zondag 30 mei 2010

Visitekaartjes of goodies

Een tijdje terug was ik bezig met het maken van labeltjes als een soort visitekaartje. Ik vind het altijd leuk om mijn zelfgemaakte spulletjes leuk in te pakken en dan zo'n labeltje er op te doen. Je moet tenslotte een beetje 'reclame' maken, niet? ;-) Nu wilde ik ook wel eens zo iets als een 'goodie' proberen. En na wat speuren op internet, is dit het geworden..

 Het is heel eenvoudig, je neemt een strook karton van ongeveer 18 cm lang en 4,5 cm breed, die verdeel je in 2 cm voor de onderkant, waar het nietje in komt, 8,5 cm voor de ruimte waar het vilt komt met de spelden, en dan houd je de rest over voor de bovenflap. Het stukje vilt is 7,5 cm bij 4 cm en dat niet je vast aan de onderkant. Spelden erin, beetje leuk versieren en klaar!

Matchbox roze

Van Lise van de Dutch-swappers heb ik een ontzettende leuke roze matchbox gekregen!!! En wat me nog nooit gebeurd is.. ik heb mijn pc 'te goed' opgeschoond en heb de foto's van mijn matchbox voor Kyra verwijderd!! Dom, dom!!! Hopelijk heeft zij er nog een foto van gemaakt.. in ieder geval was hij roze (dat was de opdracht ;-), was de inhoud roze (ook dat was de opdracht ;-) en vond ze hem gelukkig erg leuk! Maar nu de mijne dus...
Vraag me niet hoe ze alles in het doosje heeft gekregen,want ik kreeg het er echt niet meer terug in!! Het zat ook ontzettend leuk ingepakt! Een stukje stof, lint, knoopjes, knijpertjes, button, notitieblokje (onder het lint!) roosjes, lieve hartjes en.. op het bijgaande briefje had ze geschreven dat er onder andere een souveniertje uit Moskou bijzat.. nou toen was ik helemaal nieuwsgierig natuurlijk en kijk eens.. zijn ze niet schattig...
Ik vind ze helemaal het einde!!!!! Zo knap hoe die gezichtjes gedaan zijn!! Ik kan mijn ogen er niet van afhouden, zo mooi zijn ze!!! Ik ben er ontzettend blij mee!
Dank je wel, Lise!!!

vrijdag 28 mei 2010

De 'Christina Aguilera' jurk

Nou, 'ze' is vertrokken.. Lisa alias Christina Aguilera. Afgestyled door zus Kim, met knalrode lippen, op weg naar haar Hollywood feestje! En ja.. ik was best trots ;-) niet alleen op 'mijn creatie', maar 'gewoon' op mijn prachtige dochter!

donderdag 27 mei 2010

Stokje 'wat ligt er bij jou in je kralenkamer'

Van Nicole kreeg ik een stokje 'Wat ligt er bij jou op je kralenkamer'.. Dank je wel, Nicole!! Nu moet ik eerlijk bekennen dat er op het moment weinig ligt wat met kralen te maken heeft ;-) Het gaat er eigenlijk om dat je laat zien waar je nu mee bezig bent. Toch heb ik al een tijdje deze bedels liggen.. ik vind ze zo mooi, maar weet nog niet wat ik er mee ga doen..
dan ben ik nog steeds met mijn donkerblauwe Zpagetti tas bezig.. (dit bloemetje is de helft kleiner dan ik eerst liet zien, ik heb ontdekt dat je de stof ook gewoon doormidden kunt knippen! Net zoals je ook gewoon andere stof kunt knippen, dank jullie voor de tips ;-))

en ondertussen ben ik nog met een ander model bezig, maar ik denk dat ik die weer uithaal, want ik vind hem niet zo netjes.. hij is trouwens grijs met roze

