vrijdag 26 augustus 2011

Boleo tas en prachtige Matroesjka's!

Hij is af!! De BOLEO-TAS! Ik ben ermee begonnen op de naailes. Ik weet nu al onder andere wat de draadrichting is, wat de goede kant van de stof is (oké, als er iets opstaat, is dit ook niet zo moeilijk, maar anders wist ik het dus echt niet) en ik heb hem thuis afgemaakt! Met mijn nieuwe naaimachine die deze geweldige kruisjessteek heeft! Leuk hè?! 
en dit is de andere kant:  
Ik vind hem zelf wel erg groot, wel handig voor naar de markt of zo, maar vond het ook wel leuk om een kleiner model te maken en heb het patroon dus verkleind naar 90% en dan wordt hij zo. Overigens heb ik bij deze ook maar aan één kant een 'gat' gemaakt en is hij dus niet 'omkeerbaar'. Scheelt een hoop stof ;-) Het is een erg leuk model om te maken! Al heeft het me best wat hoofdbrekens gekost, maar ja, dan had ik hem ook maar op de naailes zelf af moeten maken ;-)))  

weten jullie nog dat ik van Knussemus een prachtig schilderij (de middelste) had gekregen voor de ontmoetingsdagswap? Toen hebben we nog een swap afgesproken en heeft zij nog twee schilderijen voor me gemaakt (de linkse en de rechtse). Vandaag kwamen ze aan, zijn ze niet prachtig?! Ik vind ze zo mooi!!



 Nogmaals dank je wel, Maartje! 

En dan nog een vraagje… voor de Kunst- en kadootjesmarkt waar Nicolle en ik onze spulletjes zullen proberen teverkopen, willen we graag 20 goodiebags maken om weg te geven aan klanten. Daarvoor hebben we leuke kleinigheidjes nodig! Dus, heb je een webwinkel, stuur ons dan 20 visitekaartjes met iets leuks. Gratis reclame! :)

vrijdag 19 augustus 2011

'Linkshandig vogeltje' ;)

Eindelijk is mijn vogeltje af hoor! :) Ik doe niet zo heel veel op creatief gebied, de kinderen zijn hier nog vrij en alles is nog een beetje 'rommelig'. Af en toe probeer ik iets voor de 'kunst- en kadootjesmarkt' te maken, zoals wat knopenringen en knopenarmbanden..
Van mijn lieve vriendinnetje Nicole heb ik superlieve en mooie kadootjes gekregen: 
 Vooral de hanger vind ik geweldig!! Op haar site Nicx.nl kun je deze prachtige hangers met jouw naam bestellen! 
 Maar het uiltje is ook zo lief!! Het is een belletje! En de hartjes-kamsnaps! Extra ballchains en ontzettend leuk lint! Ik had al eens een stuk van haar gehad uit Frankrijk en vond het zo leuk dat ze nog meer (nee, niet uit Frankrijk,in Den Bosch blijken ze het ook te hebben ;) voor me heeft meegenomen! Ik ben er echt superblij mee!
Ik heb het lint voor onderstaand haakmapje gebruikt. Die had ik nog gemaakt voor ik met vakantie ging, voor al mijn haakspulletjes, met bijbehorende tas voor alle bolletjes.. alleen heb ik dus niet veel gehaakt ;) maar ach, het mapje is echt superhandig!!!

en als laatste (ik weet het, Nicole ;) morgen krijg ik eindelijk mijn nieuwe naaimachine!!! Er was wat misgegaan met een mailtje, maar morgen kan ik hem ophalen!! Met boekje, ik had gehoopt op een uitgebreide uitleg, maar enfin, we zullen zien ;)
Vandaar dat ik ook maar besloten heb om op naailes te gaan, die aanstaande maandag begint!! Mijn eerste project wordt waarschijnlijk de BOLEO-tas van Eleolo!
Ik heb hem al besteld en ik kan iedereen aanraden hem ook te bestellen, want het is ook nog eens voor een goed doel!
Lange post, maar enfin, het weekend staat voor de deur ;)
Een heel fijn, hopelijk zonnig allemaal!
liefs, Nancy

maandag 15 augustus 2011

Uitslag give-away!

