vrijdag 31 december 2010

Een geweldig uiteinde!

Dank jullie wel voor jullie leuke reacties op mijn give-away! En niet alleen op mijn give-away! Maar dank jullie wel voor al jullie berichtjes het afgelopen jaar! Dank jullie wel voor het delen van jullie creatieve ideetjes, voor jullie dagelijkse dingetjes, dank jullie wel, gewoon voor wie jullie zijn!
Ik wil jullie heel erg graag een knallend, schitterend, prachtig uiteinde van 2010 wensen! Dat jullie alle nare dingen achter jullie kunnen laten en alle mooie dingen mee kunnen nemen!
Ik wens jullie voor 2011 veel liefde, veel geluk, veel wijsheid, veel creativiteit, maar bovenal, een goede gezondheid!
Ik zou het liefst iedereen van jullie persoonlijk een berichtje sturen, maar dat gaat me helaas niet meer lukken ;-) Ik kom zeker bij ieder van jullie volgend jaar een keer 'langs'!
Veel liefs, Nancy

dinsdag 28 december 2010

GIVE-AWAY 250 volgers!

en  meer al dan 250!! én meer dan 30.000 bezoekjes! Wow!!! Echt super!!

Ik word altijd zo blij van jullie reacties, vandaar weer deze give-away! Speciaal voor jullie en voor degene die nog volger willen worden natuurlijk! Iedere dag ontdek ik zo nog steeds leuke blogs en dus leuke ideetjes!
Eén kadootje heb ik al beloofd aan mijn 250e volgster, namelijk:
Onderstaand kadootje komt zo snel mogelijk jouw kant op!
`
Maar ja, wat is dan het kado voor de give-away....
Dat is een verrassing! Het zal iets zijn uit het boek van Eline! Er zullen uiteraard glaskralen bij zitten én iets wat ik gisterenavond weer eens opgepakt heb..
Fimo klei taartjes, koekjes, bonbons, mmm! Erg goed voor de lijn deze!!
Dus, wil je meedoen? Laat een berichtje achter, uiteraard moet je volger zijn (of worden, op welke manier dan ook), een berichtje op je eigen blog mag, maar hoeft niet.
Op 15 januari maak ik de winnaar bekend!
Ik hoop dat jullie allemaal meedoen!

maandag 27 december 2010

Kerst 2010

Ik hoop dat iedereen een hele fijne Kerst gehad heeft!
De onze was er eentje met geweldige surprises (rechtsboven de door mij met zpagetti gehaakte fortune cookies voor mijn dochter, linksonder een grote 'zpagettibol' gemaakt door manlief voor mij, echter had hij niet zoveel tijd en heeft hij deze 's morgens nog gemaakt, lees: geverfd en was de verf nog niet droog, maar het idee was er niet minder om ;-) Er binnenin zat een hoop rommel, (uiteraard) en helemaal onderin een buisje met een waardebon voor VanMarieke (yes!)
Daarbij had mijn dochter (de tweede van rechts) een geweldig kerstdiner bedacht en samen met zoonlief  'uitgevoerd' voor 12 man, vrouw en kinderen! Ook de geweldige cupcakes en de taart zijn van haar!
Helemaal rechts op de foto (die overigens bij mijn moeder is gemaakt op 1e Kerstdag) staat mijn jongste dochter en de tweede van links is mijn nichtje. Allemaal op hun 'Kerstbest'!
Het was een geweldige kerst!!

Waarbij er gelukkig ook nog in de sneeuw kon worden gespeeld door nichtje Maud uit Joppe en neefje Bart (helaas niet op foto ;-) en Lisa (onderste foto). Nichtje Maud is degene met de leuke 'poezengordijnen' waar ik een stuk van heb (had moet ik zeggen) ;-))

en nu op naar mijn give-away!!

vrijdag 24 december 2010

Hele fijne feestdagen!

Voor iedereen een hele fijne Kerst!!!
mijn give-away komt er aan hoor! Dank jullie wel voor jullie leuke reacties! Mijn 250e volgster heb ik alvast een 'kadootje' beloofd.. wat er nog meer komt.. na de Kerst!!
liefs, Nancy

woensdag 22 december 2010

Nog een tas, swaps en bijna give-away tijd!