En als laatste, heb ik wat nieuwe, leuke stofjes liggen, ben ik met wat verschillende maten hoesjes bezig en wat tas- of sleutelhangers én ben ik met de Woodland-swap bezig, maar daar kon ik natuurlijk geen foto van maken ;-)
Ik vergeet het allerbelangrijkste! Mijn jongste dochter heeft vrijdag een 'Hollywood-feestje' en ze moeten allemaal als een 'popster' komen. Zij moet als Christina Aguilera. Na de hele verkleedkist onderste boven gekeerd te hebben, kwam ze tot de conclusie dat ik best iets kon maken!! Oké.. ik naar de markt, een lap satijnen stof van 2 euro, gouden lint en biesjes met gouden pailletjes voor 6 euro, wat gouden knopen die ik nog had liggen, gaat het dan mis, is het nog niet erg en maar aan de slag! Ik laat jullie alleen het tasje zien, want ik heb beloofd om een foto van haar te maken als ze alles aan heeft, helemaal 'opgetut' is en klaar voor het feest! Dan komt hij op mijn blog ;-)
En nu moet ik het stokje doorgeven aan iemand anders (het is een soort estafette ;-)
Ik geef het stokje graag door aan Diewertje!

dinsdag 25 mei 2010

Amigurumi speldenkussen

Nee, mijn tas is nog niet af, maar het is zo grof, dat ik van het weekend toch ook wat 'fijns' wilde doen.. en ik had het geluk dat ik Joyce van Annitas had voor mijn speldenkusssenswap op swap-bot.com die van Amigurumi houdt, dus ... tatatata..
 speldenkussendonut
coffee cup with J (Joyce)
Het ging allemaal net in een brievenbusdoosje, ik heb het gisteren op de bus gedaan en vandaag had ze het al!! En nu weer verder met mijn Zpagetti-tas ;-)

zondag 23 mei 2010

Zpagetti


Omdat ik nog niet genoeg hobby's heb ;-) .. ik het hier en daar tegen kwam ( LittleZ heeft een prachtige 'vaas' ervan gemaakt, die overigens ook in het boekje staat) en toch wel wat nieuwsgierig werd, heb ik het boekje 'Haken met zpagetti' van Geesje Mosies gekocht! Er zat een bamboe haaknaald van 12.0 mm bij (al zit die bij de nieuwe druk er niet meer bij), alleen moest ik nu nog de wol hebben! Ik had het boekje namelijk gewoon bij de boekhandel gehaald. Ik gaan zoeken op internet. Bij Hoooked kun je het kopen en bij Lavira, uiteraard ook bij gewone winkels (even op de site van Hooked kijken), maar helaas geen winkel hier in de buurt. Dus ik dacht, ik bestel een 'paar bolletjes'.. mijn vriendin, ondertussen ook nieuwsgierig, kocht het starterspakket (had de tweede editie waar dus geen haaknaald bij zat).. nou, en toen werd er dus een doos bezorgd.. ik vond de bollen ook best duur eerlijk gezegd, zo'n 6 à 7 euro voor een bol wol! Best veel, als je Amigurumi wol gewend bent voor 2 à 3 euro ... enfin.. ik zal jullie even het verschil laten zien tussen die twee..


en nu het verschil tussen een gehaakt bloemetje..

en het 'project' waar ik mee bezig ben, een tas.. heel simpel, heel snel (daar houd ik van ;-) maar, dat vind ik wel: heel zwaar! Je moet er niet teveel meer in doen, want de tas zelf weegt al een kilo of zo! Maar ik moet eerlijk toegeven;
I'm hooked on zpagetti!!

Oh ja, nog een leuke site, waar ze ook workshops geven: Liques-handmade.nl ;-)

vrijdag 21 mei 2010

Potlodenrol

Mijn eerste potlodenrol!! Met dank aan Brenda die een geweldige tutorial op haar site heeft staan!


Uiteraard is het niet bij eentje gebleven en heb ik er nog eentje gemaakt, maar als je goed kijkt, zie je.. hele kleine zwarte potloodstreepjes.. ik heb ze geprobeerd weg te gummen, maar dat ging niet.. wel jammer, want ik heb hem eigenlijk voor .. inderdaad .. Maud gemaakt.. en rechts in de hoek is hij ook niet helemaal mooi.. dus.. die moet opnieuw! Ik wilde links ook een vakje voor een notitieblokje, maar ja dan 'rolt' hij natuurlijk niet meer hè ;-) Hoe zeggen ze dat ook alweer.. 'door schade en schande wijs worden' ;-)))


dinsdag 18 mei 2010

Telefoonhoesjes

Na de tea wallets is het tijd voor wat anders, al is het ook wel erg leuk om een hele set te maken.. maar ik loop vooruit ;-) TELEFOONHOESJES dus! Op MiekK's blog (dank je wel!) staat een hele makkelijke tutorial. Ik heb hem alleen wat groter gemaakt, omdat mijn telefoon (en die van mijn swap-partner, ja inderdaad, de aanleiding is een swap op swab-bot-com) iets groter is. En ja, het is net als met de tea wallets.. heb je er eentje gemaakt.. kun je niet meer stoppen.. nu nog kijken welke ik weg geef en welke ik zelf houd ;-) Ik ben ook nog aan het kijken hoe ik ze een beetje leuk kan maken..'pimpen', dus sommige zijn ook nog niet helemaal af. 

