donderdag 22 december 2011

Dag 22 Adventskalender Dutch swappers

Vandaag mag ik mijn bijdrage leveren aan die ontzettend leuke adventskalender van de Dutch swappers! Er zijn al zoveel leuke en mooie dingen voorbij gekomen! Dit alles uiteraard ook ter promotie van de Dutch swappers! 
Onder de tutorial volgt een stukje over de Dutch swappers en hoe het nou in zijn werk gaat en uiteraard de kalender!
Mijn bijdrage dus.. ik had jullie al eens beloofd een tutorial te maken over het 'sieradenmapje' en nu met de kerst in aantocht en al die mooie sieraden die wij natuurlijk onder de kerstboom verwachten ;-) is dit geen mooiere gelegenheid, dacht ik zo..
Het uiteindelijke resultaat:
 het materiaal:
2 lapjes vilt van ongeveer 30 cm bij 28 cm
 eentje heb je helemaal nodig, van de andere knip je straks een stuk af.
 Even over het vilt, er zijn verschillende soorten en dus ook kwaliteiten. Jullie zullen later zien dat ik hier 'goedkoper' vilt heb gebruikt en dat zich jammer genoeg ook laat zien! Dit wil niet zeggen dat dit altijd gebeurt. Ik wil alleen zeggen, dikker vilt of vilt van betere kwaliteit kom het uiteindelijke resultaat alleen ten goede (soms ;-).
Dan een stuk lint van ongeveer 1 m, een knoop en eventueel iets om op de voorkant vast te maken, ter versiering (het hart).
zoals ik al schreef, knip je van het gedeelte dat de zakjes worden, een stuk af, zodat je nog 14 cm over houdt.  
Dan vouw je dit stuk (30 cm lang x 14 cm hoog) dubbel  (= 15 cm) en verdeel je het in 2 'zakjes' en 1 naad (hier dus 7 cm + 7 cm + 1 cm voor de naad)  
deze 'lijn' ga je stikken 
je ziet dan al het 'harmonica-effect' een beetje
(ik heb expres geen zwart garen gebruikt, zodat je de naden kunt zien, maar uiteraard is zwart mooier)
vouw het zakje en eventueel strijk het, maar dat doe ik nooit met vilt, wel met stof 
pak nu je andere stuk vilt en knip dat door de helft!
Gebruik de ene helft voor de 'binnenkant' en de andere kant leg je nog even weg, dat is voor de 'buitenkant'. Leg je 'vakjes'-gedeelte op het midden van je stuk vilt.  
zo dus, met de naad naar beneden.

vouw nu voorzichtig (zorg dat je zwarte gedeelte in het midden blijft) de vakjes naar beneden en speld je 'naad' vast. Dit is eigenlijk het lastigste gedeelte..
  dat doe je ook aan de andere kant..  
vaststikken
en als je het omhoog trekt, zie je dus dit 
en dit aan de achterkant 
zoek nu het midden, hier dus ongeveer ook 7 cm
vaststikken, ook echt over de 'vakjes' heen en over het witte, zomaar een halve cm aan iedere kant 
je hebt dan dit
pak nu het andere stuk vilt, vouw het door het midden en naai daar je versiering op, de knoop nog niet, omdat het anders moeilijker is om alles straks aan elkaar te maken.  
dan ga je de twee helften met de verkeerde kant (ja, meestal is het andersom ;-) op elkaar leggen, het lint vouw je dubbel en stop je tussen de twee stukken vilt aan de rechterkant. Vastspelden en stikken. 
Kijk en dit bedoelde ik dus in het begin, ik wilde een mooi steekje nemen (uiteraard kun je iedere steek gebruiken die je wilt), maar doordat mijn vilt niet mooi dik was of gewoon slecht van kwaliteit, is het gaan trekken rechts bovenin! Aan de onderkant is het wat scheef, dat is niet zo erg, het voordeel van vilt is, dat je het altijd bij kunt knippen, de rand krijg je dus nog wel recht, maar de bobbels, ja, die krijg je er niet meer uit!  
Daar het hier om de tutorial gaat, ben ik dus toch gewoon verder gegaan, geloof me, deze steek is ook echt niet uit te halen en al helemaal niet in vilt ;-)
Nu naai je de bovenkant van de zakjes aan elkaar, met de hand en uiteraard met zwart garen en een heel fijn steekje. Zodat hij mooi rechtop blijft staan als je het mapje opendoet.
en voor het mooie naai je de onderkant ook nog vast (hoeft niet per se) 
deze kant, bedoel ik dus 
de knoop erop 
en klaar is je sieradenmapje!
Klaar om gevuld te worden met allerlei mooie sieraden ;-)
Of natuurlijk gewoon met andere dingetjes hoor!
en bij een tutorial hoort toch ook wel een give-away!
Daar ik dus zelf totaal niet tevreden ben over bovenstaande, kun je kiezen tussen deze twee:
Laat een reactie achter en ik zal op 30 december bekendmaken wie er een sieradenmapje heeft gewonnen, al hoop ik natuurlijk hier en daar verschillende mapjes te zien verschijnen ;-) Is er iets niet duidelijk, vraag het eventjes. Het zijn nogal veel foto's, maar ik denk altijd maar, beter te veel dan te weinig!
Succes en veel plezier ermee!
liefs, Nancy

