maandag 29 november 2010

Homevideo glaskraal maken

Het is gelukt! Na een paar mislukte pogingen, is onderstaand filmpje het geworden. Ik laat jullie een zwarte basiskraal zien met witte polkadots die ik er weer inbrand en daarbovenop nog een paar kleine zwarte dots. Ik probeer steeds de kraal even uit het vuur te houden, zodat jullie hem goed kunnen zien, ik zie dat oranje vuur niet, door mijn bril. Onder het filmpje zien jullie de kraal zoals hij uiteindelijk is geworden.



Hij moet nu nog van de mandrel af, schoongemaakt worden en dan is hij klaar voor 'gebruik' ;-) Jullie zien dat hij niet helemaal 'recht' is, maar ik merkte dat ik best wel trilde, plankenkoorts waarschijnlijk ;-) Toch hoop ik dat jullie het leuk vonden om te zien! 

zondag 28 november 2010

Mijn eerste verkoopavondje..

Nee, ik ben niet 'overgestapt' op de beautyproducten ;-) maar mijn vriendin Mirjam is schoonheidsspecialiste en hield een 'open huis' avondje en vroeg dus of ik ook wilde komen met wat spulletjes en mijn zpagetti-kettingen. Ach ja, waarom niet? Dit was mijn hoekje..
Ik had wat sieraden bij me, spiegeltjes, etuitjes etc. 
maar vooral veel zpagetti-kettingen..
Ik vond het superspannend! Van te voren had ze een mail weggedaan met daarin een fotocollage van mijn spulletjes.
Nou, de eerste 'klant' die binnenkwam, ging gelijk naar mijn zpagetti-kettingen! Uiteraard kocht ze ook wat bij mijn vriendin hoor ;-) maar ik was toch wel trots! Aan het einde van de avond heb ik bijna al mijn zpagetti-kettingen verkocht! (zelfs degene die ik zelf aan had, heb ik 'af moeten staan' ;-)
De rood/roze, turkoois en paarse die jullie zien,  niet (dat zijn ook meer zomerkleurtjes) en een bruin/beige heb ik heb nog over. Verder nog sieraden, een paar spiegeltjes, jammer genoeg geen etuitjes, maar dat geeft niet, ik vond het een super geslaagde avond!!!
En dank jullie wel voor jullie geweldige reacties op mijn armband(en)!!
Vandaag heeft mijn dochter beloofd me te filmen tijdens het branden.. dus hopelijk vanavond of anders morgen een filmpje..

donderdag 25 november 2010

Op de valreep..

Hij is af.. of ze zijn af! Het zijn er twee geworden! Ik wilde hem zo graag aan vanavond, hij is echt geweldig, al zeg ik het zelf ;-) en hij heeft een speciale betekenis, dus 'moest' ik hem nog even aan iemand laten zien, die hem alleen via mijn blog kan zien.. 'hij rammelt behoorlijk, wat denk je, zou het werken? ;-) ik weet het wel zeker!! '
Morgen maak ik nog meer en betere foto's, maar ik wilde hem zo graag laten zien ;-)
Fijne avond allemaal!!

"One must learn to be a sponge if one wants to be loved by hearts that overflow.”

Mooi hè?! ;-) 'collage van veel liefs van Dutch swappers'!

Deze week ben ik extra verwend.. mijn geweldige swapcadeau van Little-Z kwam binnen:
Prachtig ingepakt, twee mooie kaarten, een ontzettend lief patroontje, en het allermooiste, dit geweldige notebook: 
 De ringen kunnen open, zodat ik de blaadjes er uit kan halen en kan verwisselen, anders zou ik er niet eens in durven schrijven, zo mooi is het! Op haar blog heeft ze uitgelegd hoe ze het heeft gemaakt! En ook deze prachtige hanger.. ik ben er ontzettend blij mee!!! Dank je wel, Lisette!!!
De profiel swap van JufAnouk, ook zo mooi!!!

 een pakje om zelf mee aan de slag te gaan en nog een heerlijk geurende bodylotion, maar die is al in gebruik! ;-) Nogmaals, dank je wel, Anouk!!!
Dit speldenkussen heb ik voor haar gemaakt (ja, eindelijk gelukt!!!)  
en dit deed ik er nog bij; quiltspelden in kerstsfeer, labeltjes met JufAnouk erop, een spiegeltje en wat hobby- en scrapbookmateraal. Gelukkig was ze er ook erg blij mee!

Als laatste mijn PIF-pakje van MeidenMama!

Leuk hè?! Ik ben er heel erg blij mee! Dank je wel, Mariska!
Vanavond is mijn avondje bij mijn vriendin, Mirjam! Ik heb een eigen tafeltje met allemaal spulletjes en uiteraard mijn zpagetti-kettingen! Ik ben heel erg benieuwd hoe het zal gaan! Dit weekend zal ik een filmpje maken over het glaskralen branden hoor! Misschien morgen al, als ik niet te moe ben van vanavond ;-)
En dan sluit ik af met dit hart, voor iedereen die vandaag wel een hartje kan gebruiken...

dinsdag 23 november 2010

Homevideo!!

