dinsdag 27 september 2011

4e Dutch swappersdag!

Afgelopen weekend was het dus zover, de 4e Dutch swappersdag!
Deze keer een hele rit, helemaal naar het prachtige Eext in Drenthe. Ik mocht vanaf Kampen met Bouwiena en Jessica meerijden en dat was al supergezellig!
(Jessica of wel Dobbel heeft trouwens een hele leuke give away op haar blog)
Mijn kadootjes voor die dag.. ik had Susan voor de ontmoetingsdagswap.. behoorlijk lastig, want Susan kan echt alles! Behalve haken! Al wordt ze daar ook al aardig goed in! Gelukkig is het me toch gelukt haar blij te maken met deze gehaakte vlaggetjeslijn! Er zitten aardig wat uurtjes in, maar ik vond het heerlijk om er mee bezig te zijn, zo iedere keer even tussendoor.
voor het kadootjespel had ik onderstaand 'harmonikamapje' meegenomen (met dank aan mijn naaijuf ;), mijn allereerste echt supernette, rechte project, ben er ook de hele naailes mee bezig geweest, terwijl ik had gedacht er wel twee in twee uur te kunnen maken ;-) 
binnenkant 
en onderstaand etuitje en notitieboekje met uiteraard een lief kaartje 
dan had ik nog een 'creatief materiaal pakket', maar dat ben ik vergeten op de foto te zetten. Het ging vooral om vilt, wat applicaties en flatbacks (van die dingetjes voor op ringen/kettingen of gewoon papier)
En waar ging ik mee naar huis...
een geweldig pakket van Marieke.. zo leuk!!
(heb even haar foto's 'gepikt' op haar blog staat nog veel meer over de dag!)
Wil je alle kadootjes zien, kijk dan op de Dutch swappers blog!
een superlief schort (te mooi om mee te koken, echt geloof me ;-) bijpassende servetjes, echt super!! Cupcakehoudertjes, theezakjes en nog een stukje van die mooie stof! Ik ben er echt heel erg blij mee!
en van Jantina, die ik voor het eerst in het 'echt' zag, zo leuk!!! Dat is zo leuk aan zo'n dag, je ziet eindelijk wie er achter de namen als Dobbel, Beertje, Creacuties (Jantina dus), Avalance, Sow Cute etc etc zitten! dit superleuke kussen! 
de mooie gehaakte bloem zit los, zodat ik zelf kan weten waar ik hem doe. Ik denk trouwens dat ik er een hanger van maak voor aan mijn tas, want ik vind hem  zo leuk en het kussen is zo al erg leuk!! ;-) Ook hier was ik superblij mee!
dan kreeg ik zelf nog mijn kadootje voor de ontmoetingsdagswap en dat kreeg ik van Bouwiena. Dit lieve potje! Leuk hè?! En nog een geweldige broche, maar die zit nog op mijn vest, want ik hem heb de hele dag al gedragen.
Ontzettend bedankt Bouwiena, super!!!!  
Al met al dus weer een hele geslaagde dag!!
Moe, maar zeer voldaan naar huis, waar dochterlief thuis nog op was. Die heeft namelijk afgelopen vrijdag haar voet gebroken! Ze zit sinds drie weken op kamers in Utrecht en doet de PABO daar en was dus onderweg naar huis met haar koffer. Toen ze uit de trein wilde stappen (sorry, dutch swappers, ik had het verkeerd begrepen ;-), was er iemand die net iets meer haast had, haar een duwtje gaf en daar lag ze! In Utrecht! Heel gedoe, met de trein naar Den Bosch, daar naar het ziekenhuis met manlief, in het gips dus..en dus niets mogen doen. Eerste week niet lopen, alleen maar liggen met haar been omhoog. Gisteren zijn we terug geweest hier naar ons 'eigen' ziekenhuis, omdat het erg zeer bleef doen en bleef tintelen en hebben ze het opnieuw (wat losser) ingegipst en gelukkig verteld dat ze waarschijnlijk volgende week loopgips krijgt!
Jullie begrijpen dat ik deze week weinig tijd heb om veel te lezen/schrijven, al 'verschuil' ik me af en toe wel even achter de pc ;-)
Dit is nog het 'oude', het is nu 'wit'.
Ik hoop jullie volgende week alles over de Kunst- & Kadootjesmarkt te kunnen vertellen!! En dan uiteraard dat het heel erg geslaagd was!!! ;-)
liefs, Nancy