Swap met Nicole

Nicole wilde graag een 'paar' ;-) bubbeltjes kralen en ik ben dol op haar stempels, dus een swap was snel voor elkaar. Natuurlijk kan Nicole het nooit laten alleen stempels op te sturen, als je van haar een pakketje krijgt, is het net of je jarig bent ;-) en dus wilde ik ook nog wat extra's doen..

Geweldig hè?! Ik ben er superblij mee!!!! De stempels zijn al in gebruik, het stofje nog niet, dat vind ik zo lief!!! Ik had verteld dat de bloemetjes mij maar niet wilde lukken en toen heeft zij er voor mij gehaakt, lief hè?! Uiteindelijk is het me trouwens wel gelukt, ook door Nicole's hele handige tutorial!! De zeepjes ruiken heerlijk en de zakjes gebruik ik eigenlijk om mijn kraaltjes in te doen,  maar ik heb ze voor haar natuurlijk anders verpakt..
en dit was mijn pakketje, uiteraard veel glaskraaltjes, ook nog verschillende andere, uiteraard wel allemaal paars ;-) labeltjes die ze zelf mag bestempelen ;-) maar van een ander formaat dan zij heeft, een kopspeldenmapje met kopspelden en nog wat dingetjes. Zij was er gelukkig ook weer heel blij mee (en het was maar goed dat zij er een foto van had gemaakt, want dat was ik vergeten ;-)
Jij ook heel erg bedankt, Nicole! ;-)

zaterdag 15 mei 2010

Tutorial

Mijn eerste tutorial!! Ik zit zo in de tassen ;-) dat ik dacht, laat ik eens een tas maken en ze stapsgewijs fotograferen. Omdat ik eigenlijk nooit echt met een vast patroon werk. Ik ben er al even mee bezig hoor (en ik heb wat kraaltjes in de 'afkoeling' staan, dus heb toch even 'niets' anders te doen) maar ik vind dat hij nu wel af is. Het is een grote strandtas geworden! Misschien kennen jullie het stoffenpatroontje, het is namelijk van Ikea. Allereerst het eindresultaat... alhoewel niet helemaal, want ik heb er langs de bovenrand nog een lichtroze lintje genaaid, dat staat wat netter, maar dat zien jullie straks wel. En ja, hij is echt groot, hij is dan ook voor het strand!
Stap 1: de stof (ik had de bovenste rand er al afgeknipt toen ik me ineens bedacht dat het misschien wel leuk was om er een tutorial van te maken, dus eigenlijk hoort die nog vast te zitten) Jullie zien nu steeds de voorkant, maar de achterkant kom ook nog in beeld hoor ;-)
De bovenste strook heb ik dus afgeknipt, want daar heb ik de binnenzak van gemaakt.
Dat is niet zo moeilijk hè? Dubbelvouwen, dichtstikken, openvouwen, en het bovenste randje dichtstikken.
De zak leggen we nu even weg. En gaan verder met stap 2, de handvaten
Deze twee stukken stof had ik over van de zak. Ze zijn 45 cm lang en circa 20 cm breed.
Vouw ze eerst dubbel (aan boven en onderkant, dus je hoeft niets te stikken of zo) tot ze 8 cm breed zijn. Dan vouw je ze weer dubbel, zodat alle 'lelijke' kanten aan de binnenkant zitten en uit het zicht zijn. Zo heb je een stevig handvat, zonder moeilijk 'gedoe' met omdraaien, vlieseline etc. van 4 cm breed.