Jullie hebben vast al CreaCuties haar ontzettende leuke videofilmpjes gezien?! Ik vind ze zo leuk, dat ik dacht, dat wil ik ook! Nu ben ik zelf niet zo'n held om voor de camera te zitten, dus ik dacht, ik laat jullie gewoon wat 'homestuff' zien! En dan natuurlijk van mijn 'hobbykamertje'! Mijn badkamer, daar zitten jullie ook niet op te wachten ;-). Later wil ik graag nog een filmpje maken als ik aan het kralen branden ben, maar eerst eens kijken wat jullie hiervan vinden. Ik heb het met mijn telefoon gedaan, dus de kwaliteit is niet helemaal zoals ik zou willen, maar ja, nu zien jullie het stof tenminste ook niet liggen ;-)
Ik ben benieuwd.. kan hem zelf namelijk niet eerst testen.. ;-)

NB: de kwaliteit is nog minder geworden na het hierop plaatsen, maar ik laat hem toch maar staan, omdat het meeste toch wel redelijk goed te zien is. Maar de volgende keer maar een gewone, echte camera gebruiken!
En oh ja, ik ben behoorlijk verkouden, maar dat horen jullie wel ;-)

zaterdag 20 november 2010

Etuitjes en meer..

Allereerst, dank jullie wel voor de geweldige reacties op de armband die ik gemaakt heb. Ik sta er ook iedere keer weer van te kijken wat het resultaat is en of de eigenaresse er wel blij mee is ;-)
En dan, mijn etuitjes! Het was leuk om weer eens iets achter de naaimachine te doen!
Deze had ik al een tijdje liggen, maar had nog net iets nodig ;)
Deze heb ik gemaakt met de stof die ik jullie vorige keer liet zien en waar ik bij VanMarieke hetzelfde lint heb gekocht..
 Leuk hè?! De binnenkant is overigens rood. En er zit een paddestoelknoopje op de voorkant.
En deze is van ook van de stof van VanMarieke en daar heb ik aan de zijkant een stuk meetlint als 'handvat' aan gemaakt.
Handig en grappig om naaispulletjes in te doen!
Als laatste nog een kerstsleutelhanger. Het was een probeersel omdat de knoop gemaakt is van papier.. ja, wat wil je, geen buttonmachine meer ;-)
Oh nee, ik heb ook nog deze twee, die heb ik 'gepimpt' met buttons! Gespiekt bij Nicole, hebben jullie al gezien wat voor geweldige buttons ze heeft!!!
Een zakje voor zakdoekjes..
 en gewoon een lief etuitje..
Volgende week zal ik weer wat zpagetti-kettingen laten zien. Zoals ik gisteren al schreef, heb ik er weer een aantal verkocht, zijn er een aantal in de maak voor een avondje bij een vriendin van mij die schoonheidsspecialiste is en graag wil dat ik ze bij haar 'presenteer' en tot mijn grote vreugde, vroeg de eigenaresse van de winkel waar ik altijd mijn zpagetti koop (ja, geloof me, de gekregen/geswapte voorraad, daar ben ik al aardig doorheen!!!) of ik er een paar voor haar wilde maken voor in de winkel!! Leuk hè?!
Fijn weekend allemaal!

vrijdag 19 november 2010

Armband glaskralen zwart / grijs / petrol / paars


Met Little Z heb ik een privé-swap gedaan. Ze wilde graag een glaskralen armband in de kleurtjes 'zwart / grijs / petrol / paars' en dit is het resultaat..
Ze vind hem gelukkig erg mooi ;-) Ikzelf vind hem ook erg mooi geworden! Vooral ook de combinatie van de kleuren. Dit zijn een paar van de kralen die er aan zitten...
en met onderstaande kralen, ga ik eindelijk eens een armband voor mezelf maken ;-)
Er gaan er zo'n 30 stuks aan één armband en ik vind er maar een stuk of 12 geschikt voor mijn armband, dus ik moet nog even.. maar dan wordt hij ook wel erg leuk! Eentje met alleen polkadot kralen lijkt me ook erg leuk trouwens!
Verder ben ik druk geweest met een andere swap, waar ik gauw foto's van laat zien!
Heb ik twee etuitjes gemaakt, waarvan ook gauw foto's en had ik een bestelling van maar liefst 7 zpagetti-kettingen! Gauw meer van mij en van wat ik heb gekregen en nog krijg......