donderdag 22 september 2011

Knopenkaartjes

Ik kon het niet laten om met de knoopjes die ik gisteren binnenkreeg, gelijk aan de slag te gaan! Ik zat er al een tijdje op te wachten (hoezo ongeduldig, ai.. nog een weetje ;-) Mijn hele buro lag onder de knopen, groot, klein, alle kleuren, vormen, nee, jammer genoeg heb ik daar geen foto van genomen. Enfin, dit is het resultaat.. een paar ervan dan.. ik moet nog wat overlaten voor jullie om te komen kijken 1 en 2 oktober ;-) Of misschien verkoop ik wel niets en ja.. dan kan ik altijd nog een leuke give-away houden!
deze vind ik echt zo grappig, ik heb hem genoemd:
Confused..
(ofwel, gewoon, in de war ;-)
deze vind ik wel leuk voor een uitnodiging voor een high tea, en dan kun je kiezen voor één of twee personen.. 
dit is een stoplicht, mochten jullie het niet zien ;-) en staat voor:
Go for it! (ga ervoor!) 
en ik weet het, de herfst is net begonnen.. de pepernoten liggen al in de winkel.. maar toch, ze zijn zo grappig om te maken.. de voorkant.. 
en de binnenkant.. ;-) 
fijne dag nog!
liefs, Nancy

woensdag 21 september 2011

ik ben getagd.. help! ;-)

Ik werd getagd door Kimmie én door Sandra  en het is de bedoeling dat ik 10 weetjes over mijzelf vertel en daarna mag ik op mijn beurt 5 andere bloggers taggen. Nu heb ik dat lang geleden al eens gedaan, maar oké, omdat ik er zoveel nieuwe volgers zijn en Kimmie het me wel heel lief vroeg ;-).. daar komt ie dan..
wisten jullie dat...
1. ik dol ben op knopen! Nee, die is flauw hè?! Oké.. ik verslaafd ben aan knopen, dat is echt zo, kijk maar, ik geef echt te veel geld uit aan knopen. Zo juist weer een zending binnengekregen: (leuk hè?!)
2. Ik eigenlijk heel erg onzeker ben, terwijl ik veel zekerder over kom. Voorbeeld, reden waarom mijn blogposten altijd zo lang zijn? Als ik maar genoeg foto's/dingetjes plaats, zit er vast wel íets bij dat iemand leuk vindt! 
3. Ik heel graag ooit nog eens parachute wil springen (dat is een 'oude', maar blijft een droom en laten we het ook wat 'luchtig' houden! ;)
4. kom ik gelijk bij het volgende, ik alles graag luchtig wil houden, dus bijna altijd lach en maar weinig mensen de 'echte' Nancy kennen. Maar dat geeft niet, dat is een keuze, de mensen in mijn leven die mij echt kennen, hebben daar hun 'best' voor 'moeten' doen (soms zonder dat ze het weten hoor) en krijgen daar (hoop ik dan) ook veel voor terug..
wat niet wil zeggen dat ik tegen anderen niet echt ben, maar jullie snappen hopelijk wat ik bedoel.
5. nog zo eentje die volgt uit de vorige, ik altijd alles 'uit wil legggen'.. en daar zo moe van word ;-)
6. als laatste 'diepgaande', ik het niet gemakkelijk gehad heb, mijn gezin ook niet daardoor, maar dat het steeds beter met me gaat en dat ik daar best wel trots op mag zijn en ben... ja, ben!!!
7. jeetje, oké, ik kan dus echt niet koken! de kinderen kunnen het nog beter dan ik! Wat ze me dus ook graag inwrijven! Had ik niet beter op kookles dan op naailes kunnen gaan ;-)
8. ik ontzettend dol ben op mijn echtgenoot en kinderen! Zij zijn de hele wereld voor me! Dat mag wel eens gezegd worden!
9. ik een la vol heb (echt zo'n hele grote la) met onafgewerkte/half mislukte projectjes! Die ik dan toch niet kan weggooien, ik trouwens helemaal niets kan weggooien!
10. eigenlijk waren dat bij 9 er twee.. nou ja, als laatste, ik helemaal niet graag over mezelf 'praat', maar zo af en toe vind ik dat je best wat persoonlijks mag vertellen.. iedereen heeft in zijn leven wat bagage, de een wat meer dan de ander, had ik al verteld dat ik dol ben op quotes? Oh, ik kan er nog best 10 bijverzinnen ;-) nee hoor, ik sluit af met een hele mooie quote:

liefs, Nancy
ps. ik tag (als jullie willen hoor)
http://madebymriek.blogspot.com/ Mriek
http://hobbyes.blogspot.com/ Esther
http://bizzybeeklaske.blogspot.com/ Klaske
http://creabythea.blogspot.com/ Thea
http://so-filles.blogspot.com/

dinsdag 20 september 2011

Druk druk..

