zondag 29 april 2012

Weekje vakantie!

Mijn broer woont in Spanje en dus ga ik met mijn moeder en de kinderen (alle drie, dus dat is wel erg leuk!!!) hem een weekje opzoeken! 
We vertrekken morgen, op Koninginnedag, best raar, ik weet het! 
Ach, het heeft ook wel wat! Jongste dochter trekt haar oranje broek aan, oudste haar rode colbertje en ik, ik moet nog even nadenken ;-) En nee, manlief mag niet mee, sneu hè? ;-) Hij moet werken en op Stuiver (onze hond) en het huis passen. 
Maar natuurlijk moet er dan wat gemaakt worden om toch wat te kunnen haken daar! 
Weten jullie nog dat ik bezig was met de leuke lapjes stof die ik van Nicole heb gekregen? 
Nou, daar heb ik deze leuke en vooral superhandige 'haaketui' van gemaakt!  
Aan de binnenkant het 'potlodenrolprincipe' toegepast zodat er 4 haaknaalden in passen, een schaartje, een pen en uiteraard nog genoeg plaats voor 5 bolletjes wol!  
uiteraard moet de toerentelller ook mee en een naald/speld, waar ik een handig mapje, voor heb gemaakt! Uiteraard uitgestanst met de bigshot.
Een hartje en een aardbei met gaatjes ;-) 
(Het hangt natuurlijk aan de binnenkant)
(volgende keer trouwens weer meer over de bigshot, ik heb namelijk echt geweldig mooi tafelzeil gekregen van Wendy). 

Uiteraard ben ik ook nog steeds aan het punniken hoor! Ik ben vooral allerlei wol aan het uitproberen. Onderstaande kleur vind ik vooral erg mooi en hij is ook best dik, wat hem mooi strak maakt! 
En nee, het molentje gaat niet mee ;-) 
Haakmuts heeft overigens een ontzettend leuke ketting gemaakt met haar punnikmolentje!! 
Maar de foto waar ik dus mee begon! Van de week kreeg ik nog meer leuke post! 
Van Petra, Pleuntjes blog kreeg ik namelijk dit ontzettend leuke blad! 
Vol met brei- en haakpatronen!  
ik zocht dus iets wat ik zou kunnen doen in de vakantie! Nu leek onderstaande tas me wel erg leuk!! De bloemen en vierkanten worden allemaal los gehaakt en later in elkaar gezet! 
Dus, kleurtjes uitgezocht en dit zijn mijn kleurtjes geworden! De lichtgrijze heb ik er gisteren nog gauw bijgedaan. Maar het lijkt mij wel een leuke combinatie! 
Ik heb 4 bloemen gehaakt, het is een gemakkelijk patroon en nou ja.. afwachten maar hoe ver ik volgende week zal zijn! ;-) 
oh ja, het kopje is gewoon een probeersel ;-) Ik had hier een geweldige theekop en theepot etc. gezien, maar dat bleken 'pannenonderzetters' te zijn (en dus erg groot), zodoende ging ik zelf een kopje proberen. De theepot wil ik nog eens doen en de melkkan en... ;-) 
En echt als laatste heb ik onderstaande slinger gehaakt aan de hand van dit patroon voor Susan (via swapbot) (een klein beetje aangepast onderaan), wat vooral leuk is voor kleine restjes, die ik natuurlijk genoeg had na het maken van het rokje voor haar dochter! En de bloemenpotloden, die komen van Annemarie's Haakblog! 
Ik weet het, met mijn bloemen schiet het nog niet echt op ;-) 
Lange  post, best veel gedaan in één week, buiten het wassen / strijken (mama, kan dit nog even gewassen worden, argh ;-) / opruimen / manlief goed achterlaten hè?! 
Oh ja, auto ook nog bij de garage! Iets minder, maar ja, dat laat ik maar even voor wat het is, dat hoor ik wel als ik terugkom! 
Ik hoop dat er veel zon is, op dit moment zo'n 20 graden maar ook wat bewolking, maar als er is, stuur ik jullie uiteraard allemaal wat toe, wel eerlijk verdelen ;-) en 
wens ik jullie allemaal een hele fijne Koninginnedag en een fijne week toe!
Ik zal proberen wat te plaatsen daar, uiteraard heeft mijn broer internet, maar als ik dus weinig reageer, weten jullie waar het aan ligt! 
liefs, Nancy

maandag 23 april 2012

Nieuw 'freubelding' :)

