woensdag 30 juni 2010

Zpagetti hart

te warm voor de naaimachine, te warm voor glaskralen.. maar haken, dat is nog goed te doen.. een
Zpagetti hart

en vandaag de laatste dag om je in te schrijven voor de give-away!! Morgen maak ik de winnaar bekend!!

zondag 27 juni 2010

Swap kadootjes tijd

Van de week kreeg ik 'speciale' post, helemaal uit San Jose, USA!!
Jolene (Plumeriafan) van swap-bot.com maakt echt de prachtigste mini-matchboxjes! Ik had al een paar keer een reactie achtergelaten bij een matchbox van haar en zij vond mijn zelfgemaakte teawallets, donutspeldenkussens (blijft een succes ;-) en potlodenrollen helemaal geweldig, dus we besloten een privé-swap op te zetten. Ik zou haar wat zelfgemaakte spulletjes opsturen en dit kreeg ik dus van haar..

Is het niet mooi? Het bedje schuif je dus uit en dan komt het poppetje eruit met dekentje, kussentje en een ieniminie voorleesboekje ''bedtime stories'. Zo ontzettend schattig!!!
Deze stempels heeft ze ook voor mij gemaakt, leuk verpakt ook hè?!
En dit was het hele pakket.. de roze matchbox had ze ook nog gemaakt, zo lief!!!
Thank you, Jolene!!!

Lique ken ik van de Dutsch Swappers én van het Crafty Swap Forum  en zij maakt ook geweldige spulletjes!! Ze geeft ook Zpagetti-workshops en het lijkt me geweldig eens een workshop bij haar te doen!!!
In ieder geval ;-) wilden wij ook wel eens een privé-swap doen en dit kreeg ik allemaal van haar.. veel te
veel.. maar oh, zo mooi allemaal!!!!
Geweldige cupcakes!! En dat uiltje, zo lief!! Superschattige lintjes, leuk stofje, een handleiding en materiaal voor een cupcake!!
Dit was ook een superpakket!! Knoopjes, bedels, echt geweldig!!!

En tot slot, heb ik ook een geweldig haak- etc. opberghoes die ik direct gelijk in gebruik ga nemen!!
Super allemaal, niet?! Het was net Sinterklaas ;-))))
Lique, heeeel erg bedankt voor alles, ik ben er echt superblij mee!!

oh ja, wil je zien wat ik Lique gestuurd heb, moet je even op haar blog kijken ;-)
Ik laat alleen even de tas zien die ik voor haar gemaakt heb, met het slakje waar jullie al een preview van gezien hebben.

Ze is de weg kwijt, ze is op zoek naar de paddestoel, daarom kijkt ze een beetje 'verdwaasd' ;-)

dinsdag 22 juni 2010

50 volgers!! Tijd voor een give-away!!

Oh jee, ik heb 'ineens' 50 volgers!! Wat leuk!! Ik hoop wel dat ik jullie nog allemaal een beetje kan bijhouden met lezen enzo, want dat blijf ik toch nog wel het leukste vinden! Ja, wat ga ik nu weggeven, waar maak ik jullie blij mee???
 een Amigurumi-donut??
een set knoopjes??
of een glaskralenhanger??
Kiezen jullie ook maar! Uiteraard zal ik bij de knoopjes nog een lapje stof doen, bij de glashanger nog een paar glaskraaltjes (in jouw favoriete kleur) en ja, bij de donut, een mapje met mooie kopspelden, oké?
Je hoeft er niets voor te doen, laat een berichtje achter met waar jouw voorkeur naar uit gaat en op 1 juli zal ik een winnaar kiezen
 (mijn jongste is dol op briefjes trekken ;-)
Uiteraard moet je wel al volger zijn (of worden, dat mag ook natuurlijk ;-)

maandag 21 juni 2010

Ra, ra, wie is dit?? Mirry!!!

