dinsdag 31 augustus 2010

Zpagetti kettingen III

Zijn jullie het al beu? ;-)
Ik nog niet! Maar ik beloof dat dit de laatste zijn die ik zal laten zien. Eentje heb ik trouwens aangepast, omdat ik hem niet zo mooi vond.
Maar deze bovenaan vind ik zelf helemaal geweldig!
Je kunt de bloem er ook af laten, dan is hij zo... en de rechtse heb ik dus aangepast
en deze is 'gestrikt' :-)
Dat waren ze hoor! ;-)
Oh ja, en bij deze wil ik graag een oproep doen aan iedereen die een bol zpagetti heeft liggen of in ieder geval 10 m (dit lijkt veel, maar valt mee hoor) het is namelijk precies genoeg voor een ketting met 'accessoire' en die graag met mij wil ruilen voor een andere kleur of voor iets anders?????
liefs, Nancy

Tikkie, jij bent 'm!

Ik ben  getikt door Caet.. ai.. nou, daar gaan we dan.. dank je wel Caet ;-)

4 dingen die in je (hand)tas zitten
* telefoon (nu in een prachtig HK hoesje van Nicollie, eerst in een mooi gehaakt hoesje van ZoMooiZoHip)
* portemonnee (helaas niet zelfgemaakt, toch eens op mijn lijstje zetten)
* lippenbalsem (van Kyra uit China-swap-pakketje ;-)
* sleutels met van dochterlief Lisa gekregen, ja, ik heb er ook eentje:
een Kimmidoll!
Ze heet: Generosity en staat voor:
My spirit brings prosperity and purpose.
Honour my spirit by sharing what you have to offer with the world,
and in return your life will gain richness and purpose.
4 dingen uit je bureaulade
ik heb geen bureau, maar ik heb wel heeel veeel laatjes! Dus ik pik er maar zomaar vier uit:
* pons (voor labeltjes)
* kleine inpakpapiertjes (ik bewaar altijd alles)
* kaartjes (om te versturen)
* sieradenspulletjes
4 favoriete dingen in je slaapkamer
* mijn bed 
* ook weer een potje lippenbalsem (deze is van Dieuwertje, leuk trouwens om te zien wat ik zoal gebruik aan swap / give-away-spulletjes ;-)
manlief (mag dat ook?!)
* een grote wollen deken voor als ik het koud heb of als manlief weg is ;-)
4 dingen die je altijd al hebt willen doen (maar nog niet gedaan)
* parachutespringen (blijft mijn nr. 1)
* naar Rome met manlief en de kids
* eens heel erg boos worden op iemand, terecht natuurlijk haha!
* pff, een vierde kan ik echt zo gauw niet verzinnen..
4 dingen die je op dit moment heel erg leuk vindt
* bloggen
* haken
* zpagetti-kettingen maken :-)
* swappen
(ik sla er eentje over '4 liedjes die ik niet uit mijn hoofd kan krijgen', ik kan er geen in mijn hoofd krijgen, laat staan eruit ;-))
4 dingen die je niet van mij weet
* dat ik dus een geheugen als een zeef heb en alles moet opschrijven, anders vergeet ik het
* ik het niet zo graag over mezelf heb, maar eigenlijk wisten jullie dat al wel, ik dus ook al meer dan een half uur met dit stukje bezig ben, terwijl normaal gesproken ik zo een berichtje heb geschreven.
* ik heel erg slecht nee kan zeggen
* ik niet kan koken!!!