Afgelopen zaterdag was ik bij Nicole, zoals ik hieronder al schreef, maar ik niet alleen, nee, Petra van byPetra en Loes van Freubelweb waren er ook! En ja, dat moest natuurlijk wel een creatief dagje worden en dat was het! 
Petra had ongelooflijk veel mooie boeken meegenomen! Buiten overigens alle leuke kadootjes waar ik dus weer geen foto van heb, maar Nicole gelukkig wel, kijk maar hier 
Van Nicole mochten we zelf een leren armband met tekst maken! 
Zo leuk, maar ook behoorlijk lastig hoor!!  
en Loes had een sneak preview van de boekjes die ze gemaakt heeft en in de winkels van Xenos komen!! (ik ben vandaag in Roosendaal geweest, maar helaas waren ze daar nog niet te krijgen..) 
Nicole maakte ook nog een 'rechtshandige tekkel voor me ;-)  
en ja, mijn nieuwe 'freubelding'.. ai ai.. Petra had een punnikmolentje bij! Dat is leuk!!!! En zo makkelijk én snel (heel belangrijk ;-) 
in een kwartiertje heb je zo 3,5 m! (vandaag even opgemeten/opgenomen ;)

en ja, wat doe je er dan mee.. uiteraard staan er in het boek van Eline de leuke vaasjes..

maar op internet is ook genoeg leuks te vinden, zoals Keltische knopen.. 
bij de witte hierboven heb ik een pijpenrager erin gedaan, die je dus gewoon mee kunt punniken!!

ik ben al een stukje begonnen, maar jeetje, dan heb je wel erg veel nodig hoor! 
Maar het effect is erg leuk!! 
  Nog een leuke en op een heel andere manier: 
wow!!!
deze is ook erg mooi:
of deze:
en ook dit kwam ik tegen op internet:
Leuk hè?!  Ach, ik denk zo'n jaartje of 10, 15 geleden ;-)
Bedankt dames voor de ontzettend leuke dag!
liefs, Nancy

vrijdag 20 april 2012

Beh beh...

Grappig hè?! 
Maar eerst nog even over mijn bloemen
Dank jullie wel voor alle tips!! Het zijn uiteindelijk pijpenragers (dank jullie wel voor het woord ;-) geworden!! En wel 3x stuks, (ik haak de bloemen met haaknaald 4 en drops paris dus ze worden best zwaar), netjes 2x omwikkeld met dezelfde wol
Enfin, nu ik dat dus voor elkaar heb, eindelijk (!), kan ik aan het totaalplaatje beginnen. 
Ik heb er twee (jawel!! ;-) helemaal af!  
alleen wilde ik toen toch even wat anders doen, kennen jullie dat? Dan zie ik weer wat op pinterest en denk ik,"Oh, dat is leuk"!! en ja.. daar ga ik weer!! 
Maar ik ga echt mijn bloemen afmaken! En ik ga nog schoentjes maken voor mijn vos! 
en.. ;-)
enfin dit dus.... ontzettend leuke gehaakte applicaties!!! 
De peer (en banaan, aardbei, ijsje, meloen) komen van: '
Het schaap van hierboven komt van: Say very sweet things 
 en deze schattige teckels komen van One & Two company
Alleen staan ze bij mij dus precies de andere kant op! ;-) 
Morgen ga ik naar Nicole en vraag ik of zij er voor mij eentje haakt, dan kunnen ze elkaar aankijken ;-) 
In haar winkeltje (nu met goede link ;)) staan ook superleuke magneetjes die je er dus achter kunt plakken en dan heb je leuke koelkast/memobord magneten!!! 
Fijn weekend allemaal!
liefs, Nancy

zaterdag 14 april 2012

work in progress ;)

mijn gehaakte bloemen! Het valt nog niet mee! De bloemen zijn niet zo moeilijk, echt overal ontzettend leuke bloemenpatroontjes te vinden, bij LINDEVROUWSWEB, bij Grietjekarwietje heb ik een deel van een ontzettend leuk patroon gebruikt omdat ik graag de bloem in één keer wil maken (aaneen bedoel ik dan ;-) maar waar ik dus niet tevreden over raak, is de steel
IJzerdraad, van die dingetjes die je ook voor amigurumi gebruikt (kan er nu dus niet op komen, je weet wel, die je kunt buigen en in alle kleurtjes hebt!), stokjes. Niets is naar mijn zin. Misschien moet ik gewoon niet zo moeilijk doen ;-)
Hieronder nog wat probeersels (links) die dus nog een steel moeten hebben (en inderdaad niet aaneen zijn gemaakt ;-) Ik haak overigens met haaknaald 4 (zie het verschil tussen de rode bloem (haaknaald 3) en de roze (patroon echtstudio). Mijn favoriet is overigens  dit patroon van Crochet & Knitting Adventures. Erg leuk om in verschillende kleurtjes te maken! Alleen heb ik er dus geen vilten kraal in geplakt, maar zelf een knop in gehaakt.
Niet zo moeilijk, waar je stopt bij haar, ga je verder met alleen de binnenste rand 12 steken, dan nog een keer (ligt eraan hoe groot/dik je de knop wilt), dan minderen tot 6, dan weer minderen (ik doe eerlijk gezegd altijd maar wat hoor ;) tot je een mooie knop hebt, afhechten. En dan begin je met een andere kleur aan de 12 die je 'over' heb van de buitenste lijn (zeg je dat zo?). Maar natuurlijk kan een vilten kraal ook :)
Ik ga nog even verder, tips voor een mooie steel zij heel erg welkom!!!
Het rokje is overigens aangekomen en de eigenaresse is er heel erg blij mee! Gelukkig, een pak van mijn hart! Ik heb al een foto van haar gezien met het rokje en hij staat haar prachtig! Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem niet zelf in elkaar heb gezet omdat ik niet zeker zou weten of hij zou passen of niet, dus Susan, dank je wel ;-)
als laatste, wil ik nog een foto laten zien van Ivonne, die druk aan de slag is geweest met de knopen en ringen! Het resultaat is echt prachtig!!
Moet ik toch ook weer eens doen.. ik 'moet' nog veel eigenlijk ;-) Ik wil nog veel! 
fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