Rondom doorstikken en dan heb je dit..
Stap 3, de binnenkant
Ik heb gekozen voor lekker knalroze! De stof is iets kleiner dan de buitenkant, maar dat mag ook. Ik heb nog geen maten aangegeven, omdat ik uitga van de print en niet van de grootte van de tas. Dat komt later.
Nu ga je eerst de zak op de binnenvoering (aan de goede kant) vastnaaien. Ik neem altijd graag een flesje water mee naar het strand en die lekken dus altijd, vandaar dat ik precies heb afgespeld (net naast het hertje) waar ik een 'extra zak' creëer door daar gewoon een draad te naaien. Uiteindelijk heb ik aan de andere kant van de voering ook nog twee zakjes gemaakt, waardoor ik uiteindelijk 3 zakken aan de binnenkant heb, altijd makkelijk, toch?!
Stap 4, de 'bodem'
Dit heb ik dus van een patroontje gehaald. Uit iedere hoek knip ik een hoekje van 6 x 6 cm. De tas afspelden en dichtnaaien. De zijkanten en de onderkant.
Als je de zij- en onderkanten heb vastgemaakt, ga je de hoeken doen. Op elkaar vouwen, vastspelden en vastnaaien. Zo ziet je tas er nu aan de binnenkant uit.
De binnenkant, de voering, doe je op precies dezelfde manier.
Zo ziet dus de voering eruit, de goede kant van de voering zit aan de binnenkant!
En eindelijk een plaatje van de achterkant ;-) Stap 5 De voering stop je nu in de tas. Eventueel kun je een stuk karton of iets anders stevig op de bodem leggen zodat hij blijft staan als je hem neerzet. ik doe dat niet, want een strandtas moet lekker zacht zijn, zodat als hij leeg is, je hem nog als kussentje kunt gebruiken ;-)
Ik zet hem dan op tafel met iets erin zodat de voering precies aansluit aan de buitenkant. En dan ga je de bovenkant van de voering vastspelden aan de bovenkant van de buitenkant tas. Zo dus..
Tegelijk maak ik hem nu aan de bovenkant wat smaller door in het midden en aan de zijkanten van de tas plooitjes te maken die ik gelijk meestik. In totaal dus 4 plooitjes. De tas komt nu aan de bovenkant op een breedte van circa 50 cm (1 m rond dus) en lang 55 cm. Natuurlijk kun je de maten al bepalen voordat je hem in elkaar zet. Maar op dit punt, kun je hem nog wat aanpassen aan de  hand van deze plooitjes en het staat ook nog eens leuk.
En oeps, bijna vergeten, de handvaten!!! Die kun je zo lang of kort maken als jij fijn vindt. Ik heb hem op 35 cm lang gemaakt, zodat ik hem gewoon kan dragen, maar dat hij ook kort om mijn schouder past. Nu dus helemaal rond doorstikken, ik heb er dus nog een lintje langs gestikt en natuurlijk mijn 'handelsmerkje' eraan gemaakt.
En nog maar een keertje het eindresultaat, de achterkant..

Ik vind hem erg leuk geworden en vooral zeer handig!! En hopelijk heb ik iemand een beetje kunnen 'inspireren' op de een of andere manier ;-)

Nog meer swaps..

eco-tas
Natuurlijk had ik ook nog een eco-tas tegoed en die lag vandaag in de bus! Van Kim! Hij is echt prachtig!!!  En ik kreeg er van haar nog een stapeltje stofjes bij om (nog meer ;-) knoopjes te maken. Dank je wel, Kim!

binnenkant
detail, mooie grote knoop
stofjes om knoopjes mee te maken

1 item swap

Van Marieke van http://www.madebymo.com/ kreeg ik bovenstaande vilten cupcake-broche! Schattig hè?! Het kaartje dat er bij zat, was ook al zo leuk én ik kreeg een kortingsbon van 10% op haar Etsy store. Ook altijd leuk ;-) Ikzelf had Madeliefste en voor had ik een bedelarmband gemaakt. Ieder bedeltje heeft een betekenis die ik ook heb 'uitgelegd', maar dat was speciaal voor haar ;-) al spreken er een paar natuurlijk voor zich..

Tas - kralen - swap

Met Joyce van swap-bot heb ik een tas - kralen swap gedaan en ik kan wel zeggen dat deze heel erg 'geslaagd' is!!! Deze geweldige tas heb ik van Joyce gekregen (ik heb jouw foto's gekopieerd Joyce, want die zijn zo mooi ;-) en voor het eerst mijn fotoshopprogramma gebruikt en er een mooie collage van gemaakt!) .. hij is zo mooi afgewerkt!!! Ik wilde graag eens een tas met een rits (niet mijn specialiteit ;-) Ik ben er heel erg blij mee!! En zij gelukkig met mijn kralen!!