wens je een Mooie Zaterdag Avond en een Fijne Zondag....

Liefs, Ivonne

Anoniem zei

Supervrolijk! :)
Ik heb geen tips voor je steeltjes, ik maak alleen bloemetjes met korte steeltjes, hihi... ;)

Elizabeth zei

wat staan er weer een boel leuke dingen op je blog. Echt genieten.

Katrientje vanalles zei

Allemaal heel erg mooi maar tips voor de stelen kan ik niet geven omdat ik zelf nog niet lang geleden begonnen ben met haken.

nives zei

it is ol very nice

carina zei

Wat zien ze er prachtig uit! Leuk groetjes carina

Betsy zei

Wat zijn ze mooi, met die gehaakte bolletjes! Ik gebruik voor mijn viltbloemen pijpenragers (die kun je ook steviger maken door er een paar om elkaar heen te draaien) maar ik gebruik ook wel bamboe barbecue stokjes. Die zijn wat langer en dikker dan de satehprikkers. Je koopt ze o.a. bij Xenos.

Fijn weekend en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn

Haakmuts zei

Pijperagers, bedoel je denk ik. Maar die zullen wel te slap zijn. Weet je wat je kan proberen, electrischiteit draad, dat kun je in verschillende diktes kopen en is geplastificeerd en daar kan je goed omheen haken. Toevallig heb ik een dunne variant gekocht voor de muisjes omdat de pijperagers veel te slap zijn en ik vind het een uitvinding. Electrischiteit draad is lekker stevig en je kunt het alle kanten op buigen. De bloemtjes op zich zien er heel mooi, vrolijk en gezellig uit. Ik zou je een stuk draad kunnen sturen,ik weet niet of het geschikt is voor haaknaald 4 maar je zou het kunnen proberen.Laat maar weten dan stuur ik je wat. De ringen zijn ook erg mooi.Nog bedankt voor je lieve berichtje op mijn blog.

Esther zei

Ze zijn Prachtig, groetjes Esther.

rozemie zei

he wat zijn die ringen mooi ! Leuk idee hoor ! Groetjes,
rozemie

Unknown zei

Ik vind je blommekes super Nancy!!

Lindevrouwsweb zei

Hoi Nance, Wat een gezellig blogverhaal en wat worden je bloemen leuk! Ze zijn lekker zomers...Krijg er een blij gevoel van! Ja met stelen heb ik geen ervaring en kan je geen tips en trucs geven helaas.. Maar zeker dat ik ze deze zomer ook ga maken, ze staan op mijn to do lijsje! Fijn weekend! Liefs Joke

Unknown zei

Heel leuk die bloemen! De steeltjes vind ik zo ook al heel leuk, maar je zou ook een koord kunnen punniken. Zo'n koord is hol en daar kan je dan een stuk ijzerdraad of zo'n elektrodraad in schuiven... Ben benieuwd naar het resultaat! Groetjes!

Pleuntje zei

Wat ben je lekker in de weer. Het ziet er vrolijk uit. X

Unknown zei

Erg leuk.
OOk geen tips van mij helaas.
Maar hierboven staan wel wat bruikbare denk ik.
Mooie knoop ringen.
Groetjes Brigitte

Kleinigheidje zei

Wat een vrolijke bloemen, zien er erg leuk uit!

Sow Cute! zei

Wat staat dat gezellig al die bloemen!

Liefs Romana

Bregit zei

Wat een mooie bloemen heb je gehaakt, zo vrolijk!
Ik vind de stelen van de bloemen wel mooi!
Groetjes van Bregit

Red Rose Alley zei

Hello,
I visited your blog today, and I thought it was lovely. You have so many creative ideas on here. I love your Header, as red is one of my favorite colors. Me and my daughters started a blog, and we would love it if you could visit us and follow. I would enjoy coming back to visit with you. Your blog is filled with unique and wonderful items, and you have given me inspiration to start my own projects. I hope to hear from you, and have a sweet day.
~Sheri at Red Rose Alley

lien zei

Hoi Nancy,
Dank je voor je complimentjes, maar de praktijk valt nog wel tegen, haha. Ik wil heel graag van die kleine freubelhartjes naaien, maar dat is me al 2 keer mislukt! Hoe doe jij dat? Op de hand of met de machine? Mijn probleem is dat ik teveel gas geeft en dan gaat het schots en scheef, haha. Tips zijn welkom!
Groetjes Carolien

fieve zei

Corine heeft voor mij mooie bloemen gehaakt!! Ze kan je vast en zeker advies geven!!