dinsdag 10 april 2012

Little fox girl

Ze is af!!! Ik vind haar zo leuk!! Het was veel werk, maar de moeite waard! Het patroon is ook zo leuk! Je kunt er een jongen van maken met korte broek / lange broek. Het meisje een rokje en blouse aangeven. Ik wil nog schoentjes maken (kun je ook rechtstreeks vastmaken). Best eigenlijk best wel trots op mezelf ;-) 
ik ben ondertussen ook wat bloemen aan het haken, althans daar rechts zie je er eentje ;-) Ik wil een heel boeket maken, dat lijkt me zo leuk!  
en uiteraard heb ik eerst het rokje voor de dochter van Susan afgemaakt! 
Ik hoop dat ze hem leuk vindt! 
fijne week!
liefs, Nancy

zondag 8 april 2012

Fijne Paasdagen!

Kijk eens wat lief! Dit onwijs schattige gansje viel gisteren bij mij op de deurmat, samen met dit leuke ei en superleuk doosje (mét chocolaatjes ;)! Gekregen van Corine, nogmaals dank je wel 
Iedereen, hele fijne Paasdagen!
liefs, Nancy

woensdag 4 april 2012

Eindelijk weer wat inspiratie!

vorige week zaterdag was ik bij Nicole, waar we onze verjaardag (leuk hè, zo 'lang' jarig zijn ;) vierden voor Wanda én elkaar uiteraard! 
Rechtsboven de prachtige geborduurde Matroesjka (van de borduurmachine van Wanda, ik heb al een verlanglijstje voor haar klaarliggen ;), biasband voor mijn tuinslingers en heel erg leuk vilt met glitters!!  
linksboven nog superschattig kant voor om een cupcake of zo van Nicole! 
Daaronder ontzettend leuke stroken stof, afkomstig van de beurs in Den Bosch en  
waar ik al een beetje mee aan het 'experimenteren' ben! Eigenlijk bedoeld voor knuffels, maar je kunt er alles mee doen, een beetje quilten eigenlijk!  
deze twee leuke mokken 
en deze superleuke buttons! Ze heeft veel verschillende, 
allemaal met 'keep calm'! Kijk maar eens hier..
Ik had Nicole voor haar verjaardag al wat dingetjes opgestuurd, zoals wat schattige  bedeltjes, gekocht bij 1001things. Ze heeft ontzettend leuke dingen! Het blauwe koffiekopje heb ik op een dekseltje geplakt (en nee, uiteraard niet gespoten) en staat zo leuk! 
dan de vorderingen van het gehaakte rokje, je gaat nu ook echt het model erin zien! Nog een paar rijen.... ;)
en zoals ik dus begon, krijg ik eindelijk weer wat inspiratie! Ik heb vandaag deze tas gemaakt! Hij lijkt veel op deze, maar is net wat groter en zelfs over de binnenkant ben ik deze keer tevreden! ;)

Het hart wat je bovenaan goed ziet, is uitgestanst met de bigshot uit leer en daar heb ik een bedel aangehangen! Er mag nog wel wat aan, maar ik moest gauw een foto maken voor het 'donker' werd ;)
Onder de pagina DIY ideetjes heb ik wat Paas-diy gezet, daar ik zelf niet zo veel met Pasen heb.. ik houd niet van geel, zou dat het zijn :) terwijl rood / roze kippetjes toch ook erg schattig kunnen zijn..
Verder heb ik gisteren een erg leuk patroon gekocht.. wordt vervolgd!
liefs, Nancy