Ja, het is Mirry ;-))

Allereerst, mijn nichtjes waren erg blij met hun kadootjes!! ;-) Zaterdagavond (voetbal op tv, wat wil je) ben ik weer eens een uurtje achter mijn glasbrander gekropen. Ik had een leuk ideetje en ik ben benieuwd of jullie weten wie dit is.. ze doet mee aan het CraftySwapForum en aan swap-bot.com Ze 'glimt' een beetje, maar dat komt door de flitser en omdat het glas is. *edit: Mirry*
En ja, toen heb ik deze ook nog maar gemaakt.. die gaat naar.. dat weet ze vast wel, als ze hem ziet ;-)
Hij gaat alleen niet zo hard, maar ik hoop dat hij overmorgen aankomt met de andere spulletjes ;-)

zaterdag 19 juni 2010

Kadootjes voor mijn nichtjes

Eén van de leuke dingen van kleine nichtjes hebben, is (als je zelf al grote kinderen hebt ;-) dat je weer eens wat kunt maken als ze jarig zijn! Nichtje Katja is al jarig geweest en Anouk is volgende week jarig. Nu wonen ze niet echt hier in de buurt dus morgen met vaderdag krijgen ze vast/alsnog 'onze' kadootjes. Voor Katja maakte ik deze potlodenrol, uiteraard heb ik hem nog gevuld met kleurpotloden..
En voor Anouk een portemonneetje en een stickermapje
De teawallet is voor haar mama Ilonka, die altijd alles regelt voor de hele familie ;-)
Ik hoop dat ze er blij mee zijn!

donderdag 17 juni 2010

Swap creaties

De swaps zijn ontvangen, dus ik kan weer wat foto's laten zien! Ondertussen heb ik ook weer wat ontvangen, maar dat laat ik later zien, vooral van Kimminita een geweldige Woodland kussenhoes gekregen!! Maar nu eerst mijn eigen creaties. Toevallig had ik Kimminita voor de zonnebrilhoesje-swap en deze heb ik voor haar gemaakt.. ik vond hem zelf ook heel erg mooi, maar toen had ik de mijne (zie verder beneden van Dieuwertje) nog niet gehad. Ik ga er vast ook nog meer maken, want ze zijn zo leuk!! Ik heb de tutorial trouwens van MiekK'sblog!
Voor de Woodland-swap had ik Kimmakesstuff, die dol is op paddestoeltjes en daar heb ik dit voor gemaakt.. het mapje is zo'n speldenkaartje, maar dan in het thema Woodland, een paddestoelknoopje, -clickpin en uiteraard een zelfgemaakt paddestoeltje (alleen de bovenkant, de onderkant was mislukt ;-)
En voor de 'naamgenootjes-swap' met de dochter van Bouwiena heb ik dit tasje gemaakt. Met een sleutelhanger eraan en nog wat Kawaii-spulletjes.  
En als laatste, een sleutelhanger voor Ellemie voor de sleutelhangerswap!
Ja, hij lijkt een beetje als die op het tasje, maar hij is toch anders ;-) Alleen het spiegeltje is hetzelfde. Dat heb ik gemaakt van de spulletjes uit Malmedy. Met vilt en een plakspiegeltje. Ik vind ze wel leuk geworden.

Al mijn swap-partners waren gelukkig allemaal blij met hun spulletjes en dan ben ik ook weer happy!!!

woensdag 16 juni 2010

Tutorial leuke kleine 'papieren' zakjes

Na eerst een aantal swaps afgemaakt te hebben, ben ik aan de slag gegaan met het materiaal dat ik uit Malmedy heb meegenomen. Al zit er ook wat verwerkt in de swaps, dus dat kan ik nog niet laten zien ;-) En ik dacht, ach, laat ik weer eens een 'mini-tutorial' maken! Het is gemaakt van een soort 'katoenpapier' (?), jullie kennen het vast wel, maar ik kan de naam nergens vinden. Ik heb het in het paars en fuchsia.
Ik ben begonnen met een stuk van 8 cm bij 16 cm af te knippen (stap 1) en een stuk lint van ongeveer 30 cm lang
Daarna vouw je aan de linker- en rechterkant zo'n 0,5 cm om en stikt dat vast (stap 2),  let op, dat je naar de 'verkeerde kant' vouwt. Ik heb hier een stuk van het lintje (8 cm) op gestikt, dat staat wat leuker.

