donderdag 29 juli 2010

Stylish Blogger Award

van Viola heb ik de Stylish Blogger Award gekregen! Wow, dank je wel, Viola!!
Wat moet ik er voor doen? 5 dingen over mezelf vertellen en de award doorgeven aan 5 andere blogs.
Ai, 5 dingen over mezelf, ik heb het niet zo graag over mezelf ;-)
* ik ben dol op Matroesjka's, ja dat wisten jullie al, maar gisteren bracht mijn oudste dochter er eentje mee van Mallorca en die kan ik nu mooi laten zien...
leuk hè?!
* ik heb een hekel aan wassen en strijken (ik zal jullie een foto van de lading die ze meebracht, besparen, plus die van de jongste die van scoutingkamp is teruggekomen waar ze heeeel veel slootjes hadden en veel gefierljept (schrijf je dat zo??) heeft, lees: veel in de sloot gelegen heeft)
* ik ooit nog een keer met een parachute uit een vliegtuig wil springen
(zonder zou ook wel heel erg dom zijn, maar je begrijpt wat ik bedoel)
* mijn lievelingskleuren zijn blauw en roze (ook niet geheel onbekend ;-)
* en als laatste, jeetje, dit valt nog niet mee, zeg.. oh, wacht, daar ben ik al mee begonnen, ik het niet graag over mezelf heb! ;-)))
Ik geef de Award heeeel erg graag door aan:

dinsdag 27 juli 2010

de drie winnaars bekend

In tegenstelling tot mijn gesprek vanmiddag waar nog een vervolg op komt en ik dus nog geen uitsluitsel over heb, (dank jullie wel voor jullie lieve reacties hierop, het komt vast goed!), kan ik wel degelijk de drie winnaars van de '100 give-away' bekend maken!!!


Laten jullie even weten wat jullie graag zouden willen hebben? Ik heb dus maar één sleutelhanger, maar de donut kan ik wel bijmaken en ook paddestoeltjes heb ik genoeg. De sleutelhanger zou ik dus moeten verloten. Maar daar komen we vast wel aan uit. Stuur me een mailtje aan: homemadeby@gmail.com met jullie adres en dan komt het zo snel mogelijk naar jullie toe! Gefeliciteerd!!

100 volgers, jeetje.. dank jullie wel!!

Jeetje, tot mijn verbazing zag ik vanmorgen dat ik precies 100 volgers heb! Wat ontzettend leuk!!
Ik word altijd zo blij van jullie reacties en van het lezen van jullie blogs! Het is voor mij een extra mijlpaal, juist vandaag omdat vandaag een belangrijke beslissing valt over het wel of niet nog aan het werk (kunnen) gaan.. Ik vertel nooit veel over mijn persoonlijke dingetjes, daar is mijn blog ook niet voor, toch deed het me heel erg goed, na een slapeloze nacht vol gepieker en gewoel om vanmorgen mijn 100e volger te 'ontdekken'. Ik weet zelf dat ik niet meer kan werken, raar dat iemand dat dan nog voor jou moet gaan beslissen, niet?! Maar het valt niet mee na altijd heel erg actief te zijn geweest, nog maar een kwart te kunnen van wat je altijd kon.
Het bloggen en uiteraard het halen van de inspiratie uit alle blogs en daaruit weer het kunnen maken van al de dingen op mijn blog (kunnen jullie het nog volgen ;-) is daarom heel erg waardevol voor mij.
 Oké en nu kan hij wel weer, je ziet wat een slapeloze nacht al niet kan doen met iemand ;-)
Ik wil jullie gewoon bedanken voor al jullie lieve, leuke, grappige berichtjes en hoop dat jullie mij nog lang blijven volgen en ik jullie!
en ja, omdat het zo'n beetje traditie is geworden, wil ik natuurlijk ook een give-away doen, maar ik doe het een beetje anders, uit de honderd volgers die ik heb, kies ik 3 (random) personen die onderstaande items kunnen winnen. Van de sleutelhanger heb ik er maar eentje, dus dat wordt loten, mochten jullie die alledrie willen, van de andere heb ik er meer, dus dat is geen probleem.
de roze-vogel-sleutelhanger
2 paddestoeltjes, één rood met witte stippen, één kleur naar keuze (ik heb ook groen, oranje, geel, blauw)
of een mini-donut
Vanavond zal ik bekend maken wie de drie winnaars zijn! Nogmaals, het gaat om de 100 volgers die nu, 27 juli, 09.25 uur bij mij bekend zijn. Ik zou het leuk vinden als je nog geen volger bent en dat wilt worden, maar je kunt niet meedoen met de give-away.
Ach, bij 150 doe ik er dan toch gewoon nog eentje ;-) Volg je me op een andere manier, dan zoek ik dat even uit en tel je natuurlijk ook mee!
liefs, Nancy