Ik heb voor het eerst een tas van tafelzeil gemaakt!! Het is hetzelfde patroon als van de tas van Eline's huis (zie hieronder). Ik vond het best eng om in dit mooie tafelzeil te knippen, maar het ging aardig goed, al zeg ik het zelf ;-) De binnenkant met sleutelhanger, zo handig voor je sleutels die, bij mij dan, altijd los in de tas liggen en een vakje voor mijn telefoon (past net ;-))
Mijn dochter wilde niet eens geloven dat ik hem zelf gemaakt had! Yes!!
Dat lijstje van mij, werkt ontzettend goed! Ik heb al twee dingen van mijn 'to do / wishlist' gedaan! Misschien zou ik het hier in het huishouden en zo ook eens moeten toepassen????!!!!!
Ik heb twee hele leuke swaps op het CraftySwapForum gedaan met SowCute en MeneerdePeer die allebei graag zpagetti-restjes wilden en waar ik dus dit voor terug kreeg.. het eerste is van SowCute (op haar blog zie je wat ik gestuurd heb) en de tweede is van MeneerdePeer, maar dat zie je wel ;-)

Verder nog wat dingetjes uit verschillende swaps die ik verstuurd heb:
 gemaakt en samengesteld voor SIEN op swap-bot voor een profielswap
gemaakt voor zoMooizoHip voor 'Schitteren en stralen' ook op swap-bot
En dan.. nog twee volgers te gaan en het is tijd voor een give-away!!!
Als jullie nog ideetjes hebben... kom maar op, nu is de kans om het te vragen ;-)
Als laatste wil ik jullie deze kerstboom van knoopjes laten zien, ik vind hem zo leuk! Ik wilde hem nog op mijn lijst zetten, maar ik ben bang dat ik het niet meer ga halen voor de Kerst, maar misschien iemand van jullie nog?!


maandag 20 december 2010

Eline's huis tas en accessoires

Ik geloof niet dat ik nog iets hoef te zeggen over het Eline's huis - boek ;-) en vooral niet over de geweldige give-away, dus laat ik maar gewoon zien wat ik heb gemaakt. De 'linnen' tas van bladzijde 91, maar ja, dan op mijn manier ;-) Eline heeft namelijk de mooie stof (waar ik eindelijk één meter van heb, yes!!) aan de binnenkant zitten en dat vond ik toch wel een beetje zonde.. Dus heb ik het omgedraaid. Ik heb jammer genoeg ook niet het mooie linnen omdat de Ikea waar ze het wel verkopen hier bij lange na niet in de buurt zit. Dus heb ik stevige, grijze katoenen stof gebruikt.
Enfin, het patroon is heel erg goed te doen! Even opletten met de ronde 'hoeken', maar verder is het redelijk eenvoudig. Ook het 'pimpen' heb ik anders aangepakt, het is natuurlijk ook niet leuk als iedereen met precies dezelfde tas rondloopt!
Uiteraard wel een lief hartje met een Matroesjka knoopje  
en twee grote buttonpins, die je er dus af kunt halen, wel zo leuk, omdat je ze dan ook nog ergens anders op kunt doen, bijvoorbeeld hierop..
een bijpassend klein binnentasje met ook weer een leuke stoffen knoop 
 uiteraard hoort er in de tas een bijpassend papieren zakdoekhoudertje
nu nog een hoesje voor mij papieren ;-)
De achterkant van de tas:
met een gehaakte bloem, daaraan hangt een lief vlindertje, ook weer vastgepind met een stoffen pinknoop, zodat die er ook weer af kan. Ikzelf ben aardig tevreden! En ik heb pas de halve meter stof gebruikt ;-)
Nu nog al die leuke lintjes.. duimen jullie dat ik haar give-away win? Nee, dat dacht ik al, jullie willen hem natuurlijk ook winnen! ;-)
Ik zag trouwens dat ik bijna 250 volgers heb.. misschien wordt het tijd dat ik ook weer eens een give-away houdt? Iemand een idee??
liefs, Nancy

