zaterdag 30 april 2011

Koninginnedag & William & Kate

Op swap-workshop kon je meedoen aan een wedstrijd. Voor de bruiloft van William & Kate, daar moest het mee te maken hebben, verder maakte het niet uit. Ik wilde altijd al een keer de prinses op de erwt maken, dat vond ik zo leuk!! Ik vond de tutorial hier en ging aan de slag. Eerst maakte ik de 'Queen Mom'', toen Kate en uiteindelijk vond ik het wel leuk om Maxima ook nog te maken (voor de oplettende kijker, ik weet het, Maxima heeft geen blauwe ogen, maar ach, een kleinigheidje ;-) Als tekst had ik er bijgezet, dat Kate de 'ultieme test moest ondergaan om te kijken of ze wel een echte prinses is', het slapen op de matrassen!
En de 'Queen Mom' en Maxima staan dus toe te kijken!
Het is erg leuk om ze te maken, omdat je er echt allerlei poppetjes van kunt maken. Ik heb ze wel een 'platte onderkant' onderkant gegeven zodat ze blijven staan, die doe je door er gewoon hoekjes uit te knippen zoals bij een tas zeg maar. En oh ja, de hele week kan er gestemd worden en de winnaar krijgt 300 credits. Jammer genoeg hebben er niet zo heel veel meegedaan, maar er zitten wel echt hele leuke inzendingen bij!
nb. lief dat jullie op mij willen stemmen, maar ik denk dat je lid van swap-workshop moet zijn ;-) Maar toch bedankt!!!
Fijne Koninginnedag iedereen!

donderdag 28 april 2011

Tutorial lintjesboard

Je neemt een nietmachine (zo eentje waar je stof mee kunt vastnieten), een schilderijtje van de Action (of Xenos ofzo) een stukje stof dat net groter is dan je schilderijtje en een stuk elastiek 
allereerst stik je in het midden een stuk elastiek (niet vergeten ruimte open te laten voor je lint!!!) Je kunt namelijk in het midden geen nietjes 'plaatsen'. 
dan maak je de stof vast aan de achterkant 
het eerste stukje elastiek maak je aan de achterkant vast 
dan ga je aan de voorkant verder
je kunt in het midden alvast wat lint / kant doen, zodat je een beetje zicht hebt
zo ga je verder totdat hij helemaal vol is! Heb je nog een rol, ook die kun je eraan vastmaken! Heel eenvoudig! 
En zo hangen ze nu bij mij! Ik ben er heel erg blij mee!! Geen losse lintjes meer of kaartjes met plakbandjes!  
Nu nog eentje voor de paarse en de.... ;-)

Award en lintjes'board'

Van Sarah (www.sarahsborduurwerken.wordpress.com) kreeg ik bovenstaande Award!
Dank je wel Sarah!
Ik ben er erg blij mee, vooral omdat ik altijd ontzettend blij ben met jullie reacties!! Dus bij deze; bedankt aan al mijn volgers voor jullie reacties!!! Ik ga er echter geen 10 uitkiezen, want dat kan ik niet! Ik geef hem aan jullie allemaal!! Neem hem aan en zet hem op je blog als je wilt, jullie verdienen hem allemaal, maar ik weet dat sommigen van jullie niet de tijd of energie hebben om hem te plaatsen. Vandaar dat ik zeg, plaats hem als je wilt en geef hem door natuurlijk! Onderstaande kun je kopiëren en op je blog zetten.

Regeltjes (regels, instructies met award meeposten, kopieren na ontvangst in je bericht op je blog)
Soms bedanken we onze volgers niet genoeg, vandaar kwam Sarah op het idee om een award te maken en deze te geven aan een paar van onze, mijn volgers.
*vermeld van wie je de award ontvangen hebt en waarom je hem aan deze persoon geeft door een verwijzig via link van hun blog, te plaatsen in je bericht en bedank hem of haar voor de award in een reactie op hun blog en in je blogbericht.
*Geef de “Bedankt voor alle lieve reactie’s Award” door aan 10 volgers en laat een berichtje na op hun blog, dat ze een award gewonnen hebben
Ook van de 10 volgens aan wie je de award doorgeeft plaats je een verwijzig met link naar hun blog, in je bericht.
*Maar bovenal vergeet de foto van de award niet mee te kopieren in je bericht
Zo worden je volgers eens in de bloemetjes gezet.
(Kortom kopieer heel het berichtje dat hierboven gepost is )