donderdag 22 juli 2010

Mini-donut en sleutelhangers

Na een speldenkussen- en een Zpagetti-donut werd het tijd voor een mini-donut!
Het was een heel gepriegel, maar ik vind hem wel leuk geworden! Deze is ondertussen bij Wanda aangekomen, maar de volgende is bijna klaar. Het lijkt me wel leuk om er sleutelhangers van te maken.
Over sleutelhangers gesproken..
Deze heb ik ook nog gemaakt. Ik wilde een glaze-hanger (sorry Nicole ;-)) en een paddestoeltje erin verwerken. Ik vond het erg leuk om te doen en heb er gelijk nog een paar gemaakt ;-)
Nog eens de donut met een cupcakeje..
Oh ja, en er ligt een groen, een donkergeel, een oranje en een olijfgroen paddestoeltje 'af te koelen'..
ik ben benieuwd ;-)

maandag 19 juli 2010

Paddestoeltjes, glaskralen en veel liefs..

Voor Nicole had ik paarse paddestoeltjes gemaakt en dat vond ik zo leuk, ik bedoel, waarom alleen 'rood met witte stippen?', dus heb ik me uitgeleefd op wat andere kleurtjes.. Vooral de turkooise vind ik zelf erg leuk!! Ik had nog een gele, maar die is niet zo mooi uitgevallen.
Iemand nog een idee voor een kleur??
Met Wanda van het crafty-swap-forum heb ik een privé-swap. Zij maakt zelf de prachtigste glaskralen en was dus erg verbaasd dat zij er met mij wilde ruilen!! (dit zijn er twee van, als zij ze mooi vindt ;-))
Nu heeft zij ook een oven, ik dus niet, zoals jullie weten. Toch? De reden waarom ik mijn kralen niet verkoop, maar alleen ruil, omdat ik ze niet kan 'ontstressen' en de kans dus bestaat dat ze ooit nog eens kunnen breken. Wat ik dan doe, is een 'breek-garantie' geven ;-) Gaan ze kapot, krijg je een nieuwe! Ik denk er namelijk over de paddestoeltjes toch te gaan verkopen, want ja.. groot nieuws.... er komt een 'Homemade by Nancy'-webshop aan!! Maar, dat duurt nog eventjes, de voorbereidingen zijn echter in volle gang! Ik houd jullie op de hoogte en hoor overigens graag van jullie wat jullie daar in zouden willen zien! Maar terug naar mijn swap met Wanda! Zij wilde dus graag paars met geel! Nu wist ik niet goed hoe dat zou uitpakken, maar ik moet zeggen dat het niet is tegengevallen..
Ik heb er zo'n 14 gemaakt, dus Wanda, als je ze leuk vindt, komen ze jouw kant op, met een 'gehaakte verrassing' ;-)
En vanmiddag kreeg ik weer een superlief pakje in de bus.. voor de stempelmachine van Nicole 'vertrok' (lees hier), heeft ze voor mij nog een stempel gemaakt met mijn blognaam erop én dit kreeg ik ook nog..
De hanger heb ik al om en het naamplaatje ga ik nog ergens aan maken. Ik vind ze helemaal geweldig!!!
dikke knuf, Nicole :-)

vrijdag 16 juli 2010

Het stokje - hoe het begon...

Ik heb een heel erg leuk stokje gekregen van Michaja. Zij heeft een hele leuke blog, genaamd ma vie a Salon en maakt (onder andere) echt geweldige leuke tassen!!! 
Het stokje gaat over: 'hoe het begon'..

Het begon toen ik in contact kwam met de blog van Nicole. Al een tijdje maakte ik sieraden, zomaar voor mezelf en als kadootjes voor anderen. Zo kwam ik op haar site, bestelde leuke organza-zakjes om mijn sieraden in te doen. En toen kwamen daar zeepjes bij en ging ik zeepkettingen maken. Na een tijdje heb ik mijn eerste stempel bij haar gekocht en ja.. stempelen op papier vond ik niet zo heel veel aan (nu wel hoor ;-) maar stempelen op stof, wow, dat was leuk!! Zelfs op lintjes! Ik bestelde een stempel met een eigen logo voor op de lintjes en later nog een en nog en nog een, oh nee, dit ging niet over stempels ;-) Maar ja, toen had ik veel bedrukte stofjes, daar moest ik toch wel iets mee gaan doen. Uiteindelijk ben ik begonnen met een paar speldenkussentjes, afgekeken van.. Nicole inderdaad.. dit zijn ze..
Ondertussen was ik ook helemaal weg van Matroesjka's en ging ik mijn eerste tasje maken van natuurlijk Matroesjka-stof..
Dit was het eerst tasje, waar er vele van volgden, alle vriendinnetjes van mijn jongste dochter wilden er eentje. In totaal heb ik er zo'n 7 stuks gemaakt. Allemaal verschillend uiteraard. En eentje die ik jullie ook niet wil onthouden, eentje voor mezelf ;-) een grote uitvoering..