Pff, dat zit er op haha!! Met heel veel plezier tik ik de volgende dames:
NicolleLisaMichaja en Roos (van Freubeldingetjes) !

maandag 30 augustus 2010

Zpagetti kettingen uit Portugal II

Het is zo leuk om te doen, dat ik er nog meer gemaakt heb ;-)
De onderste twee zijn nog lekker zomers, maar ik denk dat de bovenste twee heel erg leuk zijn van de winter of in de herfst op een shirtje of effen blouse. Bij de rechtse heb ik grote kralen meegeregen. Ze moeten wel een beetje groot gat hebben, anders krijg je de zpagetti er niet doorheen.
Hoe dikker je ze maakt (dus hoe meer 'strengen'), hoe meer ook je het effect van een soort sjaal je krijgt.
De ring is gewoon een houten ring omwikkeld met een stuk zpagetti.
Op naar de volgende ;-)

zaterdag 28 augustus 2010

Zpagetti kettingen uit Portugal

In Portugal maakten ze niet alleen matjes en tassen van Zpagetti, maar ook deze leuke kettingen. Ik wist niet goed hoe ze het deden, durfde ook geen foto te maken ;-) tot ik er hier eentje tegen kwam. Je vindt hier ook de beschrijving om er eentje te maken. Alleen heb ik geen  metaaldraad gebruikt, maar dat kan wel. In Portugal heb ik ze gezien met vilten bloemetjes, gehaakte etc. Ikzelf heb de Zpagetti-wol gebruikt en daar ook een knoopje van gemaakt.
Op onderstaande foto zie je dit beter..
Het is heel leuk om te doen en het staat erg leuk! Ik wil nog verschillende uitproberen en ook met andere bloemen / broches erop. Jullie hebben nog meer foto's van hobbydingetjes uit Portugal van me tegoed, maar ik moet nog even wachten tot mijn Portugal-swap bij Mirry van ZoHappy is aangekomen.

zondag 22 augustus 2010

Het is zover: 'Homemade by Nancy' gaat open!!

Homemade by Nancy opent haar deurtjes!
om dit te vieren, krijgen de eerste 10 kopers met een bestelling boven de 5 euro een glazen paddenstoeltje kado!
Ik hoop dat het een beetje is wat jullie ervan verwachtten! De collectie is nog niet zo groot (vandaar ook de 'deurtjes' ;-) maar zal verder uitgebreid worden met nog veel meer verschillende spulletjes!
Neem gerust een kijkje en wil je graag dat ik jouw banner vermeld bij 'leuke winkeltjes', laat het me weten, dan zet ik je erbij!
Veel plezier met rondsnuffelen!
doordat ik alles zo mooi roze had gemaakt, was het niet helemaal duidelijk dat als je op Homemade by Nancy klikt, je op mijn site klikt, hopelijk is het nu duidelijker, bedankt voor de tip!! ;-)

zaterdag 21 augustus 2010

Terug van vakantie

Dank jullie wel voor jullie lieve vakantiewensen!!
We zijn er weer! Ik had een beetje zon meegenomen, gisterenmorgen, maar het is al weer ver op, geloof ik. We hebben een geweldige vakantie gehad! Bovenstaande fotocollage zegt het zo'n beetje wel... Portugal is echt een prachtig land met een grote historie (we hadden een geweldige Nederlandse gids die al 32 jaar in Portugal woont en ons alles wist te vertellen, geweldig!) We hebben veel mooie plekjes gezien, wilde dolfijnen die we bijna konden aanraken en onder onze boot doorzwommen (het geweldigste van de hele vakantie!) maar ook heerlijk uitgerust, op het strand gelegen en langs het water gelopen, kortom een vakantie om nooit te vergeten! Hier kunnen we weer jaren mee 'doen' ;-)
en ja, jullie zien het goed, links onderin de foto van de collage, zien jullie een etalage vol met Zpagetti-bollen!!! Ik wist niet wat ik zag. Het was in een klein dorpje, in een heel klein winkeltje. Ik stapte naar binnen en daar zat een oude man bollen katoen op te rollen. Er stonden wel zo'n 5 plastic doorzichtige zakken vol met katoen. Zpagetti dus! Je kon amper door het winkeltje lopen, waar hij verder onder andere wat speelgoed, schoonmaakartikelen, schoenen, écht van alles wat, verkocht. Hij had er vooral vloermatjes van gemaakt! Maar ook een paar tassen. We hadden echter maar heel weinig tijd, dus heb ik gauw een paar bollen gekocht. 4 grote bollen, à € 2,00/kg, oh zo'n spijt dat ik er niet meer heb meegenomen, maar ja, ze moesten wel mee het vliegtuig in! En ik had al zoveel meer andere dingen.... ;-)
Maar dat later..
Ik ga straks eerst alle jullie blogs eens lezen, want ik heb jullie wel gemist hoor (nou ja, een beetje dan ;-) in ieder geval aan jullie gedacht toen ik op zoek ging naar leuke dingetjes voor swaps en zo!!  
liefs, Nancy