Maar wel leuk druk! Druk met de voorbereidingen voor de DS-dag, waar ik dus nog niets van kan laten zien, na volgende week!
Maar wel de spulletjes voor de Kunst- & kadootjesmarkt! We hebben ook weer goodies binnengekregen, die Nicole en ik binnenkort gaan verzamelen en dan zetten we ze allemaal bij elkaar op de foto. Het wordt echt een super goodiebag!
Dus ja, nu moeten jullie allemaal nog komen natuurlijk!
Hier is de flyer van de markt:
Zien jullie mijn naam? Leuk hè?! ;-) Het is voor het eerst dat ik aan zo iets mee doe, dus ik ben zo benieuwd!! En natuurlijk samen met Nicole, anders had ik het niet gedaan hoor!
Dus heb je tijd, woon je in de buurt, kom gezellig langs!

Een impressie van mijn spulletjes...
  'zpagetti'... de harten worden nog 'versierd' met bedels en glaskralen
Knopen!
mijn eerste set, een ketting, bijpassende ring en armband
(die er dus net niet op staat en toen was de batterij leeg, nou ja, mooi een reden om te komen kijken ;-) 
3 paarse ringen (herkennen jullie dat rechtse kleine knoopje?) 
bruin / beige blijft mijn favoriet, dat zijn ook de mooiste echte vintage knopen! En nee, deze komen niet allemaal meer uit de 'rommelmarktcollectie'. Ik heb een geweldig adres in Amerika gevonden met vintage knopen!
Ja, ver weg, maar dan heb je ook wat ;-) 
 en als laatste om te laten zien, er is nog veel meer, maar ik 'moet' echt wat meer verspreiden over mijn blogberichtjes, ik weet het ;-))))
'mijn juwelenopbergzakjes'
van vilt deze keer (ik zal het patroon een keertje op mijn blog zetten, het is een stuk gemakkelijker dan de stoffen uitvoering, geloof me!)

En ja, natuurlijk hoort hier wel een nieuw visitekaartje bij.. want geen Matroesjka te zien.. geloof me, die komen wel weer hoor.. zien jullie daar rechtsonderaan: N'enz.  staan? Dat wordt/is mijn nieuwe label! Leuk hè?! Ik vond HomemadebyNancy altijd zo lang voor een 'naailabel' tot Nicole hiermee kwam! Ik ben er erg blij mee! De labels zijn ook al binnen.. nu nog tijd... komt goed!!
wordt vervolgd!
Buttons, and more!
Homemade by Nancy
En nu ga ik gauw verder met nog meer knopen, nog meer kaartjes, nog meer kadootjes.. ;-)
liefs, Nancy

zondag 11 september 2011

Zpagetti & meer..

Op de Kunst- en kadootjesmarkt sta ik niet alleen met mijn 'knopendingetjes' maar ook met zpagetti! En dan in allerlei vormen! Zoals deze vaas! Ik heb er een tak in gezet en daarin gevilte eikeltjes gehangen. Uiteraard ook in paars en een paar groene. Ik vond het nog best een werk en helemaal tevreden ben ik niet over de eikeltjes maar 24 september hebben we een Dutch swappers dag waar een paar echte experts op het gebied van vilten komen en dan ga ik het toch nog eens vragen, want ik vind ze toch wel erg leuk!  
dan wilde ik een cactus haken, maar die werd wel erg groot (en vooral zwaar), maar ook daar wist ik wel wat voor.. ik had nog glazen bijtjes, twee lieveheersbeestjes en een paar paddestoeltjes en zo kreeg ik een klein 'Woodland paradijsje' ;)  
Met zpagetti wilde ik ook de Tunische steek eens uitproberen. Ik had een flinke lap gehaakt, maar deze werd echt gigantisch zwaar en dus weer uitgehaald ;)
Het is wel een mooie steek en daarom dacht ik, waarom niet uitproberen met een kleinere haaknaald, minder steken (alle steken moeten namelijk op je haaknaald blijven) en dunnere wol. Dan krijg je dus dit:  
en als laatste.. zijn de goodies voor onze goodiebag van Kimmie binnen! Zijn ze niet lief! Ik zou ze allemaal wel willen houden, zo schattig!!!
Nogmaals dank je wel Kimmie!
Die van Bregit komen er nog aan, maar op haar blog kun je vast zien hoe ze eruit zien. Jij ook vast bedankt Bregit!
verder prachtige kaarten van Kimminita! Super!
als de mensen nu niets kopen.. ;-)
Fijne zondag nog iedereen!
liefs, Nancy