Dus ja, mijn passie voor de naaimachine is begonnen door Nicole..  ik kan dan ook niet anders dan het stokje als eerste aan haar doorgeven.. via haar kwam ik ook in contact met swap-bot en later het crafty-swap-forum waar ik weer hele leuke contacten/blogs heb 'opgedaan' en heel veel inspriatie uit haal, waar zeker Bouwiena van ZoMooiZoHip er eentje van is en niet te vergeten Annitas en als laatste kies ik dan Lique en dan weet ik zeker dat hij bij nog heeeel veel andere geweldige blogs terechtkomt!!
en.. Michaja, dank je wel voor het stokje!!
wat moet je doen..
1. Schrijf een blogje over de start en loopbaan van jouw passie. Je kunt het hebben over: je eerste creatie - jouw (stik)machine(s) - enkele mijlpalen - jouw 'meesters' - je topstuk - je werkplekje - weetjes - tips - ...2. Knip en plak dit stukje tekst met de afbeelding in jouw blogje.3. Geef het stokje door aan drie of meer gepassioneerde mensen (laat een berichtje achter op hun blog).4. Laat je bij het eerste berichtje over hoe het begon (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html) een wederwoordje achter met een link naar jouw verhaal.

woensdag 14 juli 2010

Mandjes en geweldige cupcake!!

Vorige week kreeg ik weer een superlief pakje van een superlieve vriendin ;-) En ondanks het warme weer, is het me toch gelukt er iets mee te maken
Nu was het de bedoeling dat het mandje vierkant werd (voor degenen die het ook echt heel erg graag willen proberen, hier is de link) maar ik doe het niet meer, pff wat een werk en uiteindelijk is hij niet vierkant, maar ja.. wat zullen we er van maken.. ovaal/rechthoekig?? In ieder geval vind ik hem toch wel leuk geworden en heb ik er mijn bestempelde stofjes en lintjes in gedaan.
En ik wilde al langer een houder voor mijn scharen die nu tussen mijn pennen etc. stonden en daar heb ik deze voor gemaakt..
Dan heb ik nog een paar glaze hangers (nee, dat is geen spelfout, het is Engels voor 'glazen hangers ;-)) die ik 'mag' proberen te maken, nog meer van die leuke stempelstofjes en een hoop lucky stars, al moet ik die nog wel even zelf 'in elkaar zetten' ;-) Terwijl ik echt alleen maar om een paar pins vroeg, die ik overigens ook heb gekregen! Lief hè?! Dikke knuf Nicole!!!
Op swap-bot heb ik meegedaan met een zoete swap. Vanmorgen viel er een zware doos in de brievenbus.. ik maakte hem open en er rolden 3 lolly's en 2 mentos snoeprollen uit..mmmm... nog verder in de doos een geweldig leuk cupcake-stofje met lintjes, een ontzettend leuke cupcakeboekenlegger, en als superverrassing... 
dit geweldige schilderijtje!!! Mooi hè?! Susan van 8r1id heeft het gemaakt! Zij maakt ontzettend leuke schilderijen, (ja inderdaad ook die van de buttons ;-) met een schitterend 3d-effect zoals ook hierboven. De kers op de cupcake ligt er echt op en het stokje is zelfs een echt kersenstokje!! De cake is ook in relief en de topping is nog 'dikker' met glitters en versiersels, je zou er zo een hap uit nemen!! Ik vind hem echt super!!!
Susan, heel erg bedankt!!!

zondag 11 juli 2010

Buttons (nee, geen knopen ;-)

Viola had voor Bouwiena van ZoMooiZoHip geweldige buttons gemaakt en dus vroeg ik haar er voor mij ook te maken ;-) Je levert zelf de plaatjes aan en zij maakt dan de buttons. Ze heeft een machine voor buttons van 38 mm. (Wil je een andere maat, dan moet je bij Susan van 8r1id zijn, die maakt ook prachtige ;-)) En hier zijn ze dan.. ik vind ze helemaal geweldig, lekker zoet, lekker girly


maar niet allemaal hoor.. ;-)


dank je wel Viola!! (klik hier voor haar site voor prijzen etc.)