Jeetje, wat een boel deelnemers!! en wat nog het ergste is, ik gun het jullie allemaal zo!!! Ik heb alle dubbele reacties verwijderd, iedereen mee laten doen, ook al kon ik van sommigen van jullie geen blog vinden en me dus ook niet aanmelden, sorry daarvoor!
En; lang leve de random reader!!!
 Ik weet ook eindelijk hoe ik hem kan kopiëren, dus hier komen de 'uitslagen'...

62: " me " zei
OMG ! Die knopen !!! Stel je voor dat ik die win !!!! Dat zou ik fantastisch vinden !!!
Fijne vakantie !!!! 08 juli, 2011 00:16
147: LittleBe. zei
Oef ..aan het einde van het rijtje
Ja ik wil graag meedoen met jou superdemax Give-Away en geeft me op voor alle drie want in kan niet kiezen :-o
En plaats een linkje op mijn blog
Geniet van je vakantie, Liefs, LittleBe
01 augustus, 2011 22:25
38: nicollie zei
Gefeli met je heeel veel bezoekers! Goed joh! Enne, blogvakantie... kan dat zomaar? ;) Ik ga je blogjes missen! Dikke knuf!
07 juli, 2011 18:44

Gefeliciteerd!!!
De meeste van jullie kennen mij al een beetje en weten dus dat ik altijd wel wat extra's weggeef ;) Ik heb besloten, omdat er zoveel liefhebbers voor de knopen waren, en geloof me, op de foto stonden volgens mij wel 1000 knopen, dat ik besloten heb nog een setje  knopen weg te geven, geen 100, maar toch een leuk aantal ;)
deze gaat naar:
63: Haakmuts zei
Natuurlijk doe ik graag mee met je geweldige give away, stuk voor stuk mooie kadootjes maar ik kies toch voor de knopen, ze zijn zo mooi.
Ik wens je een hele fijne en zonnige vakantie.
Groetjes van Claire 08 juli, 2011 00:56

En, jawel.. nog een tas.. ik bedoel maar, wat moet ik met zoveel tassen, toch? Nu kan ik ook weer een nieuwe maken ;)
 Met hetzelfde stofje en ongeveerd dezelfde grootte, dan weet ik in ieder geval zeker dat jullie hem mooi vinden, althans degene die hem wint, als dit niet zo is, ja, dan maar inleveren ;)
deze gaat naar:
69: Gerd@ zei
Wat een leuke give away ik doe graag mee .....ben al volger en zet een link op mijn blog ...
ik vind alle 3 leuk dussssssssss het maakt mij niet uit .... gr. Gerd@

Willen degene, die gewonnen hebben, mij een mailtje sturen en wel naar:
homemadeby@gmail.com dan zorg ik ervoor dat de spulletjes zo snel mogelijk naar jullie toe komen!
Alle anderen; heel erg bedankt voor het meedoen!

zaterdag 13 augustus 2011

'Knopenboekje' (o.a. ;)

Al eerder vertelde ik jullie over pinterest, een geweldige site met pinboards van over de hele wereld. Daar ook vond ik dit ontzettend leuke 'knopenboekje'..
lief hè?!
Ik dacht, dat wil ik ook! Het was nog even een gepuzzel, omdat ik hele mooie rondjes wilde (ben niet zo'n ster in 'recht' knippen, rond knippen in dit geval ;-) en ik wilde het wat persoonlijker maken. Dus ging ik op zoek naar woorden, ik heb wat met woorden, maar dat wisten de meesten van jullie al. Woorden die op mijn van toepassing zijn en daar maakte ik dit boekje van...