donderdag 11 november 2010

Amigurumi-swap

Op het Amigurumi en Haak Forum heb ik meegedaan met een herfst/winterswap. De bedoeling was uiteraard een amigurumi, daarnaast 2 bollen wol, pimpspulletjes, een patroon voor de ander en een klein kadootje..
Bovenstaande heb ik gemaakt. Een sneeuwpophanger, een minidonut en een kerstboom met zelfgemaakte glazen 'kerstballen' ;-)
Het viel niet mee, want ik ben wel 4x opnieuw begonnen. Ik had eerst een leuke 'herfstbij', die bijna af was, tot ik hem in elkaar ging zetten en erachter kwam dat ik een toer vergeten was bij het 'hoedje', toen ben ik aan een 'kerstmeisje' begonnen, tot aan het hoofd, dat werd ook geen succes, toen aan een egeltje, dat werd ook niets, toen een speculaasmannetje, dat uiteindelijk een eikeltje werd!
Enfin, uiteindelijk is het me gelukt en binnen de tijd! Mijn swap-partner is er gelukkig ook erg blij mee! Natuurlijk zaten er nog allemaal andere dingetjes bij, maar daar heb ik geen foto van. Die zal nog wel op het forum komen.
En toevallig kreeg ik ook vandaag de mijne!!! Zo lief!!!!
Met een heleboel geweldige leuke spullen!!!! Nogmaals dank je wel, Nickie!!!
Onderstaande cupcake is onderdeel van een geweldige creatief materiaal + swap, gekregen van Corine, later meer daarover... ;-)

dinsdag 9 november 2010

Geurzakjes enzo..

Hier en daar kwam ik al eens geurzakjes, geurpoppetjes etc. tegen. Dat wilde ik toch ook eens proberen. Bij VanMarieke heb ik deze leuke stof gekocht en deze twee 'kerst - geurzakjes' gemaakt.
Ook heb ik deze stof gekocht, die vond ik toch zo leuk..
En ben ik weer eens begonnen met glaskralen maken. Susan heeft er van mij natuurlijk een stel gekregen voor het lenen van de geweldige buttonmachine ;-)
Dank jullie wel voor jullie leuke reacties, maar geloof me, hier thuis zijn ze blij dat hij weg is,
er wordt weer gestreken, gestofzuigd, normaal gegeten ;-)
Binnenkort overigens foto's van mijn amigurumi-swap die eindelijk af is!

zondag 7 november 2010

Mirror, mirror...... in your pocket

En 'eindelijk' zijn ze klaar!
En om een indruk te geven, welke ik zoal heb gemaakt, (had ik ook beloofd), onderstaande foto's



En een paar van mijn (nog meer ;-)) buttons:
Gisteren zijn de machines terug naar haar eigenaresse, gegaan, die vast heel erg blij is om er weer mee aan de slag te gaan ;-)
Fijne zondag allemaal!

woensdag 3 november 2010

Van alles wat..

Even weer een 'kleine' update, want zoals ik al zei in mijn vorige berichtje, ben ik druk met buttons, spiegeltjes en nog meer buttons!
Maar ik wil jullie eerst nog wat kadootjes laten zien die ik heb gekregen. Allereerst deze geweldige mok van Lique! Ik durf hem gewoon niet te gebruiken, zo mooi vind ik hem! Hij staat dus ook op mijn kamertje, 'lekker mooi te zijn'...
(de achterkant)
en dat was niet het enige.. nee, dit kreeg ik ook nog allemaal (en nog een lief knuffeltje, maar dat ben ik vergeten op de foto te zetten, en Lique, ik ben blij dat hij geen geluid maar hoor ;-) en nog meer wol, maar dat is al in gebruik..

leuk hè?!
en als laatste deze geweldig grote knopen!! Mooi voor mijn zpagetti kettingen!        Super bedankt Lique!!!
Zoals jullie op Nicole haar blog misschien al hebben gelezen, ben ik ook weer een middagje bij haar geweest en hebben we heerlijk zitten knutselen! En kadootjes uitgewisseld! Leuk is dat toch! ;-)
Geweldige stofjes, vooral ook de combinatie! Ontzettend mooi papier! Een roze (hoe kan het anders) nietmachine en één van haar leuke vilten mandjes waar ik nu mijn kleine buttons in heb gedaan.
We hebben ontzettend leuke labeltjes gemaakt met verschillende ponsen en daarna gestempeld!
We wilden nog van die notebooks maken, maar daar hadden we geen tijd meer voor, dat doen we de volgende keer! Toch teveel gekletst ;-)
Dan wat ik gemaakt heb voor de 'Vossenjacht oktober swap' voor de Dutch Swappers op swap-bot. In het doosje zitten paarse glaskralen omdat dat eigenlijk haar lievelingskleur is, maar ja dat kwam niet voor in het lijstje met woorden ;-) Maar veilig opgeborgen (opbergen was wel een woord) mocht het wel. Ikzelf ben helemaal verliefd op het stofje van het etuitje! Het is van VanMarieke, maar ze heeft het helaas niet meer. Wel heb ik lint gekocht bij haar, precies hetzelfde als van het stofje met de wezel, zie verder beneden! Resultaat binnenkort!
Egel, rood, eikel, warmte, hout, breien/haken, stof,  kaneel, opbergen, dat waren allemaal woorden die je mocht gebruiken.
Het was een leuke swap om te maken! 

En dan een paar spiegeltjes en buttons.... ik had foto's gemaakt, zonet, maar ze zijn echt niet mooi geworden.. dus toch maar een paar, morgen zal ik er echt nog veel meer laten zien..
uiteraard heb ik er van ieders twee..
de buttons met het thema... juist cupcake!
En deze vind ik zo geweldig, maar ja, ik laat dus alleen even het plaatje zien nu..
liefs, Nancy