Wat is swappen?
Swappen is niets meer dan ruilen.
Hou je van het verzenden en ontvangen van post? Hou je van het schrijven van brieven, het maken van mooie dingen of het samenstellen van pakketten? Vind je het leuk om dit alles ook zelf van iemand te ontvangen? Dan is swappen misschien ook wel iets voor jou!!
Wie zijn de Dutch Swappers?
De Dutch Swappers zijn swappers met een postadres in Nederland. Het is een leuke groep die actief swapt, met een eigen forum waar tips en ideetjes worden doorgegeven. Het swappen binnen Nederland houdt de verzendkosten laag en het risico dat er wat misgaat klein.
Het forum wordt dagelijks druk bezocht en de (veelal handgemaakte) swaps zijn van goede kwaliteit.
Dit is de blog met resultaten van de swaps: http://www.dutchswappers.blogspot.com
Hier staan swap-foto's op Flickr: http://www.flickr.com/groups/dutchswappers/
De Dutch Swappers swappen via http://www.swap-bot.com/
Hoe werkt swap-bot?
Een swap is op allerlei manieren te regelen, tussen twee mensen of via blogs of het forum. Swap-bot is een gratis online dienst die swaps tussen (nationale of internationale) groepen mensen organiseert. Swap-bot regelt de swaps automatisch, verstuurt berichten, geeft de beoordelingen door en laat het je weten als er nieuwe swaps genoteerd staan. Swapbot is simpel en overzichtelijk, ook voor digibeten (en die zijn er, ook bij de Dutch Swappers!)
De swaps varieren van het sturen van een kaart, een e-mail of een kompleet gekocht pakket tot handgemaakte dingen op thema naar het profiel van je partner.
Je schrijft je enkel in op die swaps die je leuk vindt!!!

43 opmerkingen:

Tessa zei

Ooh wat een leuke tutorial, hij staat nu op mijn verlanglijstje! Wil ook graag mee doen met de give away, wel moeilijk kiezen. Denk dat ik toch voor de paarse ga, die vind ik wel erg mooi!

Groetjes Tessa

Mama&CO zei

Wat een superleuke tutorial! Zoals ik al schreef ben ik geen held met vilt, dus ik hoop zo dat ik 'm win! Ik wil graag de roze!!

Kyoushka zei

Hoera, een prachtig sieradenmapje, ik doe mee, maakt niet uit welke kleur, vind ze allebei heel erg mooi! En die steek ook trouwens, wat een leuk detail.

bobbeez-8r1id zei

hi Nancy, wat heb je er lekker veel werk van gemaakt. Echt helemaal super! dankjewel voor je bijdrage en ik ga dit zeker eens proberen als verjaardagskadootje voor vriendinnetjes van de meiden.

Agnes van Hensbergen - agnesstampcards zei

Wat een leuk idee,dara houd ik van kleine leuke zelfgemaakte kadootje.En super dat we de kans krijgen er 1 te winnen,maar ga hem zeker ook zelf een keer proberen te maken.
Ja en dan de kleur ROZE dat is toch wel mijn lievelings kleur.
Alvast fijne dagen,Groetjes Agnes

Sow Cute! zei

Wat een goede tut! Ik ga het zeker een keer uitproberen hihi... Natuurlijk doe ik ook graag mee aan je give-away en dan uiteraard voor de roze! Alvast fijne feestdagen toegwenst!

Liefs Romana

Esther zei

Wat Leuk en bedankt voor de uitleg. Fijne feestdagen groetjes Esther.

Anoniem zei

Bedankt voor de tutorial! Zal ook eens geen rondneuzen bij swap-bot en dutch swappers!

En ik doe graag mee met je give-away, ik ga voor de roze!

Fijne feestdagen!!!

Groetjes,
Renske

Anni zei

Leuke tutorial!! en een duidelijke uitleg, super. Ik hoef niet mee te doen aan de verloting hoor ;-)

Bianca zei

Wat een leuke mapjes heb je gemaakt. Duidelijke tutorial ook, maar het ontbreekt me echt aan tijd, mijn to-do lijst is al zo lang.