Ik wil er een mooi zakje of doosje bij maken en uiteraard nog meer boekjes ;) In oktober sta ik met Nicole op een kunstmarkt en daar wil ik mijn 'knopenspulletjes' gaan 'promoten' en dus ook een paar van deze miniboekjes.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!
****
Mijn kamsnaps zijn ook gearriveerd in de vakantie, of eigenlijk een dag voor we op vakantie gingen en daar heb ik om te proberen dit kleine mapje voor pasjes etc. mee gemaakt.
Onderstaande schattige vogeltjes zijn jammer genoeg niet van mij, maar van Haakmuts! Ze zijn zo lief, eigenlijk horen ze op een button, het patroontje is te koop in haar winkeltje, ik ben er al aan eentje begonnen, alleen zien ze er bij mij anders uit, omdat ik dus linkshandig ben, slim hè?! ;-)
Het lijkt me geweldig er een hele slinger of zo van te maken! Dus vandaag lekker op de bank, beker thee of koffie ;) en haken!
fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

zondag 7 augustus 2011

Terug van vakantie..

We zijn er weer!! Allereerst, ik ben echt overdonderd door alle reacties op mijn give-away!! Jeetje! En zoveel nieuwe volgers, de komende dagen, wat zeg ik, weken, heb ik genoeg nieuwe blogs te bekijken en weer nieuwe inspiratie op te doen! Super!
Onze vakantie! We zijn dit jaar naar Spanje geweest, niet zo ver, net over de grens, naar Santa Margarita (Rosas). Mijn broer is deze zomer naar een plaatsje daar weer vlakbij verhuisd, echt een ontzettend mooi plaatsje met schitterende plekjes, waar we zeker nog vaker zullen komen! Het weer was een beetje in de war, want we hebben echt van alles gehad, zon, wolken, mist, en zelfs gewoon 2 dagen regen! Maar al met al, hebben we veel gezien, gedaan en vooral ook lekker veel uitgerust! Onderstaand maar een hele kleine impressie van alle mooie plekjes..
Uiteraard zijn jullie vast benieuwd naar de dingen die ik gekocht heb op 'creatief gebied' ;-) In Spanje was dat niet zo heel veel, al komt daar wel die geweldige Matroesjka-stof vandaan! Maar op de heenreis hebben we een tussenstop in Frankrijk gemaakt en daar heb ik ook wat leuke dingetjes gekocht.
maar mijn grootste 'schat', is toch wel deze 'set' oude garenklosjes! Gekocht in een heel oud fourniturenwinkeltje, voor 10 eurocent / stuk! Zijn ze niet geweldig!

en dachten jullie dat ik veel knopen had?! In een winkeltje in Gerona, een klein fourniturenwinkeltje, ik denk zo'n 4 meter lang en zo'n 2 meter breed, waar je, echt waar (!) een nummertje moest trekken om aan de beurt te komen, heb ik onderstaande foto genomen, en dit was slechts een klein gedeelte van de collectie, want de gehele wand bestond uit 'schoenendozen' met knopen dus! Echt onvoorstelbaar!
Helaas is onze vakantie niet geheel zonder 'tegenslag' geweest.. de derde laatste dag, kregen we een telefoontje van het thuisfront dat onze hond, Sammy, we hebben er twee, Stuiver (links) & Sammy (rechts), onderstaand een foto van vorig jaar van mijn blog..
Sammy wil nooit graag op de foto.. dit is daarom ook wel een hele leuke van hun tweetjes! Enfin.. Sammy is dus overleden.. hij kwam uit een asiel en we wisten dus niet hoe oud hij precies was, maar de dierenarts dacht wel een jaar of 15, dus hij is wel van ouderdom overleden, maar toch.. verder wil ik er niet zo veel over kwijt. We missen hem, ook Stuiver, die het liefst de hele dag geaaid wil worden.. onze oudste dochter zat in Portugal en zou eerder thuis zijn dan wij, dus ja, ik moest het haar wel door de telefoon vertellen, toen heeft ze deze magneet daar voor mij gekocht.. ik vind hem prachtig..
het zegt genoeg..
liefs, Nancy