********************************************************************

Ik zag bij Desirée een ontzettend leuk mandje! Ja, dit wordt een heel omslachtig 'verhaal' ;-) Een mandje met elastiek erin! Dit leek me zo leuk en vooral heel erg handig! Bijvoorbeeld voor scharen etc. Tot ik me bedacht dat het natuurlijk niet zo stevig zou zijn.. toen dacht ik, dan neem ik zo'n 'board', zo'n schilderijtje waar je normaal een memoboard van maakt (nou ja, normaal maak je er dus een schilderijtje van ;-) En gedaan wat Desirée nog schreef, eerst het elastiek op de stof naaien! Ik gedaan, opgehangen, dit was het resultaat:
handig hè?! Totdat je er iets uit haalt, dan krijg je dus dit: 
...niet zo handig dus! En daar zat ik dus met mijn 'board'! Tot ik een idee kreeg!! Ik zei al dat het een 'omslachtig' verhaal werd ;-) Ik heb er nog twee stuks elastiek aan gemaakt en toen kreeg ik dus dit resultaat!
En daar was (ben!) ik wel erg blij mee!! Dus Desirée, dank je wel! ;-)
in een volgend bericht laat ik jullie zien hoe ik het gedaan heb, want ja, toen moest er eentje komen voor de rode lintjes (en misschien nog eentje voor de paarse, de witte, de... ;-)

dinsdag 26 april 2011

NB: Schattige speldjes en webshopactie!








Lief hè?! Heb je interesse in een paar oorbelletjes (paars, roze, rood of zwart à 1,50 euro) varkentjes en/of hertjes speldjes à 3,00 euro of een chocolatebar-ketting of lief varkentjes ketting (à 4,50 euro) laat gewoon even een berichtje achter of mail me!
En zoals ik al schreef, stop ik met mijn webshopje. Ik zal hier zo af en toe iets aanbieden, zoals dus deze schattige dingetjes.
Op Twinkelstyle zal ik ook nog wel af en toe iets plaatsen. Maar dus niet meer op de webshop. Om 'opruiming'  te houden, zijn alle artikelen die er nu opstaan, te koop met een korting van 30%! Deze moet er dus nog af! Misschien ziet er nog iets leuks voor je bij ;-)
liefs, Nancy

maandag 25 april 2011

Leuke site: Ikea Hackers!!

Je Ikea spulletjes beu? Kijk dan eens op deze site: Ikea Hackers 
Er staat precies bij hoe je het moet maken! Bijvoorbeeld van een paar stoelen, handige 'dressboys' maken (scheelt weer ruimte ;-)
of deze:
van oude armbanden een ophangsysteem maken! Hier staat voor een gordijn, maar je kunt er natuurlijk ook wat anders aanhangen!
En als laatste:
Gewoon van een klamboe, grappig hè?! Echt een leuke site om te bekijken! Uiteraard met ook leuke patronen voor tassen met hun geweldige stoffen (onder fabrics) en DIY!

vrijdag 22 april 2011

huishoudelijke mededelingen enzo..

Niet van mij hoor, maar vond het wel grappig! Zoals ik in de titel schrijf, een paar dingetjes. Allereerst, iets waar ik zelf heel erg blij en ook best wel trots op ben.. mijn nieuwe blog!
Niet in de plaats van, maar én!
Ik ben deze blog (HomemadebyNancy) begonnen met de bedoeling er alleen creatieve 'uitspattingen' op te zetten. Toch merkte ik dat ik af en toe behoefte had aan wat meer. Bijvoorbeeld toen het slechter ging en ik graag wilde uitleggen waarom. Ik weet dat ik dat niet hoef, maar zo zit ik nu eenmaal in elkaar, op mijn nieuwe blog heb ik daar een hele mooie quote over:

 Toen ik daar ook nog eens hele fijne reacties / mails op kreeg, ben ik eens na gaan denken.  En ja, toen ik vorige week bij de huisarts het advies kreeg om terug te gaan naar de fysiotherapeut en aan een 'nieuw traject' te beginnen, was ik 'om'! De blog gaat dus over mij en mijn leven! Er staan verschillende pagina's op waar je 'alles' kunt lezen, als je wilt! Op de homepagina zal ik gaan bijhouden hoe het is bij de fysio (mijn eerste kennismaking vanmorgen was al erg leuk, wat denk je, zelfs de burgemeester was er om mij welkom te heten! ;-) en ja, verder zou ik zeggen, neem een kijkje als je wilt!
Op deze manier kan ik toch mijn ervaringen met jullie delen, uiteraard schrijf ik hem voornamelijk voor mezelf, ik houd er mijn vorderingen en waarschijnlijk mijn ups en downs op bij en op deze blog zal ik dus alleen nog creatieve dingen laten zien.
Daarbij kom ik op het tweede dingetje. Mijn webshop!
Er gaat teveel tijd inzitten en eerst ging het best lekker, maar nu niet echt meer, dus daar ga ik binnenkort mee stoppen. Ik zal tegen die tijd nog een uitverkoopactie of zo iets houden en dan zal ik, als ik iets te koop heb, dit hier op deze blog aanbieden. Op een aparte pagina ofzo, dat weet ik nog niet, maar in ieder geval niet meer via de webshop!
Dit is echt een geweldig succes! Alles wat er door 'ons' Dutch ladies wordt opgezet, is vaak binnen een paar minuten weg! Echter is het nog best lastig uit te vinden hoe één en ander werkt. Er is een pagina 'how to' waar alles staat uitgelegd. In het Engels uiteraard. Dan is er een admins die wel zo aardig én geduldig is! Geloof me, ik heb echt wel alles 5x fout gedaan en ze blijft vriendelijk en blijft alles netjes uitleggen! Aan haar kun je echt alles vragen (via een 'private message').
Wat ik wel gedaan heb, is aan de Dutch Ladies (Little_Z, Kimminita, Bobbeez, IlonaH, allemaal dames waarvan hun Engels stuk voor stuk beter is dan het mijne!) gevraagd of één van hen misschien een stukje op het forum daar kan schrijven, in het Nederlands voor de dames onder ons die wat minder goed met het Engels uit de voeten kunnen. Het zou tenslotte jammer zijn als we daardoor een heleboel leuke creaties missen! De Engelsen zijn dol op de Nederlandse creaties en wie van ons wil er nu niet zo'n geweldige armband om maar een voorbeeldje te noemen! Dus hopelijk gaat dat lukken, vast wel!
Dat was het, geloof ik wel ;-)
Oh ja, wanneer er weer zo'n geweldige inkoop komt.. ik weet het niet.. maar dan houden we jullie zeker op de hoogte!
Dan wil ik als laatste iedereen een erg heel fijn Paasweekend wensen!!!
liefs, Nancy

donderdag 21 april 2011

Mijn 'buit' uit HongKong, swap-workshop...

Zoals jullie misschien bij Susan hebben gelezen, was er een geweldige actie bij de Dutch Swappers! Met zijn allen hebben we stofjes en kawai-spullen gekocht bij een Chinese groothandel en deze week kwam mijn deel dus binnen.. ik heb, geloof ik een halve dag alleen maar gekeken en genoten.. wat een boel moois, leuks, (jammer van dat ene stofje (round robin), dat is helaas niet van mij ;-) enfin, echt, in één woord, geweldig!!!
de stofjes.. 
en de kawaii-spulletjes.. 
en dan mijn volgende 'aankoop' bij swap-workshop ;-) 
De chocolatebars zijn kralen, de snoepjes is ook weer een 'over the top'-armband, waar ik waarschijnlijk een sleutelhanger of zo van ga maken, want ze zijn wel erg lang en de rode elmo.. ja, ik kon hem gewoon niet laten 'liggen'.. En lieve, schattige kleine cabuchonroosjes waar ik oorbelletjes enzo van ga maken! 
Wat een boel leuks hè?! Ik ben er ook superblij mee!!! Het is me zelfs gelukt om nog iets in elkaar te zetten ;-)
een soort teawallet maar dan in de vorm van een mok! (eerst even gecheckt bij dochterlief of die er ook echt een mok inzag en jawel, pff ;-) Weer eens wat anders!

er kunnen er maar 2 stuks in, al zouden er ook wel 4 inpassen, maar dat wordt wat proppen! Ik zag het ergens op een site, maar daar was het als 'boekhouder' gebruikt, ook erg leuk trouwens!! Maar ik heb eerst maar eens een kleine versie geprobeerd! ;-) Een site overigens met geweldige foto's! neem nou deze:
 Prachtig, niet?!
liefs, Nancy

maandag 18 april 2011

Leuke dingetjes..