dinsdag 10 augustus 2010

Vakantie!!!

Het is zover, de koffers zijn gepakt, morgen vertrekken we voor 10 dagen naar Portugal!!
 10 dagen zon, zee, strand uiteraard wat cultuur maar géén internet, geen blog, geen mail.. ai ai.. ;-)  Ik ga jullie vast missen, maar hoop ook veel inspiratie op te doen, leuke stofjes en zo tegen te komen en uiteraard mee te brengen! Het huis zal goed bewaakt worden door onderstaande schatten Stuiver en Sammy (uiteraard met een goede oppas, anders wordt het niet wat, ben ik bang ;-)
Iedereen een fijne vakantie en tot gauw!!

Veel liefs, Nancy

donderdag 5 augustus 2010

Armband vol glaskralen in allerlei kleurtjes

Met Susan van 8r1id heb ik een geweldige swap gedaan. Zij heeft voor mij heeeel veel super leuke buttons gemaakt (ik moet er echt nog een foto van maken) en in ruil daarvoor wilde zij graag een armband met glaskralen en het liefst met zoveel mogelijk verschillende kleurtjes!
Nou, dat hoefde ze geen twee keer te zeggen! Ik heb zo'n beetje alle technieken toegepast, alle kleurtjes ook die ik had en het was geweldig om te doen!!! Er zitten aardig wat branduurtjes in, maar ik vind hem zelf heel erg mooi geworden. (terwijl ik helemaal niet zo van de kleurtjes ben ;-) Mijn schoonzusje vindt hem ook geweldig en wil er ook al eentje en stiekem wil ik er zelf ook wel eentje.. ik denk dat ik maar niet op vakantie ga ;-)
En Susan vind hem ook geweldig, dus nu kan ik hem aan jullie laten zien.
Benieuwd wat jullie ervan vinden..
Gelukkig had Susan nog een foto van de buttons, hij is een beetje overbelicht, ik maak ook nog wel andere, maar dan kunnen jullie ze alvast zien, ze zijn echt super leuk!! Ze heeft er ook veel tijd aan besteed!
Susan, hartstikke bedankt voor de geweldige swap!!!
liefs, Nancy

zondag 1 augustus 2010

Nieuwe spulletjes voor mijn webshopje


Het ziet er naar uit dat mijn webshopje nog even op zich laat wachten, daarom heb ik besloten wat spulletjes vast op mijn blog te zetten, gewoon om te kijken wat jullie er van vinden.
Het is maar een hele kleine selectie (eigenlijk meer een stukje van een serie) van wat ik allemaal wil gaan doen, vandaar dat het zo lang duurt ja ;-)
Dit is een kleine 'grote meisjes- tasje met een zilverkleurig hengsel en een roze wikkelarmband
gevlochten met een lichtroze veter en lichtroze satijnlint met schattige bedeltjes en glaskraaltjes
een leuke jongenstas/zak met binnenzak (zit in alles wat ik maak overigens) en aantrekkoord
daarbij hoort natuurlijk een leuk potloden/notitieboekjehoes
Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden..
En zoals ik al zei, het is maar een hele kleine selectie van wat ik wil plaatsen, veel aandacht zal gaan naar sieraden, glaskralen, glashangers, tassen etc..