vrijdag 17 december 2010

Piramide tasjes

Zoals ik gisteren al schreef, was ik dus begonnen met het maken van de piramide tasjes à la eloleo. Op haar blog noemt ze twee sites met twee verschillende tutorials. Hieronder mijn twee verschillende tut's, eentje van SofFilles (de linkse, alleen is die van mij verkeerd om, maar dat vind ik niet zo erg) en eentje van Between the Lines (de rechtse)
Het grootste verschil is (buiten de maat, maar die kun je zelf aanpassen) dat de linkse toch wel een stuk gemakkelijker is, maar dat de rechtse mooier is, vooral door de mooie afwerking aan de ritsen.
Eigenwijs als ik ben, of misschien gewoon slim ;-) of lui.. doet er ook niet toe, heb ik een combinatie van beiden gebruikt, wat dus deze oplevert:
 Al heb ik deze nog iets groter gemaakt, in plaats van 6 inch, heb ik 8 inch genomen (8 x 8 inch, een vierkant dus). Het is erg leuk om te doen, al bljift die rits altijd wat lastig! Hij komt er toch weer altijd anders uit dan ik wil! Maar je kunt dus allerlei maten nemen, zoals bijvoorbeeld deze:
Ik vind hem zo leuk geworden, maar dat komt natuurlijk ook door het leuke kerststofje ;-) Echter is hij te klein voor mijn breinaalden.. te groot voor mijn haaknaalden.. ik denk dat hij precies groot genoeg is voor een blokfluit! Jammer genoeg speel ik geen blokfluit, maar ik vind er nog wel een bestemming voor. Tot nog toe zijn al mijn etuitjes (die ik nog in mijn bezit heb!) rijkelijk gevuld met van alles en nog wat! Toch was eentje voor mijn breinaalden wel handig geweest... nog maar eentje doen dan.. ;-)

donderdag 16 december 2010

Kerstkadootjes....

Een half uurtje geleden ging de deurbel. Een pakje.. voor mij! Ik had helemaal niets besteld en verwachtte ook niets.. een grote doos, met Matroesjkapapier.. van Corine..
Kijk eens hoe prachtig... als je ze opendoet, zijn het 'spiegeltjes'.. zo mooi...
en dit zat er ook allemaal in.. 
 nog een keertje de cupcakes..
Prachtig hè?! Ik werd er helemaal stil van.. de 'jurkjes op hangertjes' zijn ook erg mooi! En de houten hartjes en natuurlijk het gehaakte taartje wat jullie helemaal bovenaan zien.. én uiteraard een prachtige kerstkaart!
dank je wel, Corine!!!

Ik was al heel erg verwend (natuurlijk ook door mijn dochter) maar ook door Nicole die uit Parijs een prachtige sleutelhanger en een mooi stofje voor mij had meegenomen en leuke buttons had gemaakt..
een ontzettend leuk bandje en knoopje
en deze stofjes (de rechtse is uit Parijs) 
Mooi hè?!

Ik was een piramide tasje à la eloleo aan het maken, maar ja.. ik ga nog even genieten van mijn kadootjes nu ;-)
Terwijl ik ook nog zpagetti kettingen heb gemaakt en al verkocht trouwens! Meestal zijn ze al weg voordat ik er foto's van heb kunnen maken, maar deze keer niet. Verder heb ik nog een paar swaps lopen, waarvan dit een sneak preview is.. vond het wel erg leuk en ik zie er wel een nieuw projectje in..
wordt vervolgd 
terug naar mijn kadootjes..
liefs, Nancy

maandag 13 december 2010

My daugther went to London and..

bracht deze ontzettend leuke spulletjes voor mij mee...

Cupcakes, cupcakes en nog eens cupcakes!!!
Wow!!!
Ik hoef, geloof ik, niet uit te leggen, hoe blij ik daar mee ben ;-)
Nicole had vorige week zo'n leuke 'actie' met haar buttons, dat ik tegen mijn dochter zei, 'oh, doe dat ook eens'.. ze heeft ook even gekeken naar een reactie van iemand en die vond het wel zo leuk!!!

zie je hem ;-)
Ze had natuurlijk heel veel prachtige kerstfoto's, vooral de etalages daar zijn prachtig!!
 Ik vond deze ook wel erg leuk.. voor een roze kerst (de kerstboom hangt vol Barbie's)
Barbie en Ken
En deze bij Harrods, die hadden alles in het thema van Peter Pan

betoverend Londen! Prachtig!

vrijdag 10 december 2010

Ketting van stofknopen en een paar 'kleihangers'

Ik zou jullie nog laten zien wat ik met de stofknoop zou maken. Bovenstaande ketting heb ik met één van de grote stofknopen gemaakt! Ik heb er nog kleintjes bijgedaan en het staat erg schattig! Maar natuurlijk zijn ze ook gewoon leuk op een tas met een speldje er achter. Binnenkort meer ideetjes!