vrijdag 9 juli 2010

Box pouch en doorzichtig opbergmapje

Is ie niet mooi?! Ik ben er zo trots op!!! Mijn eerste echte box pouch!!!
en van de zijkant.. ;-) Met voering!! Die is gewoon wit, dus heb ik hem niet op foto. Maar wat is dat moeilijk zeg! Althans, met een Engelse tutorial, die je overigens hier vindt (alleen ben ik het lusje vergeten ;-) Ik had hem eerst vertaald met google, maar dat was helemaal geen succes, dan krijg je echt vreemde zinnen!! Dus maar plaatjes kijken en veel uithalen! Maar ik geloof dat ik het nu wel doorheb! En ja, zoals met alle dingen, als je iets door hebt, is het zo moeilijk niet meer. Toch begin ik er even niet meer aan, heb ook geen ritsen meer en het is echt geen weer om de deur uit te gaan!
En.... weten jullie nog dat ik zo'n geweldig doorzichtig mapje van Mirjam van ZoHappy heb gekregen? Ik zal het nog even laten zien, nu met mijn spulletjes erin ;-)
nou, dat wilde ik natuurlijk ook eens proberen en Mirjam, bedankt voor de geweldige tip voor het voetje!!!!
Hij is een stuk kleiner dan die van Mirjam, maar het was ook maar om te proberen, ik ga er vast en zeker nog meer en grotere maken, want ze zijn ideaal om van alles en nog wat in op te bergen. Oh ja, dit is de voorkant..
lief hè?! Deze stof kreeg ik van mijn lieve schoonzus met nog meer leuke stofjes, dus als je nog eens voorbij 'komt', Ingrid, hier zie je vast een stukje enne.. gauw een keertje komen hoor!! ;-)

woensdag 7 juli 2010

Wat ligt er op mijn bureau?

Ai.. ik kreeg weer het stokje voor 'wat ligt er op mijn bureau ' ;-) Deze keer van Fenny, dank je wel Fenny!! Maar omdat ik pas nog mijn (netjes opgeruimde kamertje pff) heb laten zien, houd ik het deze keer bij mijn projectjes waar ik mee bezig ben. Allereerst ben ik weer druk in de weer met knoopjes maken!!
cute cupcakes!
Roodkapje, al hoort dat appeltje volgens mij in een ander sprookje??
aardbeitjes
nog meer cupcakes, deze zijn alleen groter en hier wil ik magneetjes en pins van maken en van onderstaande ook..
Het was weer even geleden, dus erg leuk om te doen!
En dan een sneak preview van een aankomende swap....
ik heb wat glasstaven klaar liggen voor als het wat minder warm wordt..
en als laatste
ligt dit al een tijdje op mijn kralentafeltje.. onaf.. bijna klaar.. hebben jullie dat nou ook??
oh ja.. en dit moet ik eigenlijk nu al eerst direct meteen doen.. manlief heeft geen overhemden meer om aan te doen ;-)
oeps..
Ik geef het stokje graag door aan.. april1604

maandag 5 juli 2010

Mooie hanger en 'lekkere' zoetigheid

Van een hele lieve vriendin heb ik deze mooie hanger gekregen.. ik had hem al een tijdje op mijn verlanglijstje staan en nu kreeg ik hem 'zomaar' met nog meer lieve, leuke kadootjes. Op dit moment heeft ze trouwens een hele leuke verloting, kijk maar eens.. Nicole heet ze ;-) * knuf * En omdat ik dit poppetje al heel lang heb, één van mijn eerste exemplaren, vond ik dat ze er wel bij mocht. Jullie kennen haar vast wel, het is mijn icoontje en ik vind dat ze wel een beetje op mij lijkt, vandaar ;-))
Verder ben ik wat met vilt bezig geweest en nog.. Ik doe mee met een 'zoete swap' en ja, daar hoort veel zoetigheid bij. Tot nu toe vind ik alles nog zo leuk dat ik het allemaal zelf wil houden, maar ik heb nog tot 16 juli! Ik heb overigens ook een geweldig haakpatroontje gekocht op etsy van taartjes en cakejes mmmm!!
Hoeveel uren zitten er ook al weer in een dag? ;-)

donderdag 1 juli 2010

Winnaar give-away 50 volgers bekend!!

Na aftrek van dubbele berichtjes etc. kwam ik op een aantal van 40 reacties!! Helemaal geweldig! Dank jullie wel!!! Ik heb (als het goed is) alle nieuwe volgers al 'bezocht', weer héél veel inspiratie opgedaan en zal jullie ook zeker allemaal blijven volgen! Hartstikke leuk!!! Maar jullie willen natuurlijk gewoon weten wie er heeft gewonnen ;-) Oké, omdat het er zoveel waren, heb ik toch maar de 'true (ja ja!!) random number generator' gebruikt en dit kwam er uit:

True Random Number Generator Min:  1 Max: 40  Result: 27  

en nummer 27 is: Beppie!!!
Gefeliciteerd Beppie!! Stuur me even een mailtje als je wilt met je adres en dan komen de knoopjes en het extraatje jouw kant op!!
en alle anderen, niet getreurd, er volgen nog vele give-aways bij andere bloggers heb ik hier en daar al gezien ;-) Super dat jullie allemaal gereageeerd hebben!!!
liefs, Nancy