Dank jullie wel voor jullie superlieve reacties!!!
Ik moet nog zo'n week of drie aan de antibiotica (die maakt me zo moe, niet de blaasontsteking zelf) en hopelijk gaat het dan wat beter! Ondertussen ga ik hard aan mijn conditie werken door te fietsen etc. Maar jullie reacties doen mij al super goed!! Dank jullie wel!! En ook al ben ik dan zelf even niet zo creatief, ik kreeg toch een leuke dingen met de post vandaag, die wil ik jullie toch niet onthouden..
Dit ontzettend lieve pakje van Cinderella.. nogmaals, dank je wel! Is hij niet lief?
deze prachtige hanger van Vengy, jeetje wat een werk moet ze daar aan gehad hebben! dank je wel!! Het was voor de 1-item-swap op swap-bot 
en last but not least, mijn 'cookie monster bracelet' uit Engeland van swap-workshop is binnen! Ik kreeg er deze twee leuke pepsi-tans bij!  
In het echt is hij nog leuker ;-) (Susan, nemen hoor ;-)))
Fijne week allemaal!
liefs, Nancy

zaterdag 16 april 2011

Stilletjes..

Het is wat stilletjes op mijn blog.. ik ben even wat minder actief. Ik probeer alles een beetje bij te houden met lezen en reageren, maar het is even wat minder. Door de antibiotica waar ik nog steeds aan zit, vanwege de aanhoudende blaasontsteking (waar nog steeds aan 'gewerkt' wordt ;-) ben ik veel moe, slaap ik veel en ja, komt er dus niet zo veel uit mijn handen. Mijn conditie is ook niet wat het zijn moet, en daar moet hard aan worden gewerkt, dus eventjes 'een pas op de plaats'. Ik probeer zo vaak mogelijk iets te plaatsen, maar zal misschien wat minder reageren. Niet bedoeld als 'geen interesse' dus! Integendeel ;-)
Bovenstaande speldjes heb ik gemaakt van leuke 'flatbacks'. Ik heb er nog meer en binnenkort hoop ik er wat van in mijn webshopje te plaatsen. Ik verwacht overigens binnenkort hele leuke stofjes uit Hong Kong en andere leuke dingetjes!
Dus niet 'weggaan' hoor!! ;-)

Nog een fijn weekend iedereen!
liefs, Nancy

maandag 11 april 2011

Weekend productie ;-)

Allemaal gemaakt, dit weekend! Nee hoor, de rondjes ben ik al de hele week mee bezig, iedere keer een paar. Ik weet nog niet wat ik ermee ga doen, maar ik vind ze erg leuk om zo even te maken. En uiteraard nog wat Engelse drop, ik wil een hele pot vol maken! Wat zpagetti-armbandjes, want ik kreeg van Lique deze geweldige doos vol zpagetti:
Super hè?! Nogmaals, dank je wel, Lique!! Er zat namelijk nog veel meer leuks in! Dat leuke blikje is een naaisetje, lieve kleine knoopjes en dit geweldige zpagetti-mandje, dat ik al gelijk in gebruik heb genomen: 
de wolletjes heb ik bij haar besteld, echt heel fijn om mee te werken, ik ga er een granny square kussen van maken.Ik denk één grote granny square, maar niets zo veranderlijk dan ik ;-)
Nu de zon weer begint te schijnen, is het weer tijd voor zonnebrilhoesjes! Onderstaand hoesje heb ik gemaakt volgens de geweldige tutorial van ByMiekK!!
 En het leuke is, hij is onderweg naar Schotland!! Hier en daar hebben jullie misschien al gelezen over een 'nieuwe fenomeen' SWAP  WORKSHOP
Het is net zoiets als swap-bot, maar op swap-workshop weet je wat je krijgt en je kunt 'kopen' wat je wil en van wie je wil. Je maakt dus iets, zet dat op de site en iemand wil dat van je 'kopen' voor credits. Zodra het bij de ander aankomt, krijg jij de credits en kun je zelf iets gaan 'kopen'. Ik heb nu al drie dingen verkocht, waaronder dus bovenstaand zonnebrilhoesje en ik heb al wat gekocht! Niet lachen, maar ik houd daar nu eenmaal van:


Super, niet?! Ik vind zo iets helemaal geweldig!! Niet dat ik het ga dragen (of wel, haha) maar ik word helemaal vrolijk van zo'n armband! Dit soort dingen, maar dus ook bamboe haaknaalden, gehaakte/gebreide spulletjes, echt teveel om op te noemen (ook een hoop 'rommel' hoor, maar daar moet je gewoon even doorheen kijken ;-) kun je dus 'kopen'! Mocht je het leuk vinden (wel alles even goed lezen bij 'how to') en je wilt je aanmelden, wil je dan mij als refentie opgeven? homemadebyNancy Daar krijg je namelijk ook weer credits voor, slim hè?!
Fijne week allemaal!
liefs, Nancy