Ik doe graag mee met je give-away. Ik vind beide kleuren erg mooi, heb geen voorkeur.

Ilona zei

Wat een leuke tutorial, Nancy! Ga dat zeker ook proberen.
Ik ga voor het paarse mapje :)

Sabine zei

Gaaf!! Leuk idee zeg, en geweldig die knalroze :D Fijne dagen! Sabine

Carolien zei

Ik vind het echt schattige zakjes! Maar aangezien ik nauwelijks sieraden heb, doe ik niet mee met je give away. Groetjes!

vrouw Hommel zei

Weer zo'n mooie, leuke en duidelijke bijdrage. Ik moet de foto's nog eens goed bekijken maar dan kom ik er wel uit, leuk idee. Ik doe graag mee aan deze give away en ga voor de paarse.
Fijn dat je ook zo'n duidelijke uitleg geeft over het swappen, lijkt mij zo leuk om mee te doen.
lieve groet

lien zei

Hoi Nancy,
Wat een leuk boekje! Misschien dat ik het in de kerstvakantie eens ga proberen! Duidelijke uitleg!! Liefs Carolien

Mariska zei

Leuke tutorial, bedankt!
Ik doe natuurlijk ook graag mee aan de give away...kleur maakt me niet uit. Ik vind ze allebei mooi

Anoniem zei

ziet er heel mooi uit, prachtig

kralenqueen zei

Hoi Nancy wat een leuke uitleg van je sieraden mapje. En volgens mij ook heel duidelijk. Ondanks je uitleg ga ik toch een gokje wagen bij je give-away. En dan ga ik voor de roze. En win ik hem niet kan ik altijd zelf nog aan de slag:-))
Ik wens jou en je gezin hele fijne daagjes samen toe !!
En natuurlijk weer veel blog plezier in 2012.

Liefs Rianne

Kimmie_NL zei

Jaaa super tut!!! ik kan helaas ook niet naaien... dus doe ik heel graag mee met jouw leuke give away! en als ik win... zou ik die paarse heel graag willen..
Liefs,
Kimmie

Unknown zei

Super bijdrage weer aan de DS Adventkalender!! Nou ben ik zelf nog geen naaitalent, dus dit is mij nog te lastig, maar ik waag zeker weten een gokje voor de give-away!! Ik vind ze allebei even mooi, maar ga toch voor de roze :)

Mararangi zei

Dit wil ik ook wel eens maken, ziet er echt leuk uit. Ik ben fan van allebei de kleurtjes, maar als ik dan toch moet kiezen doe mij dan maar de paarse, maar de rose is ook mooi... ;-)

* Marinda * zei

Hee wat een originele tutorial. Ben ook gek op vilt, dus ik ga het zeker eens proberen (heb hier ook vilt in verschillende kwaliteiten liggen, de een wat beter (duurder) dan de andere. De goedkopere is toch altijd wat minder mooi en minder fijn om mee te werken, blijkt vaak... Helaas...)

Maarre, even zo leuk is het natuurlijk om een kansje te wagen het mapje te winnen. Dan ga ik voor de roze!!!

Fijne feestdagen alvast,

♥ Jantina van Veelen ♥ zei

Helemaal leuk, ik ga voor de paarse! Helemaal gezellig weer zo'n tutorial, ik word er blij van!

Margrietha zei

WAUW voor al mijn sieraden ;-) gaaf!!! Lijkt me super een te winnen.
welke geeft met niets, vind ze beide super, vooral die siersteek, heb ik helaas niet op mijn m'cientje...helaas

dobbel zei

wow wat geweldig leuk, vond het met de swap al zo`n leuk dingetje, ga hem zeker maken (misschien wel voor de swap waar ik mee bezig ben) ik vind de roze geweldig als ik mocht winnen hihi, vast niet.

top bijdrage bedankt ervoor

Anoniem zei

Hallo Nancy,

Leuk zeg, vooral die in kleur!!

…....... /)
……... ( , )
….….|░░░|
……..|░░░|☆ merry _(♥)_
…..@|░░░|¸.¤“˜¨christmas.
.¨˜“¤|░░ഐ¤ª@“˜¨¨
…¨˜“გª¤.¸::¸.¤ª☆“˜¨¨happy new year.
…¤¸*¸.¤ª“˜@¨¨¨***2012****.
*♥*.

