home

woensdag 19 september 2012

'Eindelijk' resultaat!

'Eindelijk', meer voor mij dan voor jullie hoor. Wat heb ik een geduld gehad zeg. Nadat ik wat patroontjes 'uitgeprobeerd had op gewoon borduurlinnen, wilde ik meer (het zal weer eens niet ;). Op zoek naar materiaal!  
Naar de winkel, de enige winkel die ik kende (en niet te ver weg was) en die het vast wel zou hebben. Aan de mevrouw uitgelegd dat ik pas begonnen was en gewoon wat kleine dingetjes wilde borduren. Ik kreeg een restlap mee (ik denk dat ze erg blij was dat ze er vanaf was!) maar jeetje, het leek wel papier! Ik weet niet of je het op de foto kunt zien, maar zo stug! Enfin, idee, de bigshot! Ideaal!! En ja, het is uiteraard slimmer om eerst te borduren en het dan door de bigshot te halen, maar zoals ik schreef, was ik aan het 'uitproberen'! Dus achteraf was het toch niet zo'n miskoop! Het rafelt ook helemaal niet, dus eigenlijk kun je het zo laten! 
Hieronder wat ik er al zoal mee gedaan heb. Van de stukjes met 'candy' erop, wil ik labeltjes maken voor aan de snoeppotten! Ik plak ze dan nog wel op papier natuurlijk.
Andere winkel dan toch maar. Ik had namelijk zo iets leuks gezien, ik zal maar niet zeggen hoeveel uren ik achter de pc heb gezeten, borduurblogs, pinterest etc.! Deze mevrouw had wat ik nodig had. Ik wil(de) namelijk op vilt borduren! En daarvoor heb je 'waste canvas' nodig! Op internet had ik al wat gevonden, maar ja, best wel duur voor maar een klein stukje, toch maar besteld (kom ik zo op) en omdat ik niet zo veel geduld heb, toch maar dit meegenomen! 
Dit was het, op je stof leggen, borduren en dan de draadjes uittrekken! Verschrikkelijk, wat een werk en het zag er niet meer uit!!! Het hartje ging nog wel, maar de cupcake! Als je goed kijkt, zie je er nog draden in zitten! Dit was het dus ook niet!  
En toen kwam dus het echte 'oplosbare canvas' binnen. Van de hobbydoos! Zo simpel!! (er is overigens nog een ander soort (waste canvas), wat ik ook besteld heb maar waar een levertermijn van een week op zit (wordt vervolgd!) en veel goedkoper is, ook even in water leggen en dan nog wel de draden eruit halen, zie hier voor de beschrijving daarvan 

Eerst een klein stukje proberen natuurlijk! Met een paar steekjes het canvas vastmaken aan je stof, in mijn geval dus vilt.  
borduren maar! 
En als je klaar bent, de draadjes aan de zijkant (waar je het mee had vastgezet) loshalen en even in een sopje van 40/50 graden doen (ik heb maar wat gegokt hoor), zo'n 5 min laten weken (staat allemaal op de verpakking)
laten drogen, het was koud vanmorgen hè? Ik heb gewoon de verwarming aangedaan! En toen was het ook zo droog! ;-) En ja hoor, eindelijk!!!! Het linkse is op echt wolvilt en het rechtse is op wat dunner vilt (ook wel wol). Ik moest natuurlijk even kijken hoe het vilt op het water/temperatuur ging reageren. Maar pff, zoals ik dus begon, eindelijk resultaat!!!  
en ja wat wil ik er verder nu mee doen, nou wat dachten jullie van zo iets.. is het niet lief? 
En om nog even te laten zien dat ik de rest ook nog 'opmaak' hoor, onderstaand egeltje vond ik ook wel erg schattig.. en nog een mysterie.. de kabouter  is verdwenen!! Echt onvoorstelbaar!!! Het was hier ook een puinhoop, verschrikkelijk! Overal draadjes, stukjes stof/linnen, dus hopelijk kom ik hem nog tegen, want hij was zo leuk!! En ja, anders nog maar een keertje..  
Als dank dat jullie mijn hele stuk gelezen hebben (voor degene die dus niet halverwege zijn afgehaakt), het patroontje van de eikeltjes..
liefs, Nancy


