zaterdag 29 september 2012

Druk, druk, maar met leuke dingen!

Volgende week is al de Kunst- en kadootjesmarkt in Drunen! Ikzelf sta er alleen op zaterdag 6 oktober, maar zondag is het natuurlijk ook erg leuk! 
Maar het betekent dus dat ik "druk" ben! Druk met de laatste dingetjes afwerken, labeltjes voor aan de potten Engelse drop, nog wat borduurwerkjes..(voor aan je stofschaar, altijd handig ;) ik wil nog wat vilten cupcake speldenkussens maken (zoals helemaal hierboven, spontaan ontstaan uit een ander voorbeeld, bovenop zit een kraal, maar de 'witte kraaltjes' zijn dus geen kraaltjes, maar kopspelden!, grappig hè, én makkelijk ;) etc. etc. 

andere borduurdingetjes blijven helaas even liggen.. ik heb van Jeanine hele handige tips gekregen voor het borduren (dank je wel!) en ik heb het andere 'waste canvas' binnen, wat ook erg goed werkt! Máár na, de markt meer! 
ik heb dus weinig tijd om jullie blogs te lezen, komt allemaal weer hoor! Ook het reageren, En het swappen, heb al een paar leuke in het verschiet! Deze week nog even de laatste dingetjes dus voor de markt, alleen vandaag; 
vandaag doe ik niets, want manlief is jarig!!! En hij heeft zo'n hekel aan versieringen etc. dat de kinderen hem verrast hebben met deze geweldige Abraham (ze kregen ook nog eens een grotere mee dan dat ze besteld hadden), in de voortuin staat er nog eentje (zelfgemaakte hoor) in voetbaltenue, er hangen ballonnen etc., echt heel erg!! ;-)   
fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

woensdag 19 september 2012

'Eindelijk' resultaat!

'Eindelijk', meer voor mij dan voor jullie hoor. Wat heb ik een geduld gehad zeg. Nadat ik wat patroontjes 'uitgeprobeerd had op gewoon borduurlinnen, wilde ik meer (het zal weer eens niet ;). Op zoek naar materiaal!  
Naar de winkel, de enige winkel die ik kende (en niet te ver weg was) en die het vast wel zou hebben. Aan de mevrouw uitgelegd dat ik pas begonnen was en gewoon wat kleine dingetjes wilde borduren. Ik kreeg een restlap mee (ik denk dat ze erg blij was dat ze er vanaf was!) maar jeetje, het leek wel papier! Ik weet niet of je het op de foto kunt zien, maar zo stug! Enfin, idee, de bigshot! Ideaal!! En ja, het is uiteraard slimmer om eerst te borduren en het dan door de bigshot te halen, maar zoals ik schreef, was ik aan het 'uitproberen'! Dus achteraf was het toch niet zo'n miskoop! Het rafelt ook helemaal niet, dus eigenlijk kun je het zo laten! 
Hieronder wat ik er al zoal mee gedaan heb. Van de stukjes met 'candy' erop, wil ik labeltjes maken voor aan de snoeppotten! Ik plak ze dan nog wel op papier natuurlijk.
Andere winkel dan toch maar. Ik had namelijk zo iets leuks gezien, ik zal maar niet zeggen hoeveel uren ik achter de pc heb gezeten, borduurblogs, pinterest etc.! Deze mevrouw had wat ik nodig had. Ik wil(de) namelijk op vilt borduren! En daarvoor heb je 'waste canvas' nodig! Op internet had ik al wat gevonden, maar ja, best wel duur voor maar een klein stukje, toch maar besteld (kom ik zo op) en omdat ik niet zo veel geduld heb, toch maar dit meegenomen! 
Dit was het, op je stof leggen, borduren en dan de draadjes uittrekken! Verschrikkelijk, wat een werk en het zag er niet meer uit!!! Het hartje ging nog wel, maar de cupcake! Als je goed kijkt, zie je er nog draden in zitten! Dit was het dus ook niet!  
En toen kwam dus het echte 'oplosbare canvas' binnen. Van de hobbydoos! Zo simpel!! (er is overigens nog een ander soort (waste canvas), wat ik ook besteld heb maar waar een levertermijn van een week op zit (wordt vervolgd!) en veel goedkoper is, ook even in water leggen en dan nog wel de draden eruit halen, zie hier voor de beschrijving daarvan 

Eerst een klein stukje proberen natuurlijk! Met een paar steekjes het canvas vastmaken aan je stof, in mijn geval dus vilt.  
borduren maar! 
En als je klaar bent, de draadjes aan de zijkant (waar je het mee had vastgezet) loshalen en even in een sopje van 40/50 graden doen (ik heb maar wat gegokt hoor), zo'n 5 min laten weken (staat allemaal op de verpakking)
laten drogen, het was koud vanmorgen hè? Ik heb gewoon de verwarming aangedaan! En toen was het ook zo droog! ;-) En ja hoor, eindelijk!!!! Het linkse is op echt wolvilt en het rechtse is op wat dunner vilt (ook wel wol). Ik moest natuurlijk even kijken hoe het vilt op het water/temperatuur ging reageren. Maar pff, zoals ik dus begon, eindelijk resultaat!!!  
en ja wat wil ik er verder nu mee doen, nou wat dachten jullie van zo iets.. is het niet lief? 
En om nog even te laten zien dat ik de rest ook nog 'opmaak' hoor, onderstaand egeltje vond ik ook wel erg schattig.. en nog een mysterie.. de kabouter  is verdwenen!! Echt onvoorstelbaar!!! Het was hier ook een puinhoop, verschrikkelijk! Overal draadjes, stukjes stof/linnen, dus hopelijk kom ik hem nog tegen, want hij was zo leuk!! En ja, anders nog maar een keertje..  
Als dank dat jullie mijn hele stuk gelezen hebben (voor degene die dus niet halverwege zijn afgehaakt), het patroontje van de eikeltjes..
liefs, Nancy


vrijdag 14 september 2012

More cupcakes and.. cross stitching!