Hierna vouw je (als je op de andere kant ook het lintje gestikt hebt ;-) je stuk 'papier' dubbel (stap 3), legt het op elkaar, je hebt niet eens spelden nodig, het blijft zo liggen en stikt de kanten, hier even opletten, want het lintje moet hier tussen.
Leg het lintje aan de goede kant naar binnen en het 'reststukje' laat je aan de 'verkeerde' kant uitsteken. Nu vastmaken.
Zo ziet het er dan uit..
Nu voorzichtig binnenstebuiten keren (stap 4)  (het blijft natuurlijk papier, maar het scheurt niet zomaar hoor), je kunt de hoekjes afknippen, hoeft niet per se. En dit is het resultaat..
Nog  wat 'opleuken' en klaar om kleine dingetjes in te doen en op te sturen, of zelf te houden ;-))
Nog een paar voorbeeldjes in andere kleurtjes, maten en ander soort lintjes!
Nu nog eens kijken of ik ze ook kan bestempelen ;-)

maandag 14 juni 2010

Zo Mooi Zo Hip


En of het nog niet genoeg is.. kreeg ik vandaag ook dit superleuke pakketje van Bouwiena van zomooizohip! Een gehaakt telefoonhoesje, schattig versierd, en een schattige sleutelhanger! Dank je wel!!! Met haar had ik een privé swap met de 'rood met witte stippen' glaskralen. Binnenkort laat ik zien wat ze voor mijn dochter heeft gemaakt, als ik mijn 'bijdrage' klaar en verzonden heb. Onze beide dochters wilden ook eens zo graag een pakje krijgen, nou dan doen we dat toch?! ;-) Zo voorlopig genoeg geblogd, nu weer eens aan de slag!

Familie schildpad

Mag ik aan u voorstellen: meneer en mevrouw Van der Schilde met hun tweeling Bartje en Lotte!

Zijn ze niet geweldig?!! Ik heb ze gekregen, of althans geruild met Saga Suus van het CraftSwapForum tegen een glaspakketje en diverse knoopjes. Dit was het hele pakket dat ik van haar kreeg. Ik heb ze al in mijn hart gesloten, zo lief vind ik ze!!! Mevrouw en meneer zijn maar liefst zo'n 4,5 cm groot!! I'm so happy!!

Dank je wel, Suzanne!!!

Chinese swap

Na vele omzwervingen, was vandaag de Chinese swap compleet ;-) Met Kyra van de Dutch Swappers heb ik een privé swap gedaan. Ik wilde graag spulletjes van haar uit China waar zij net geweest was en zij wilde wel mijn zelfgemaakte strandtas. (zie verderop bij 'tutorial') Ik moet alles nog eens op mijn gemak bekijken en 'lezen' ;-) maar het is echt super!!! Kijk zelf maar...
Verschillende schattige boekjes, lippenbalsem, Hello Kitty kauwgommetjes, grappige bookmarks met gezichtjes, een soort oogmaskertjes (moet ik dus nog even uitzoeken, in ieder geval water bij doen volgens Kyra ;-), geluksenvelopjes, prachtige kralen (porcelein en zilverkleurig) en bovenstaande gelukshanger. Echt teveel om op te noemen! Ik ben er superblij mee, maar dat weet ze ondertussen al! ;-)))

Weekendje Belgische Ardennen

Afgelopen weekend zijn we naar de Belgische Ardennen geweest, naar Malmedy om precies te zijn. Eén huis, 5 gezinnen, schitterende locatie, in één woord: geweldig, maar ook heel erg vermoeiend! En met man- en kidslief gisterenmiddag nog in de kayak (althans meer ernaast dan erin) nu een berg wasgoed!! ;-) Toevallig las ik gisteren (ja, zodra we thuis waren, natuurlijk gelijk even al mijn favoriete bloggers 'checken') iets over was op het blog van Dutch Apple, vandaar ;-) Enfin, zaterdag moesten we toch even het dorp verkennen natuurlijk en tot mijn grote verbazing vond ik toch een geweldige winkel!!! Ik zei tegen iedereen dat ze me over een uur maar moesten komen ophalen, echter dat wilden ze niet en 'moest' ik gauw wat bij elkaar 'graaien' ;-) Dit was het resultaat..
Vooral deze kraal vind ik zo mooi... ze is van fimoklei gemaakt, je kunt het mondje niet goed zien, maar die is in de vorm van een hartje, zo lief!!
Ik kan niet wachten om er mee aan de slag te gaan!! De wasmachine doet toch zijn werk wel ;-)))

vrijdag 11 juni 2010

Ontzettend verwend!