28 opmerkingen:

  1. Hoi Nancy, zo zie je maar weer: de aanhouder wint!
    Je borduurtjes zijn erg leuk geworden en dat idee van een telefoonhoesje is ook erg leuk.
    Groetjes, Anne-Marie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat superleuk!!! Een geweldige ideeen ook!
    Bedankt voor het patroon van de eikeltjes!
    En dat eindeloos speuren, als je weer eens wat in je hoofd hebt, heel herkenbaar ;-). Ben benieuwd wat je allemaal gaat maken.
    Groetjes Tamara.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geinig spul! Dat heb je leuk gedaan!

    Weet je wat nou zo fijn is aan jouw blog, behalve dat het heel leuk lezen en erg inspirerend is? (je weet het, je kent me wel een beetje) hier vind je best wel wat terug wat uitgeprobeerd is, wat geschikt is en wat minder, dat scheelt mij vast heel wat verkeerde aankopen als ik het ook eens wil proberen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. wat een levendig verhaal, ik zat er helemaal in :-), de volhouder wint ik vind het dus reuze knap van je, wat je al hebt gemaakt......dat telefoonhoesje zou natuurlijk ook mega gaaf zijn evenals het egeltje....wat een mooie dingen bestaan er toch en wat lief dat je de eikeltjes met ons wilt delen thnxxxx!!
    http://creaties-jenneke.blogspot.nl/
    lieve groet jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wat een leuk spul is dat!! dat lijkt mij nou ook helemaal geweldig,borduren op vilt, bedankt voor de tip en voor 't uitproberen..

    groetjes Ida

    BeantwoordenVerwijderen
  6. de aanhouder wint en het heeft ook nog eens een leuk resultaat. Wat een mogelijkheden om te borduren krijg je op deze manier, heel leuk.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik lees je verhaal nog even een keer na als ik meer tijd heb (ben aan het koken;-))want ik begrijp het niet helemaal...in ieder geval ben ik op dit moment ook borduurfan (heb je op pinterest al gevonden)leuk leuk wat je geborduurd hebt en fijn dat je je materiaal gevonden hebt!
    groetjes Talitha

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hihi, dank je, maar ik ben tot nu toe een beetje allergisch voor borduren. Neemt niet weg dat ik wel kan waarderen wat anderen maken, heel knap allemaal! Dat is juist hartstikke fijn als je laat weten wat het niet helemaal of helemaal niet is, zo kunnen we toch leren van elkaar en hoeven we niet 2x het wiel uit te vinden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohhhh Nancy wat leuk zeg jeee wat een geuld heb je ik had het allang opgegeven hahahaha maarja als je iets graag wil dan geef je ook niet op!!!snap ik eigenlijk ook wel weer :-)
    Ziet er fantastisch uit super super.
    Groetjes Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oh dat wist ik helemaal niet dat je op vilt kunt borduren, dat ziet er leuk uit! Dat stugge stofje herken ik... hier is ook maar 1 winkel in de buurt waar ze borduurstof hebben en de eerste keer kreeg ik heel soepel stof mee. Toen ik er laatst kwam, kreeg ik inderdaad een hele stijve lap, maar ook dat went wel uiteindelijk. En wat je zegt, die rafelt minder! Die eikeltjes, leuk!!
    Liefs Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Superleuk zo op vilt,en ja ik herken het je wilt gewoon dat het lukt,en je ziet de aanhouder wint.
    Lfs Agnes

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat ontzettend leuk gedaan! Het was even een hoop uitzoek en probeerwerk maar het resultaat mag er zeker zijn hoor!! Super.
    Liefs Marcella

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Jeetje, je hebt niet stil gezeten zeg!!! En wat zijn ze ontzettend leuk geworden. Vind je egeltje met eikeltjes echt te leuk, helemaal nu voor de herfst! Goed idee van het oplosbare... Het lost ook alles op hahaha zelfs je borduurprobleem! Succes er mee verder...