dinsdag 6 september 2011

Knopencarrousel

een tijdje terug had ik bij de Kringloper dit rekje gekocht. Ik had nog leuke speldjes,  in een leuke verpakking en dacht, die kunnen mooi in dat rekje! Dus niet... daar stond het rekje dus.. Het is zo'n rekje waar ze bij de bloemist van die kaartjes in hebben staan, dus echt wel een 'onhandig' formaat maar ja, voor 6,75 euro..
Tot ik bedacht, met alle spullen die ik heb, kan ik nu niet zelf kaartjes maken.. en ja hoor! Gelukt!! Deze vind ik echt zo leuk! Het idee van de knoop met de tekening van het varkentje is van Pinterest, maar de rest van mezelf ;-) 
Verder heb ik hem aangevuld met nostalgische kaartjes, gestempeld met de nieuwe stempels van Eline, een mooi rond 'hoekje' eraan gegeven en daar komen de vintage knopendingetjes in, al moet ik zeggen dat de kaartjes op zich al erg leuk zijn ;)  
liefs, Nancy

maandag 5 september 2011

Eindelijk!

Eindelijk weer nieuwe dingetjes en een post! De kinderen zijn 'eindelijk' naar school! ;-) Nee hoor, dat klinkt erger dan het is, het houdt alleen in dat ik dan gewoon minder tijd heb om 'creatief te zijn'! En niet alleen creatief, maar ook minder tijd om te bloggen, om blogs te lezen en te reageren etc. etc. Maar, ik ben er weer! Uiteraard probeer ik wel steeds iets te doen en vooral voor de kunst- en kadootjesmarkt, maar 24 september is er ook weer een Dutch-swappers meeting en daar moet ik nog hard voor aan de slag! Komt goed! Wat heb ik dus wel gedaan..
Allereerst dit lieve portemonneetje
Ik vond de tutorial en ben hem kwijt ;( hij stond op pinterest en ik heb er een word-doc van gemaakt, vertaald van Engels naar Nederlands, dus niet echt duidelijk, maar als je hem echt graag wilt, mail me en dan stuur ik je hem toe. 
afgelopen vrijdag kreeg ik van byPetra de nieuwsbrief dat de spulletjes van het nieuwe boek Eline's Winterhuis dat 3 oktober wordt verwacht, binnen zijn!
Ja, daar 'moest' ik natuurlijk wat van hebben en het is mooi.... de stof.. wow...
Wat je ziet is een soort 'binnenrand' zeg maar, met Matroesjka's, paddestoelen, uiltjes, echt zo mooi!!! Er zijn 3 verschillende stempelsets, ik heb uiteraard die met de 'knopen' genomen ;-) en dan hele leuke houten figuurtjes! Er is nog zo veel moois.. maar ja.. ook een geweldige machine waar je vilt en stof mee kunt stansen.. oh, als ik toch eens veel zou verkopen op de Kunstmarkt.. ;-)
Voorlopig kijk ik er alleen nog even naar, ik kan ook niet wachten tot het boek uitkomt! Zaterdag kon ik er ook niets mee doen, want toen ben ik met Nicole naar Wanda geweest! Wanda brandt (onder andere!) glaskralen en heeft (onder andere! ;) een oven! Daar mochten mijn kraaltjes een nachtje 'logeren' zodat ik er een paar kan verkopen. Ik schreef dus al 'onder andere' want Wanda heeft heel veel mooie stempels! Geen 'gewone' stempels, nee, stempels om glaskralen mee te maken! Ook al weer zo mooi!!!! Dus ik heb mijn ogen uitgekeken en ga zeker een keertje bij haar 'branden' ;-) We kregen ook leuke dingetjes en het was ontzettend gezellig, nogmaals
dank je wel voor de ontzettend leuke dag en 'rondleiding' door Tilburg, Wanda!
 
Wanda heeft ons namelijk meegenomen naar 'Lammy', een fabrieksverkoop van wol die de eerste zaterdag van de maand open is voor particulieren. Heel erg leuk!!! We zijn naar de Greef geweest, nog leuker!! Daar heb ik onderstaande knoopjes gekocht, (ik weet het, ik heb er nog niet genoeg, maar ze waren maar 0,05 cent ;-) en we zijn naar 't Lapke geweest, daar heb ik het 'klokknoopje' gekocht!

Oh ja, ik had ook nog wat gemaakt ;-)
Onderstaande knopenarmband en knopenring!
en onderstaande zpagetti-mandjes!

Nou, een lange post weer, maar het was ook veel te lang geleden! Ik zag dat sommigen van jullie pinterest ook gevonden hebben! Leuk! Voor de 'anderen' ;-) zal ik nog wat leuke 'diy/ideetjes' plaatsen!
Fijne week iedereen!
liefs, Nancy