het begint al wat te worden ;-) Het ijsje is een rolmeter. De andere cupcakes zijn speldenkussens. Hier een wat betere foto...
3 voorraadpotten Engelse drop 
en ik weet het, pinterest! Ik ben bezig, echt! Met zo iets leuks!! Cross stitching! Of wel, gewoon kruissteekjes! Na Roodkapje vond ik het zo leuk dat ik er meer mee wilde doen. En lang leve Pinterest! Ik heb ondertussen een nieuw 'board' en kan aan de slag! Of eigenlijk ben ik al bezig, maar hij is nog niet af. De kabouter hieronder! Iets andere kleurtjes heb ik gebruikt en ik ga er dus nog iets mee doen.. dit weekend komt hij zeker af! 
dit wordt, denk ik de volgende ;-) 

of deze.. ;)
of die, leuk hè?! 

fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

woensdag 5 september 2012

Speldenkussen, etui én stokhaken!!

Met echt wolvilt heb ik bovenstaande 'mega' Engelse drop speldenkussen gemaakt. Het is heel simpel, 2 stukjes vilt van 10 cm, bij de hoeken inknippen tot 2 cm (4x maar, dus niet 8x), soort doosje vouwen en vastmaken, de witte aan de roze vastmaken, niet helemaal, opvullen en dichtmaken. En dan de zwarte rand eromheen naaien. Simpel en grappig, vind ik dan ;-) Het kleine dropje zit niet vast (nou ja, met een speld dan), ik weet nog niet of ik hem er op maak of niet, wat vinden jullie? Het lijkt me ook leuk zakjes drop te maken en daar een etiket op te plakken met 'candy'. Deze was voor Nicole, gemaakt van krijtbordfolie, dus er al af voordat ik er was, maar ach, het gaat om het idee ;-) Nog een leuk kaartje eraan, denk ik..  
Dan probeer ik steeds iets van pinterest te maken, maar het komt er niet echt van. Volgende week of misschien nog deze week, maak ik er twee, om het goed te maken :) Onderstaande etui heb ik nog wel gemaakt, maar zonder patroontje.. 
en dan.. jawel.. ook ik heb het stokhaken ontdekt!!! Wat is het leuk om te doen!! Bij Nicole staat een link naar een tutorial, hier heb ik er ook nog eentje gevonden in het Nederlands, maar volgens mij moet de rij vasten er niet tussen, althans dat heb ik niet gedaan.. verder is hij wel erg duidelijk! Dank je wel voor de uitleg, Karin! 
Dit smaak naar meer!!! 
liefs, Nancy

zondag 2 september 2012

Haakmiddag Waalwijk 'by Nicole'

Hier was het gisterenmiddag allemaal te doen. Een supergezellige haakmiddag, georganiseerd door Nicole
Zo'n 17 dames met allemaal één ding gemeen, haken! Uiteraard werd er ook gehaakt, maar vooral ook gezellig gekletst,  dingen geleerd (Marinke van 'a creative being' heeft ons wat handige tips gegeven, nogmaals dank je, Marinke!, kijk vooral ook eens op haar blog, wat een mooie dingen maakt zij zeg!) 
Voorkant Kerstballen Haken
Maar ook Annemarie Arts van Haakidee en o.a. het boekje 'kerstballen haken' (wat ik toch maar gekocht heb, het is wel erg leuk!!) had hele goede tips en wolletjes meegenomen, (altijd fijn, daar kun je nooit te veel van hebben), Ilda heeft me geholpen met een op zich eenvoudig patroontje.. hè, Ilda ;-) 
Wie mee wilde doen, maakte een swap voor iemand en die werd willekeurig uitgedeeld. Ik heb natuurlijk weer geen foto's van alles maar wel van dit haaknaaldenmapje. Gemaakt met de stans van de egel (bigshot). Ikzelf had een ontzettend leuke gehaakte paddenstoel en allerlei leuke dingetjes. 


Nicole had echt een geweldige goodiebag 'geregeld'! Iedereen die er aan bijgedragen heeft, te veel om op te noemen, echt, super! Dank jullie wel voor al het leuks, ik ga zeker bij jullie allemaal even kijken, als ik klaar ben met de goodies bekijken!!  Hieronder dus alle goodies, mijn wolletjes, het boekje, mijn agenda, mijn gekregen swap, echt zo veel.. 
Eline was er ook en als je nog geen agenda had (ik natuurlijk wel ;-) kon je er eentje bij haar kopen en uiteraard laten signeren. Ook zij had voor iedereen nog een leuk kadootje. Net als Marion van Greco die wat lekkers bij had voor iedereen! 
Al met al dus een zeer geslaagde dag met één en al verwennerij! Ontzettend leuke mensen leren kennen en bekenden weer eens gesproken. Roos van Freubeldingetjes, Wanda van Wanda's blogjeMarielle van Kei Hip, (Marielle, nog succes met je 100 en zoveel mandjes ;-), Esther van Esthers101 en nog veel meer leuke dames waar ik de namen van de blogs/sites nog niet van ken. Binnenkort krijgen we een lijst van Nicole met alles erop en horen jullie nog meer van mij. 
Nicole, dank je wel voor deze onvergetelijke dag en zoals velen al zeiden, zeker voor herhaling vatbaar!!!
Fijne zondag nog iedereen! Ik ga nog even verder nagenieten van alles! 
liefs, Nancy