    Liefs Romana

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wat leuk! En wat goed dat je volgehouden hebt en het toch gelukt is!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Heel gaaf. Moedig dat je hebt volgehouden. En super dat je ons je ervaringen deelt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Whahahaaaaa, wat een heerlijk bericht!!
    Natuurlijk ben ik halverwege niet afgehaakt, jij verteld veel te leuk......
    Heel erg leuk, jou creaties, maar als ik het hele verhaal zo lees begin ik er nog maar ff niet aan, pff, geduld is niet iets waar ik veel van heb, dus.....ga ik gewoon lekker van jou blog genieten.
    Leuke dingen kun je er mee maken he?!
    Ik zou zeggen, GA ZO DOOR, hi hi.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een speurwerk, ik ben je dankbaar voor de tip van het oplosbare Canvas, ik ga morgen een stukje bestellen. Wordt vervolgd!
    Groetjes, Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Wat een grappig spul. Je werkjes zijn weer Prachtig en bedankt voor je patroontje. Groetjes Esther.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je schrijft zo leuk! Dit is ook weer een leuk verhaal, met een goed einde! Super leuk, vooral de egel en paddestoel!
    Ik ben ook weer wat wijzer, geen idee dat zoiets bestond.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag Nancy,

    Ik wil je graag wat tips geven om jouw borduurwerjes nog mooier te maken, maar ik vind nergens een mailadres? Stuur je het mij eens...

    Groetjes,
    Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Leuk Nancy!! Ik vind je egeltje zo schattig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. great !

    Greetings from Poland :D
    Katarzyna

    www.sajuki.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  23. hee wat een leuk spul!! :D vind t altijd zo zonde dat je zo'n witte borduurachtergrond hebt, maar zo is dat mooi opgelost!! (letterlijk!)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Sjonge, wat een klus! Maar wel met een heel leuk resultaat. Superleuk geworden! Ik hoop, dat je je kabouterke nog terug gaat vinden.Heb je al in de paddenstoel gezocht? ;)
    Groetjes,
    Gineke

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Wat een herkenbaar verhaal je hebt iets in je hoofd maar voordat het zo ver is dat het is zo als je wilt .. maar de aanhouder wint. Het telefoonhoesje is schattig ben benieuwd hoe die van jou gaat worden. Je egeltje is ook schattig toch leuk hoe je de big shot kunt gebruiken met verschillende projecten. Succes met het borduren.

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Eindelijk is er dankzij jou een groot mysterie opgelost want ik heb nooit begrepen hoe die fijne borduurwerkjes zo mooi op bv vilt of ander materiaal geplaatst konden worden. Ik dacht ook altijd dat ze dat deden door er eerst borduurband te borduren en dan draadjes uittrekken. Ik heb nog nooit gehoord van oplosbaar canvas, uit een uitvinding en wat kan je nu veel dingen doen, erg leuk hoor.
    Zo schattig die egel met z'n eikeltjes. Heb je de kabouter alweer gevonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Dag lieve vrouw!

    Je bent zo lekker druk altijd, ik vind het zo leuk om jouw blog altijd te lezen, want lezen doe ik nog wel, vaak laat in bed op mijn mobiel..

    Ik heb veel zin in Zaterdag, maar
    Ik vind het wel erg spannend, en ben onzeker over mijn cadeautjes, hoop maar dat de meiden ze leuk vinden... maar dan zal ik over2 dagen wel merken...

    Ik vind het jammer dat je er deze zaterdag niet bij kunt zijn, had je erg graag in het echt willen ontmoeten, Maar als het goed is, dan kan dat in Maart...

    Nou, ik ga maar eens naar bed, morgen er weer vroeg uit.. ik moet naar de tandarts.. behhh totaal geen zin in.. maja, wat moet dat moet...

    Liefs,
    kimmie

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat is dat leuk! Ik vind borduren ook fijn werk maar zo'n gedoe als je gewone stof neemt. Ik zal dat oplosbare spul onthouden, lijkt me ideaal!

    BeantwoordenVerwijderen

leuk dat je een reactie achterlaat!