Dan wat eindresultaten van mijn klei-'monsters':
Dit is wat ik bedoelde met het 'er om heen haken', wat in het boek staat. Eerst met een festonsteek erdoor heen en dan gewoon een randje haken. Ik heb het nog niet afgewerkt omdat ik misschien nog even door haak ;-)
Het vogeltje heb ik later nog gemaakt met vormpjes van Blokker waar ook andere hartjes bij zaten en dit sterretje. Ondertussen hangen er ook wat hartjes in mijn witte boompje wat erg leuk staat. Toch is de klei uiteindelijk niet zo wit als in het boek van Eline. Toch de andere ook maar proberen, want het blijft wel erg leuk om te doen ;-) De kleine rondjes zijn erg leuk op een pakje! Wordt vervolgd..

woensdag 8 december 2010

Homevideo Eline's huis; stempelen op klei

Vandaag een filmpje (of eigenlijk twee ;-) over het maken van leuke, gestempelde kleihangers uit het boek 'Eline's Huis'. Eline heeft ook een blog, zeker de moeite waard om te kijken!! Ik ben nu al groot fan van haar!!
In het eerste filmpje laat ik zien wat je nodig hebt en wat ik gisteren al gemaakt heb. Het tweede filmpje laat alleen het stempelen zien (omdat het anders erg lang zou duren, voor ik alle vormpjes had uitgedrukt ;-) Wat ik nog vergeten ben te zeggen, is, dat de klei zelfdrogend is en wit van kleur.
Veel plezier met het kijken!


Ik hoop dat jullie het leuk vonden!
En ja, volgende keer laat ik jullie zien wat ik met de grote knopen ga doen! ;-)
En uiteraard hoe de hangertjes uiteindelijk zijn geworden!
Nog één keer mijn boom.. hij is nog niet helemaal af, ik wil toch nog wat hartjes bij maken, of misschien hang ik er wat kleihangertjes in.. wat vinden jullie? De zilveren hartjes en de rendiertjes van vilt, als jullie ze kunnen zien, zijn overigens van Zeeman! Zo leuk!! (en niet duur ;-)

maandag 6 december 2010

Kijk eens wat ik in mijn schoentje vond..

Dit kreeg ik dus van Nicole en nee, dat zat niet allemaal in dat kleine pakje ;-) De buttons (het zijn er nog veel meer!) had ik al eerder gekregen, lief hè?! Ik ben er echt superblij mee!!
Bij mijn schoonouders trekken we altijd lootjes (via de computer gaat dat tegenwoordig), we kopen dan één cadeau en maken een gedicht. Dit jaar had mijn dochter mij en kreeg ik echt een prachtig gedicht! En dit boek, wat ik heel graag wilde hebben:
Eline's huis
Vandaag heb ik er al wat hartjes voor Kerst uit gemaakt.. nou ja, ik heb ze wel in mijn kleuren gemaakt..
Ik wil grote witte takken op de keukentafel zetten en ze daar in hangen, dus moet ik er nog heel veel maken ;-)
Verder kreeg ik nog dit boek en deze leuke agenda:
De dingen die ik gemaakt heb, waren voor mijn dochter en mijn nichtje een notitieboekje omslag (die ik dus vergeten ben op de foto te zetten, slim hè?! ;-) Een zpagetti-ketting voor mijn schoonmoeder en ik had geweldige grote knopen gemaakt, maar ik had geen tijd meer om er nog wat mee te doen, dus die blijven nog even liggen. Ze zijn 4,6 cm groot en nee, het zijn geen buttons, geen spiegeltjes, maar echt knopen! Ik vind ze erg leuk en heb er al verschillende ideetjes voor!
en dan nu naar... Kerst!!