Van de week ben ik ontzettend verwend met pakketjes!! Op eentje moeten jullie nog even wachten, want dat is nog niet compleet maar wel heel bijzonder! ;-) Allereerst een drie-in-één-pakket!!! Ik had bij the Sparkle van Dieuwertje een give away gewonnen (ja, alweer één, leuk hè?!), ik had haar getagd op het CraftySwapForum voor een boodschappentas én bij de Dutch Swappers had zij mij voor de telefoonhoesjesswap! En dit kreeg ik dus allemaal...
Geweldig hè?! Ik ben helemaal verliefd op het stofje van de tas en het telefoonhoesje!! Maar ook het lavendelzakje met geweldige stempel en de zeep, lippenbalsem en voetenbadbruistabletten! Alles wordt dit weekend gelijk in gebruik genomen!!
Heeeeel erg bedankt, Dieuwertje!!!
En toen kreeg ik nog het 'blogverrassingspakje' van Bouwiena van zomooizohip! Lief hè?! Helemaal vrolijk werd ik er van!
Jij ook heel erg bedankt, Bouwiena!!!
En ja, op mijn bijdragen moeten jullie nog even wachten ;-)) Fijn weekend allemaal!!!

donderdag 10 juni 2010

Tweede Award!

Van Corriejanne van CreaZen kreeg ik deze Award
dank je wel!!!
 Het is de bedoeling om met het doorgeven van de Award je waardering te laten zien voor de reacties die anderen op je blog achterlaten. Dus bij deze, aan iedereen die weleens een berichtje heeft achtergelaten..
superbedankt!!
 Ik vind het altijd ontzettend leuk om jullie reacties te lezen!!! Dus blijf vooral doorgaan ;-)))


Corriejanne maakt ontzettend mooie dingen! Onderstaande kraal kreeg ik van haar via het CraftySwapForum. Ik ruilde hem met haar voor een aantal van mijn knopen. Ik vind hem prachtig!!

Ik geef de Award door aan al mijn favoriete blogs!!! Ik kan nu eenmaal slecht kiezen en hier hoeft dat ook niet ;-)

dinsdag 8 juni 2010

Nog meer paddestoelen ;-)

En dit kun je er dan bijvoorbeeld mee doen.. aan een portemonneetje hangen..
Lief hè?!
en ja.. ik zit echt helemaal in de paddestoelen op dit moment.. met deze was ik al even bezig, ik wilde hem opsturen voor de Woodland-swap op swap-bot, maar hij gaat niet door de brievenbus, of ik moet hem wel zo plat maken en dat vind ik zonde, maar ik ben al met iets heel anders, leuks (hoop ik dan voor mijn swap-partner ;-) bezig hoor!!!
Ik zal jullie de links van beide projecten geven, de paddestoel is niet zo moeilijk, maar het hertje.. pff.. dat is iets ingewikkelder, maar de moeite waard, vind ik ;-)

maandag 7 juni 2010

Rood met witte stippen

Op een grote paddestoel, rood met witte stippen... grappig zijn ze hè?! Ik heb ze gemaakt naar aanleiding van een privé-swap met Bouwiena van zomooizohip  Zij vroeg me of ik geen glaskralen kon maken van ongeveer 10 mm en dan rood met witte stippen! En een paar fuchsia met witte stippen! Nou, dat wilde ik wel. En zie hier het resultaat.. ik hoop dat je ze mooi vindt, Bouwiena, want ze komen vandaag jouw kant op ;-)
en ja, dat vond ik zo leuk, dat ik nog even doorging ;-) De fuchsia waren trouwens niet zo makkelijk, omdat die heel snel verkleuren, ze krijgen dan een zilveren glans, heel mooi, maar niet als je juist fuchsia wilt hebben. Maar zelfs een fuchsia paddestoel is leuk...
Bij deze heb ik de witte stippen er niet helemaal ingebrand, maar er net iets op laten zitten, ook wel leuk, vond ik ;-)
Wie zal ik eens blij maken met een paddestoeltje?? Weten jullie al van het Craftyswapforum? Nicole heeft een ontzettend leuk swapforum opgezet! En omdat je nooit genoeg kunt swappen, doe ik daar natuurlijk ook aan mee. Wat moet je anders met al je spulletjes ;-) Ik ga een paddestoeltje verloten aan degene die zich registeren als lid op het forum (natuurlijk mogen degenen die al lid zijn, ook mee doen).  Ga ik er nog een paar maken ;-)