Fijne Kerstdagen,
Merry Christmas,
Glaedelig Jul,
Merry Christmas,
Joyeux Noel,
God Jul,

Liefs van Thea ♥

Anoniem zei

Ja ik doe mee! Wat leuk! Ben zelf niet zo handig met vilt, naald en draad enzo dus hoop dat ik win

Anoniem zei

Wat een mooie, uitgebreide tutorial heb je gemaakt! :D
En wat een mooie kettinkjes in je mapje, hihi... ;)
Ik ben al de gelukkige bezitster van zo'n mapje en ze zijn echt superhandig! (en leuk).

The Little Forest, handmade zei

Wat leuk, lekker duidelijk met al die foto's! Weer iets voor op m'n "nog maken" lijstje. Hele fijne kerstdagen! xx Marieke

Juliette zei

Hee Nancy!
Wat een leuk sieraden mapje! Super duidelijke tutorial! Lijkt me leuk die een keer te gaan maken!
Fijne feestdagen!
Liefs Juliette

mariska blog zei

wow wat een leuke bijdrage
ik wens je hele fijne dagen toe.

liefs mariska-daddysgirl1987

p.s doe graag mee aan je give way

Mnieks zei

Wat gaaf. Ik ben niet heel erg goed met de naaimachine, dus ga zelf geen poging wagen.
maar ik zou wel erg blij zijn met de paarse :D

Lydia zei

Wat een handig dng zeg. Ik vind die roze wel erg leuk. Ben benieuwd...

Haakmuts zei

Wat een leuk en handig sieradenmapje, ik ga die zeker eens uitproberen.Zo leuk ook om cadeau te geven. Ben je weer een beetje opgeknapt?
Wens je hele fijne en rustige Kerstdagen en een gezond, gezellig en creatief 2012.
[Bedankt voor je berichtje op mijn blog en sorry dat ik jouw blog een beetje verwaarloosd heb}
Liefs van Claire

Unknown zei

Erg leuk gedaan. Super duidelijk.
Ook heel goed met de hand te maken voor de mensen die geen nooimachine hebben.
Ik doe graag mee met je Give Away.

Hele Fijne Feestdagen en een Gezond en Creatief 2012.

Ik heb ook een Give Away kom je langs?

Groetjes Brigitte

Unknown zei

Erg leuk gedaan. Super duidelijk.
Ook heel goed met de hand te maken voor de mensen die geen nooimachine hebben.
Ik doe graag mee met je Give Away.

Hele Fijne Feestdagen en een Gezond en Creatief 2012.

Ik heb ook een Give Away kom je langs?

Groetjes Brigitte

Pauline zei

Wat een schattig idee, zo kun je ook heel mooi een sieraadje geven. Bedankt voor je tutorial.
Groetjes, Pauline

Elisabeth zei

Nou, ik doe graag mee met de give away. Zo'n sieradenmapje, wat zou dat mooi 'liggen'op mijn lamer.
Fijne feestdagen.
Liesbeth

Klaske v.d Bij zei

LEUK...mooie uitleg van je tutorial, ziet er heel leuk uit, ga het eens proberen

Ik wens je fijne feestdagen en een gezond, creatief 2012 toe

Desirée-ScrapDees zei

jaaaaaaaaaaaa daar is tie dan, oh wat gaaf joh, heb gelijk de hele rimbam opgeslagen en ga ik zeker maken, al zal daar de komende dagen niet veel van komen, maar wilde hem zo graag zelf maken hé(had je vast niet verwacht hé hahaha) en dan kunnen we ze ook nog winnen? Joehoe!!!!!! en ik weet hoe mooi ze er uit zien, dus yes ik wil graag een gokje wagen. En vind de kleurtjes allebei zo gaaf, dus ben blij dat je deze verloot, leuk!!!!

Hé en fijne dagen hé, geniet er lekker van met je gezinnetje ga ik zeker ook doen!
doei!

atelier077 zei

Leuk gedacht, met mooie duidelijke foto's.

Elisabeth zei

Nu is de kerst voorbij en blijk ik geen sieraden gekregen te hebben! Dat zal ook niet snel gebeuren als je geen partner meer hebt. Maar ik ben blij dat ik me toch opgegeven heb om mee te doen met de verloting voor zo'n mooi sieradenmapje en dan vooral dat paarse.
Mijn kerst was druk maar gezellig, door kinderen en kleinkinderen die zijn blijven slapen. Huisvol en huis is even niet meer niet meer van mij.
Hoop dat jij net zo genoten hebt van de kerst als ik.
Groet van Liesbeth

adfasdf zei

Erg leuk! Dank je voor het idee.
Ik ben aan de slag gegaan en het eerste exemplaar(van vilt) was goed gelukt. Tweede mapje gemaakt van stof, wel met het vilten binnenmapje, en zie hier het resultaat: http://sonenko.blogspot.com/2011/12/sieradenmapje.html